újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Zöldséges finomságok

Látogatók száma: 287

Azt mondják együnk sok zöldséget, nos ezeket talán a gyerekek is szeretni fogják.

Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók:
2-3 db, nem túl nagy padlizsán,
4-5 szem közepes paradicsom,
fél fej, átlagos hagyma,
só, fehérbors, petrezselyem, szárított zeller,
olívaolaj

A padlizsánt, a hagymát és a paradicsomot meghámozom, és felkockázom.
Egy kis lábasban felforrósítom az olajat, kicsit megkapatom a hagymát, aztán rádobom a többi zöldséget. Sózom, borsozom ízlés szerint, ugyanígy teszem hozzá a zöldfűszereket is. Addig főzöm, amíg minden meg nem puhul, ez kb. húsz perc.
Ezt követően több lehetőség van. Ha köretnek szánom, mondjuk natúr hús mellé, akkor így hagyom, ha szendvicsrevaló lesz belőle, akkor krumplinyomóval összetöröm, és ha kihűlt befőttesüvegbe teszem.
Igazi vegetáriánus étel, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. Melegszendvicsként is ajánlom, sajtszelettel a tetején.
Nagyon finom, kár, hogy a férjem nem szereti.

Csirkehússal töltött kellevél
Hozzávalók:
Személyenként két kelkáposzta levél
(a többi káposztából főzelék, frankfurti leves és egyéb készülhet),
két közepes nagyságú sárgarépa,
kb. 40dkg csirkemellfilé,
egy darab tyúkhúsleves kocka,
ízlés szerinti ketchup,
só, fehérbors, kakukkfű, csipetnyi őrölt köménymag
annyi szál újhagymaszár, ahány batyu lesz

A kelleveleket megmosom, ha kell a vastag torzsát kicsit elvékonyítom, a répákat megtisztítom és lereszelem, majd mindkettőt félreteszem.
A csirkehúst csíkokra vágom, hozzákeverem a répát, a ketchupöt és a fűszereket.
Egy nagy tűzálló tálban felforralok úgy 2-3 deci vizet, feloldom benne a leveskockát.
A húsos tölteléket a kellevelekre halmozom, és mint a töltött káposztánál, összehajtogatom. A biztonság, és a könnyebb kezelhetőség, kedvéért átkötöm az újhagymaszárral.
Beleteszem a tyúkhúslevesbe, és addig párolom, amíg a tűpróba azt nem mutatja, hogy a hús megfőtt.
Ekkor óvatosan kiveszem és párolt rizs kíséretében tálalom.
Ínyenceknek ajánlom, szórják meg némi reszelt - ha lehet füstölt - sajttal.

Kép:net

A cikket írta: Arkady

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Arkady!

Nagyon jól hangzanak!

Köszönjük a recepteket!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: