Valami brokkolival
Látogatók száma: 323
Nem lehet mindig húst hussal enni, meg hust krumplival, bar a ferfiak tobbsegenek altalaban ez nincs ellenere. Az egeszseges taplalkozas jegyeben ugy gondoltam, tobb zoldseget kellene bevinni az etrendunkbe. Nekem konnyu, en szeretem a zoldsegeket.
Valahogy megis csak bele kellene csempeszni valami zoldseges dolgot is a `zember` eletebe. Ket zoldseg is van, ami igen ritkan kerul tanyerra nalunk: a brokkoli es a kelbimbo. Pedig meg finomak is. Keresgeltem a megoldast, igy akadtam ra egyszer a sajtos rakott tesztara, ami amellett hogy jo sajtos, meg fel is lehet turbozni egy jo adag brokkolival vagy kelbimboval. Ma is ezt sutottem.
A recept:
Megfozok 25 dkg pennet. Leszurom, es hagyom kicsit hulni.
Megtisztitok 30-40 dkg brokkoli rozsat, vagy annyi brokkolit, hogy 30-40 dkg rozsa legyen belole. Vizet forralok, megsozom, es ha forr bele ontom a brokkoli rozsakat. Ujraforrastol szamitva 5 percig fozom. Az igy resre fott brokkolit leszurom es egy fedeles edenybe teszem.
Ezutan szetvalasztok 3 tojast. A sargajat beleteszem egy nagy keverotalba. Teszek hozza 4,5 dl tejfolt, 5 dkg olvasztott vajat, 25-30 dkg reszelt sajtot, sozom, borsozom, es simara keverem.
Egy masik edenyben habosra verem a tojasfeherjeket.
Vegul a masszaba keverem a megfott es kicsit meghult tesztat. Ha egyenletesre elkevertem bele teszem a fott brokkolit es a tojashabot is, majd az egeszet ovatos nagy mozdulatokkal osszekeverem.
A brokkolis tesztat kikent, zsemle morzsaval meghintett tepsibe ontom, a tetejet is megspriccelem olvasztott vajjal vagy olajjal, es megszorom keves zsemlemorzsaval. Forro sutoben 40-50 perc alatt megsutom.
Kulonbozo sajtok mas-mas izt adnak ennek a sult tesztanak. Brokkoli helyett hasonloan elkeszitett kelbimbo is finom bele. Tervezem, hogy egyszer kiprobalom parolt leveles spenottal is.
A brokkoli fozesebol visszamaradt fozolen melyen elgondolkodtam. Aztan megsem lett belole brokkoli kremleves, pedig volt meg itthon brokkoli. Legkozelebb kreativabb leszek.
A cikket írta: Cathy
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Anyu
Kedves Cathy!
Hát igen,A megszokottól eltérni csak nagyon óvatosan lehet,hogy meg is egye a család az újat.Apránként sok fifikával lehet ételeket megetetni szeretteinkkel,amit addig nem kóstoltak.Amit leírtál biztos finom.Köszönöm!Alkalomadtán kipróbálom.A spenótot viszont inkább nem.Az az egy amit nem szeretek én sem,akkor a családdal sem tudom megszerettetni,de nem baj azonkívül van még annyi értékes zöldségféle.Csak kreatívan!
Puszi
Válasz erre: zsoltne.eva
... valószínű, elfelejtettél rákattintani a "feltöltés" gombra... Amúgy a bimbóskel, vagy kelbimbó recepted kiváló lehet... :-)
Hát igen,A megszokottól eltérni csak nagyon óvatosan lehet,hogy meg is egye a család az újat.Apránként sok fifikával lehet ételeket megetetni szeretteinkkel,amit addig nem kóstoltak.Amit leírtál biztos finom.Köszönöm!Alkalomadtán kipróbálom.A spenótot viszont inkább nem.Az az egy amit nem szeretek én sem,akkor a családdal sem tudom megszerettetni,de nem baj azonkívül van még annyi értékes zöldségféle.Csak kreatívan!
Puszi
Válasz erre: Cathy
O, valamit elrontottam. :( Feltoltottem egy fotot is a cikk melle, de nem kerult fel. Mit csinalhattam rosszul?