Zúzapörkölt nokedlivel recept
Látogatók száma: 435
A zúzapörkölt az egyik kedvencem, jó csípősen. Finom nokedlivel az igazi.
Készítsünk együtt!
Először lássuk a hozzávalókat:
3fej vöröshagyma,
2db puha paradicsom, 2db csípős paprika,
1db tv paprika,
30dkg csirkezúza és szív,
csapott ek. őrölt paprika,
fakanálnyi zsír és só, bors, fokhagyma.
Felaprítjuk a hagymát, majd feltesszük a zsírban megdinsztelni. Amikor kész, hozzáadunk két púpos fakanálnyi pirospaprikát. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zúzát, összekeverjük, egy kicsit hagyjuk megpirítjuk együtt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sót, ételízesítőt, majoránnát, borsot, fokhagymát, "bármit" adhatunk hozzá.
Miközben felforr, felszeleteljük a paradicsomot és a paprikát, majd hozzáadjuk.
Ezzel készre főzzük.
Közben elkészítjük a nokedlit.
Anna Lee' tanácsára teljes mértékben réteslisztből.
Két tojáshoz adunk egy kevés vizet, sót. Összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Keményebb nokedlitésztát készítünk belőle, majd forró vízben kifőzzük.
Annának igaza volt, tényleg nem ragadt össze úgy, mintha sima liszttel készítettem volna. Megint tanultam valamit.
El ne felejtsünk csípős paprikát beletenni!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Sanda
Én tennék hozzá egy kis körömpörköltet és némi sült vért is...
Válasz erre:
Szia Virág!
Máris éhes lettem! Imádom a zúzapörköltet, meg a pacalt is. Egy kis velővel isteni!!!!
pusz
Juli
Válasz erre: Virág
Vesevelőpörkölt egy házi disznóvágás után az igazi, Juli! :)
Jó a géped?
Kb. két órája üzemelték be. ÚÚÚJJJJJ!
A házi disznóvágást imádom. Ha egész nap tevőlegesen ténykedek vele, akkor eltöltődök a szagokkal és éhes sem vagyok. Ezért inkább az ebéd, vacsora részét.
pusz
Juli
Válasz erre:
Szia Virág!
Máris éhes lettem! Imádom a zúzapörköltet, meg a pacalt is. Egy kis velővel isteni!!!!
pusz
Juli
Jó a géped?
Máris éhes lettem! Imádom a zúzapörköltet, meg a pacalt is. Egy kis velővel isteni!!!!
pusz
Juli
Válasz erre: Pumukli56
A zúza az olyan mint a tehénnél a pacal?
Bár, ha téged azért kergettek az asztal körül, mert nem ízlett a bélszín, az más!
Válasz erre: Tündér
Jó szakácsnő is holtig tanul! Sosem szégyen az, inkább kérdezzünk, mintsem ehetetlen legyen az étel!
Pussz,
Tündér
Válasz erre: Pumukli56
A zúza az olyan mint a tehénnél a pacal?
De szerintem sokkal jobb, bár a zúzát is vannak, akik nem szeretik és a pacalnál is ez a helyzet. Én pl nem ennék pacalt.
Pussz,
Tündér