"Zsuzsi-husi" spagettivel vagy salátával tálalva
2010. április 23. - Látogatók száma: 313
Talán az étel neve kicsit meglepő:) Ez a családunk körében már csak így ismeretes, ugyanis a húgomat hívják Zsuzsinak és a receptet egyszer ő csípte el egy főzőműsorban és átalakította kissé a saját ízvilágára...
Hozzávalókat mennyiségben kifejezve nem is tudjuk feljegyezni,mivel nem írásos formában került a birtokunkba recept, mindenki a saját igényének megfelelően adagolja! Tapasztaltabb háziasszonyok vagy urak talán kicsit könnyebben boldogulnak vele, de a kísérletező kedvűeknek is bátran ajánlom!
-csirkemellfilé, esetleg pulykamellfilé csíkokra vágva
-vöröshagyma
-fokhagyma
-füstölt sonka csíkokra vágva (kb 10 dkg)
-tömlős krémsajt
-főzőtejszín
-mustár
-bors és só
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a füstölt sonkát, egy kicsit ezzel is kevergetem. A zúzott fokhagymát beledobom majd a csíkokra vágott husi következik. Addig pirítom míg ki nem fehéredik. Utána jöhet a tejszín, a sajt a mustár és a fűszerek...Annyi vízzel kell felengedni, amennyitől nem lesz tejfölsűrűségű, de az állaga kissé krémszerű marad. Pár perc alatt összeforralgatom és kész a fincsi Zsuzsi-husi! Közben persze érdemes kóstolgatni, nem is lehet kibírni, olyan isteni illata tud lenni. Ha pici kockákra vágott füstölt szalonnával bolondítjuk már az elején, attól még finomabb lesz:))
Eredetileg spagettivel ajánlják, a gyerekek bele tudnak fulladni, annyira imádják ebben az összeállításban:) Mi felnőttek inkább zöldségekből összeállított salátával fogyasztjuk, mert hát ugye mi már vigyázunk a vonalainkra:)
A család nagy kedvence lett ez az étel, gyorsan elkészül és nem kell bajlódni azzal hogy másnapra hűtőbe rakosgassuk a maradékot, ugyanis olyan nincs!:))
Sok sikert és jó étvágyat mindenkinek akinek felkeltette az érdeklődését a recept!
(Ha legközelebb elkészítem készítek képet és feltöltöm ide, sajna most még nincsen)
A cikket írta: maya21
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.