újabb események régebbi események további események
08:31
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:31
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:28
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:26
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:18
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:10
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
05:39
Nfejdekofhofjwdoe jirekdwjfreohogjkerwkrj rekwlrkfekjgoperrkfoek ...
13:13
oXqKjmTJteN regisztrált a weboldalra
21:00
TyroneNax regisztrált a weboldalra
15:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Zöldborsós tejszínes csirkeragu spagettivel

Látogatók száma: 732

Hozzávalók:

Egy kicsi csirkemell fele csont nélkül (kb.: 35-40 dkg)
50 dkg spagetti, vagy makaróni
2-3 db koktélparadicsom (el is hagyható)
15 dkg extra zsenge mirelit zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín

bors
bazsalikom (ha van friss, akkor 6-8 levél)
15 dkg sajt
olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet felvágjuk csíkokra, és kevés olajon lepirítjuk. A zúzott vagy lereszelt foghagymát mellérakjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, és félrerakjuk. A zsenge fagyott zöldborsót forrásban lévő lobogó vízben 4 percig főzzük, leszűrjük, és a csirkemell csíkok mellé öntjük. Hozzárakjuk még a negyedekre vágott koktélparadicsomot, és a bazsalikom leveleket, vagy a szárított bazsalikomból egy teáskanállal. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük főzőtejszínnel és összerotyogtatjuk. Közben a spagettit enyhén sós, lobogó vízben Al dente (haraphatóra) főzzük. Leszűrjük, és a raguval összekeverjük. A sajtot lereszeljük, és a tányérokra kitálalt ételt bőven megszórjuk vele.

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Emillio!
Köszönöm,hogy engedtél a kérésnek és megosztottad a recepted!
Pussz
Köszönöm, Emillio!

Puszi

megtekintés Válasz erre: Ilona

Köszi, Emillio!

Holnap ezt megcsinálom, hogy vasárnapra is maradjon. Kicsit eltérek a receptedtől, mert én nem használok főzőtejszint, újabban tejfölt sem, hanem helyettük joghurtot. Szeretem az enyhén savanykást ízt és nem is hizlal. Egyébként nemcsak csirkemellből, hanem apróravágott sertéshúsból is lehet készíteni, miután lecsökkentik a hús Áfáját. Kivárom...

Puszi

Kedves Ilona!

Amit a Zsévának írtam, ugyanazt tudnám neked is
leírni, - de nem fogom! (:-D)
Olvasd el a hsz-em, amit a Zsévának válaszoltam!
Jó étvágyat nektek!

Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Köszi Emillió!

Ránézésre is jó lehet?!... Nem mintha nem ismerném a ragu különféle változatait, hiszen kedvencem a csirkemell, a zöldségek közül is a zsenge zöldborsó... Gyakran használom a főzőtejszínt, gyérebben a bazsalikomot, a sajt elmaradhatatlan. Inkább a só, bors, paprika nálam a bevált fűszer, úgy mint a spagetti sem nyerte el a tetszésemet, inkább valami más. Lehet, hogy nem a legjobbat választottam eddig a sok közül... Nekem a harapósságával volt eddig is a bajom, te meg éppen azt sugallod... Egy próbát megér ez a változat, de majd csak a pénzes postás érkezése után... Adjuk már meg a módját, nem igaz? Szeretek én is kísérletezgetni, ahogyan mások... De még most sem állítanám, hogy kétszer ugyanazt a hatást érem el... Nem méricskélek, találomra ízesítek, az érzékeimre hagyatkozom... A cél azon túl, hogy élvezem a főzést, az eredmény, ha finomat gyorsan, kevés alapanyagból... a visszajelzés mindig számít...

Puszi

Kedves Zséva!

Örülök, hogy figyelemre méltattad a receptemet!
Természetesen mindenki átkomponálhatja a saját
ízlése szerint! Ha te a spagettit, vagy a makarónit,
vagy bármilyen tésztafélét szétfőzve szereted, - tedd azt
A ragu sem szentírás! Tehetsz bele répát, gombát,
kukoricakonzervet, és - vagy bármilyen zöldséget, - amit
szeretsz! Készítheted rizzsel, kuszkusszal, humusszal,
vagy akár tarhonyával is! A tészta is lehet rövid cső,
kagyló, vagy akár kockatészta is! Ha nem szereted a
bazsalikomot, - akkor ne tegyél bele! Ezt a receptet csak
gondolatébresztőnek szántam! A sajtról annyit, hogy
szándékosan nem írtam a parmezánról! Pedig azzal az
igazi! De mindenki azt tesz rá, amije van a hűtőben!
Akár el is hagyható!

Pussz: emillio
Köszi, Emillio!

Holnap ezt megcsinálom, hogy vasárnapra is maradjon. Kicsit eltérek a receptedtől, mert én nem használok főzőtejszint, újabban tejfölt sem, hanem helyettük joghurtot. Szeretem az enyhén savanykást ízt és nem is hizlal. Egyébként nemcsak csirkemellből, hanem apróravágott sertéshúsból is lehet készíteni, miután lecsökkentik a hús Áfáját. Kivárom...

Puszi
Köszi Emillió!

Ránézésre is jó lehet?!... Nem mintha nem ismerném a ragu különféle változatait, hiszen kedvencem a csirkemell, a zöldségek közül is a zsenge zöldborsó... Gyakran használom a főzőtejszínt, gyérebben a bazsalikomot, a sajt elmaradhatatlan. Inkább a só, bors, paprika nálam a bevált fűszer, úgy mint a spagetti sem nyerte el a tetszésemet, inkább valami más. Lehet, hogy nem a legjobbat választottam eddig a sok közül... Nekem a harapósságával volt eddig is a bajom, te meg éppen azt sugallod... Egy próbát megér ez a változat, de majd csak a pénzes postás érkezése után... Adjuk már meg a módját, nem igaz? Szeretek én is kísérletezgetni, ahogyan mások... De még most sem állítanám, hogy kétszer ugyanazt a hatást érem el... Nem méricskélek, találomra ízesítek, az érzékeimre hagyatkozom... A cél azon túl, hogy élvezem a főzést, az eredmény, ha finomat gyorsan, kevés alapanyagból... a visszajelzés mindig számít...

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: