újabb események régebbi események további események
23:21
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Fő az egészség

2016. december 6. - Látogatók száma: 40

Akik ezt az írást el tudják olvasni, - azokat biztosíthatom, hogy jó a szemük! Viszont ha Paramnézia (déjá vu) érzésük van, akkor nyugodjanak meg! Már valóban olvashatták az írásom első részét, de most egy kicsit módosítottam rajta, - sőt megtoldottam,

SOS…. SOS…. SOS! - pötyögöm kétségbe esetten a telefonom billentyűit. Meg akarnak gyilkolni! Halálra akarnak éheztetni! Ha istent ismersz, hozz egy pár zsemlét, vagy akár némi száraz kenyérhéjat, drága kistestvérem!

Mi is a történet előzménye?
Elindultam a banya mobillal a piacra, hogy a hét végére a főznivalókat megvásároljam! Lelkesedésem csak a buszmegállóig terjedt, pontosabban a beálló buszra való felszállásig. Fürgén felugrottam a busz hátsó ajtajánál a lépcsőre, de az ugrás kissé rövidre sikeredett! Én a felszállás közben leszálltam, miáltal a sípcsontom keménységvizsgálatot tartott a buszlépcső stabil élén!

(Mindig elfelejtem, hogy a szervezetem allergiás a lépcsőkre!)
Megállapítottam, hogy a gravitáció annál jobban érvényesül, minél közelebb vagyunk a föld felszínéhez! A föld vonzása még függ a test tömegétől is! Bizony, - tömeg is volt, de megoszlottak a látottakról a vélemények! Egyesek szerint szép, szabályos, halványkéket ugrottam, míg mások a műugrásra esküdtek.
Hála az égnek, olyan néző is volt, aki felsegített, és leporolt.

Elmúlt egy hét. A ballépésem eredményeként a bal lábam szép cékla színt öltött! A házunkban lakó hozzáértők megvigasztaltak, hogy egészen jó műlábakat gyártanak, és az nem zsibbad, ráadásul diót is lehet vele törni!

Elhatároztam, hogy felkeresem a körzeti egészségügyi intézményt, (a leánykori nevén SZTK) és végre bemutathatom ezt a szép színjátszós végtagomat!

A választott orvosom rossz választás volt! Először is oktatás keretében felvilágosított, hogy évente illik meglátogatni Őt, mert Ők azért vannak, hogy a beteget meggyógyítsák! Mi az, hogy én kilenc éve nem tettem tisztelgő látogatást?

- Doktor úr! – Én ez idő alatt nem voltam beteg!

- Nem tesz semmit! - Majd az lesz, - majd az lesz!- kedélyeskedett. - Most csinálunk egy vérnyomásmérést, és felírok vízhajtót, hogy fusson, - ha nem akar bent kimenni!

- Úgy is olyan túlsúlyos! - Mondhatnám azt is, hogy a súlyához képest túl alacsony, - de nem mondom!

- Ez mi? - Ennyire felizgatta, hogy meglátogatott? - Mert az értékei 265 / 115! - Most akkor vagy rossz ez a mérő, vagy más a rossz….

- Írjon egy beutalót nővérke az illetékes kórház belgyógyászatára, teljes kivizsgálásra, és maga meg menjen a….. a területileg tartozó körzeti orvosához!

Mivel a drága doktor felírta a kórházat, gondoltam meglátogatom, ismerkedem, hogy majd öreg napjaimra legyen egy kis protekcióm, - ha majd az utcán összeszednek!

Bevonultam, mint egy celeb, de kiderült, hogy senki sem ismert! Vagy legalábbis úgy tettek, mintha nem ismernének. Mondták is rögtön, hogy szabad ágy csak egy másik osztályon van, itt mindegyik foglalt! Sebaj, nem erőszak, - majd visszajövök hétfőn!

Hétfőn aztán be is váltottam a fenyegetésem, miszerint visszajövök hétfőn! Ezért aztán várt rám egy frissen áthúzott ágy! Hogy honnan húzták át, azt nem tudom, de hogy az eddigi életem legrosszabb ágya volt, - az biztos! Persze éhgyomorra kellett mennem, mert ott az a szokás, hogy vérvétellel kezdik a napot.

Az első profi a Zsuzsa nővér volt, aki tudta, hogy hol a véna! Szépen csorgattam a kis üvegcsékbe, miközben a látványban gyönyörködtem! Bizony szépek is az ikrek, - ahogy kikandikálnak a dekoltázsból! Egész megszerettem! Nem csoda, hiszen szegről-végről rokonok vagyunk! Az Ő féltestvére az én jó barátom, akivel vérszerződést kötöttem mindenre, ami összefüggött a munkánkkal.

Aztán jött a nagyvizit! Bevonult a nagyfőnökasszony a sleppel. Ágytól ágyig jártak. Olvasgatta a papírokat, kérdezgette az orvosokat, és a nővéreket. A betegekhez is volt egy - két szava!

- EMIL BÁCSI! - MINDEN RENDBEN VAN? - FÁJ VALAMIJE?- kérdezte jó hangosan, majdnem kiabálva.
- IGEN! - A FÜLEM, - MERT NEM VAGYOK SÜKET!
Kis derültség ebben az intézményben gyógyító hatású! Miután tovább mentek egy másik szobába is vizitelni, mi egy kicsit rápihentünk a semmittevésre.

Végre némi csörömpöléssel megérkezett az ebéd. A csörömpölés hangjára beindultak a Pavlovi reflexek, és a betegek meg ki, - az étkezőbe. Duplafalú hőtartós rozsdamentes edényekben tálcákon hozták a személyre szóló ebédet. A tányérok lefedve, nehogy a huzat elvigye az ebédet. Az érdeklődésemre, hogy ez biztosan mind a mai ebéd, a Laci nővér kedélyesen válaszolt:
- Majd meglátja, hogy még sok is, - csak kóstolja meg! Majd vigasz képpen hozzátette:
- Mindjárt beviszem az ebédpótlékot!

Ebéd után kipihentük az ebédet, majd a pótlásnak behozott kapszulák és tabletták bevétele után jött a vénán keresztül beadott vízhajtó! A probléma csak ott volt, hogy a kórházba érkezéskor a vénám még meg volt, - nos, az eltűnt! Nővérek sora gyakorolta rajtam az anatómiai ismereteik felújítását, igen kevés eredménnyel. Többüknek is javasoltam, hogy szikével próbálja, mert ha azt keresztben húzza, akkor meglesz ott, ahol spriccel! Három nap múlva már egy dühös hirdetőoszlopra hasonlítottam a sok leragasztott sebhelytől! Egy hét után meg már én lehettem volna a Milka csokoládé új reklám figurája a sok lila folttal.

Azért van jó oldala is a foltoknak. Például terepgyakorlatoknál beleolvadnék a lilaakác, és az orgonabokor közé!

A kórházi ellátásnak köszönhetően ismét hódolhattam a legújabb szenvedélyemnek, a rövid távú futásnak, ami egyrészt az étkezéseknek, másrészt viszont a vízhajtásnak volt köszönhető! A nap többi része igen egyhangúan telt.

Tíz nap múlva a kezelések dacára gyógyultnak nyilvánítattam magam, és hazamentem!

Ezek után nagyon remélem, hogy újabb kilenc évig várhatnak rám, mire ismét orvos látogatásra megyek!

Folyt. köv.:

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. december 7. 15:36
Na ezt a beszámolót vártam!Szebbé tetted a napom :)
Én sem megyek amíg nem küldenek.Vigyázz ám magadra hogy az ígéreted beválthasd!Mármint hogy 9 évig ismét hanyagolod őket.Jobbulást!

A vérnyomás bizony attól is függ hogy ki méri :)
Puszi
2016. december 7. 09:07

megtekintés Válasz erre: Cathy - 2016. december 7. 08:51

Na jo, kedves Emilio, de a vernyomasod akkor mar rendben van?

Attól függ, hogy ki méri! Ha a doki, akkor 80, és 120 között,
ha a szebbik nővér, akkor lehet akár 140 / 70 is!
2016. december 7. 08:51
Na jo, kedves Emilio, de a vernyomasod akkor mar rendben van?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: