újabb események régebbi események további események
19:58
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:54
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Aranyosi Ervin: Egy nyomozó balfogása

2010. június 6. - Látogatók száma: 18

Philip Burton csecsemőként született, majd pajkos kis srácként nevelkedett Jersey City-ben. Minden vágya az volt, hogy egyszer majd zsaru lesz. Az első nyomozása történetét olvashatod itt:

A megfigyelés érdekében hot-dog árusnak álcázta magát. Első vásárlója egy elegáns úriember volt, sötét öltönyben, nyakkendővel. Utánfutóként maga után vonszolt egy majdnem a válláig érő, erősen bandzsító dán dogot. Phyl mélyen a kutya szemébe nézett, majd az övé is úgy maradt. Ezt a frissen szerzett tulajdonságát mostantól kamatoztatni is tudta, mivel a nagy odafigyelést igénylő munka mellett - és ezzel egyidőben - a szemközti kapualjon tarthatta egyik szemét. A másikat a kedves vevőre irányította.
- Egy hot-dogot lesz szíves ketchuppal - szólt a fekete zakós.
- Igenis uram - kapott Phyl az első rúdon sütkérező kifli után, majd a közepébe nagy kanál piros szószt öntve, belegyömöszölt egy méreten aluli virslit.
Erős koncentrálást igénylő munkáját váratlan esemény zavarta meg. A szemközti kapualjban megjelent egy szakállas fej. Phyl-ből a felfedezés élénk reakciót váltott ki. A kiflit tartó keze összerándult. A virsli szorult helyzetét megelégelve menekülésbe kezdett és rövid röppálya végén az öltönyös úr zakóján végigszánkózva piros csíkot húzva maga után, az aszfalton landolt. A paradicsomlé lágyan csordogált végig a remek szabású zakón. A férfi a szívéhez kapott, azután megtörölte zsebkendőjével, piros szósztól ragacsos kezét. A kutya közben hálásan nézett egyik szemével jótevőjére, - miközben a váratlan ajándék lecsúszott a torkán - másik szemét azonban az utca túloldalán fenekét riszáló uszkárlányon legeltette. Két hatalmas nyelvcsapással értékelte az élet örömeit. Phyl félrerúgta hot-dogos kocsiját, a szakállas férfi után eredt. Utána meg a dándog, a póráz végén álló urat is maga után rántva. Tiltakozásnak nem adtak helyet, - na meg az arra kerékpározó postásnak sem. Az öltönyös úr könnyebb sérülést szenvedett. A zakója lényegesen komolyabbat.
A mezőny első embere - a szakállas - némi előnyre tett szert, valamint egy bordó BMW-re, melybe beugorva indulásba kezdett. Előbb az előtte álló Mazdát tapétázta fel az azt megelőző kamionra, majd a mögötte veszteglő Fordot akasztotta utánfutóként a vonóhorgára. A két autó felemelő látványt nyújtott, mint két kutya nász idején. A pótkocsis járgány manőverező képessége kissé nehézkessé vált. Phyl ezt kihasználva hatalmas hasast ugrott a Ford tetejére, s kabrióról lévén szó, a tetővászon engedett a behatolási kísérletnek. Barátunk, ahogy autóülést érzett a feneke alatt, rögtön a kormány után nyúlt, lábai pedig a pedálok után kutattak. Se pedál, se kormány, se sebességváltó.
- Te jó isten a jövő autójában landoltam - hasított belé a gondolat, de aztán felnézve rádöbbent, hogy a hátsó ülésen ül.
Elindult hát négykézláb a kormány felé. Ez azonban ellenkezett a BMW-s útirányával, aki ebben a pillanatban kilőtt a parkolóból. Phyl önakaratán kívül visszarepült kiindulási helyére, majd egy hirtelen fékezés hatására előrelendült és meg sem állt a kocsi szélvédőjéig. Arca, mint egy farsangi fánk terült szét az üvegen, s táguló szemekkel bámult a külvilágra. Bal keze tapogatózva kereste a kormányt. Éppen időben markolta meg, mert a két autó nekilódult. Neki a szembejövő teherautónak. Az, mint a bicska élét hajlította a BMW-t, a Ford oldalához. Az ütközés hatására Phyl a kormányhoz szorult, s megfeszített hasizma a dudának nyomódott, aminek következtében az nem tetszésének adva hangot erőteljes tülkölésbe kezdett. Barátunk igyekezett koncertjét mielőbb megszakítani, mivel kotta nélküli hangszerszólója elég egyhangúra sikeredett. Amint szabadulni bírt, kiugrott a Ford kabrió tetején és a másik autó mellett landolva meg akarta akadályozni az üldözött ámokfutó távozását. Igyekezete azonban feleslegesnek bizonyult, mivel a BMW összenyomódott utastere amúgy is maradásra bírta a szakállas férfit.
Az előzetes letartoztatás majd egy órát vett igénybe, a tűzoltóknak ugyanis csak addigra sikerült a menekülő gyanúsítottról lehámozni a méretére zsugorított BMW-t. Phyl segített a mentősöknek beemelni a sérült menekülőt a mentőbe. Ekkor nyílott először lehetősége közelről is megvizsgálni az üldözött személyt, és ekkor döbbent rá, hogy ez az ember, nem az az ember akit el kellett volna kapnia.
- De hát akkor kicsoda és miért menekült ?
Rövidesen erre a kérdésre is megjött a magyarázat. A közben egyre terebélyesebbé váló tömegen nagy nehezen átvergődő dándogos úr hozta meg a várva várt választ. Arca előbb elsápadt, majd egy pillanat alatt vörösre váltott.
- John - szakadt ki belőle eszméletlen magas fejhangon - szóval veled csal a feleségem? S látszott rajta, hogy a megdöbbenéstől a tettlegességig végig szándékozik játszani a sors által rámért szerepet. Ám a döntő pillanatban két rendőr csimpaszkodott lecsapni szándékozó, tekegolyónyi öklébe és megakadályozta, hogy a félholt csábítón félhullagyalázást kövessen el.
Phyl a zsebéből előhalászta a körözött személy fényképét és elcsodálkozott a látványon. A két férfi úgy hasonlított egymásra, mint egyik tojás a másik kockára, mindössze az arcukat keretező szakáll jelentette az összes közös vonást.
A mentőautót körülálló tömeget kihasználva elsündörgött balfogása helyszínéről.

A cikket írta: Aerwin

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Moderátor
moderátor
2010. június 7. 08:24
Kis áthelyezés történt, ide raktuk Ervin cikkét!
Nézzetek rá, értékeljétek:-)
2010. június 6. 21:03

megtekintés Válasz erre: Aerwin - 2010. június 6. 20:38

Örülök, hogy tetszik, folytathatod...
Üdv: Ervin

Inkább Te :-)
Pussz,
Tündér
2010. június 6. 20:38
Örülök, hogy tetszik, folytathatod...
Üdv: Ervin
2010. június 6. 20:33
Kedves Ervin!
Nekem tetszik, én folytatnám...
Pussz,
Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: