újabb események régebbi események további események
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kerti parti (Egy kis német-magyar virtuóz)

2011. július 17. - Látogatók száma: 82

Melyik a hatásosabb, ha azt mondják neked: „Buliba megyek.”, vagy azt „Veled szeretnék elmenni a buliba.” Jövök érted!... Mekkora különbség! Szinte időt sem hagyva rá, hogy gondolkodj, tiltakozz, pedig ekkorra már nem is volt szándékomban ellentmondani.

A különbség azok között a bulik között, amelyeken valamikor részt vettem és a között, amire most készülök elmenni, mint István barátnője mindössze annyi, ezen a kerti partin szinte nem fogok ismerni senkit. Miért! Gond ez? Talán a barátomat ismerem? Vagy, mint mondani szokta, magamat? Valahol el kell kezdeni az ismerkedést.

Izgalommal tölt el, és nagy-nagy várakozással, vajon milyen lesz a fogadtatás? Nem sok mindent árul el a Stefán arról, hogy kik lesznek ott jelen. Annyit mindössze, hogy minden évben összejönnek, hol több, hol kevesebb létszámmal Péternél, a német barátjánál, akit igen nagyra becsül, és hat év ismeretség köti őket össze. Csak jót mondott róla.
Ő az, aki megszervezi ezeket a „bulikat”, vegyes, többnyire német nemzetiségű, kis hazánkba végleg letelepült, és magyar barátaikkal. Majd ott kiderül, kik vesznek részt. Ez benne a pláne.

Mindössze 30 km út vezet odáig, számomra ismeretlen tájakon száguld végig az autó, elég hosszúnak tűnik az út, közben keresztül hajtunk több településen. Stefán megmutatja a házát, ahol valamikor élt.

Megérkeztünk. A kerítés kapuja, egyelőre távol tartja tőlem a két hatalmas ebet, akik a fogadóbizottság. Már korábban tanultam belőle még Sománál tapasztaltam, ezért előre nyújtom a kezem, jól bevált módszer ez, ha támad az állat. De ezek a kutyák hatalmas pofájukat kitátva cseppet sem barátságtalanul megint csak a kezemet kapják be. Kapják be! Náluk úgy látszik ez az üdvözlés egyik formája. Hát nem aranyosak? Még csak nem is majréztam.

De ahogy a kutyáktól el tudtunk szabadulni, és beljebb mentünk az udvarba akkor látom, hogy nagyon komoly disco felszerelés van egy pavilon alatt. Keverő pult, erősítő, és hatalmas hangfalak. Kérdezem Stefánt, hogy itt tényleg buli lesz? AHA! - válaszolta, de hozzá tette, hogy a Péter valamikor dj volt Hamburgban, ezt a mesterséget sportágnak tekintette, és bámulatos tökélyű művelője. A maga nemében virtuóza. Hozzátette, ha van kedvem, illetve lesz, akár karaokézhatok is.

Kicsit beljebb érkezve, már látom a háziakat. Nagydarab, mosolygós ember a házigazda, Peter, mellette az alkalomhoz illő laza öltözetében egy telt idomú csinos kis asszonyka, a párja, Claudia. A bemutatkozás részemről egyszerűen zajlik. Magyarul én, ők németül köszönnek. Stefán és Peter régi jó barátként az üdvözlés után máris nagy ovációval barátságosan társalognak, számomra nem értelmezhető módon. Én csak megfigyelő vagyok ebben a társalgásban, de cseppet sem zavar, hogy nem értem a német nyelvet, ő sem az enyémet, így kvittek vagyunk.

Elsőként érkeztünk. A legrosszabb, mert még se kaja, se pia a látóterünkben.
De egy hosszú, az alkalomhoz illő, ünnepélyesen terített asztal jelzi, itt valóban készül valami. Van idő körbenézni, amíg az első vendégek, akik hamarosan egymás után fel is tűnnek a láthatáron, megérkeznek.
Mosolygok, miközben látom, hasonló fogadtatásban részesülnek, a kutyák nagy ovációja közepette az újonnan érkezők. Közöttük Stefán egy régi kedves barátja Laci, aki német állampolgár, tökéletesen beszéli a magyart és csinos kis felesége, Kati érkezik, aki magyar származású, de társalgási szinten kiválóan beszéli a német nyelvet.

Nagyon éhesek vagyunk már, és a felhozatal sokat ígér, amikor a grillsütőre ráhelyezik egymás után a legkülönfélébb, előzetesen pácolt, kellő ideig érlelt hússzeleteket (oldalas), szárnyas falatokat (imádom a csirkemellet) hot- dog és csevapcsicsa (vagdalt, húspogácsa, én azt mondom fasírozott) hogy ebben a sorrendben rákerüljenek a rácsra. Addig is jutott mindenkinek a tányérjára bőséges sült kolbászkák és különféle tészta - és vegyes köretek, zöldséges saláták, ízesített vajak és körözöttek. Italnak, ki mit szeret. Nagy a felhozatal. Nem kell kínálni, önkiszolgálja magát, de a különlegességeket, ahogy illik körbe kínálja a vendéglátó Peter és kedves párja, Claudia. Én a különlegességeket ízlelgettem az est folyamán, a jó hideg sör mellett, de csak módjával, mert a fél szeme mindig rajtam volt. Stefán pedig a szódát volt kénytelen előszeretettel fogyasztani, valakinek haza is kell majd furikázni a barátnőt, lehetőleg egyben, gondolta.

Az önfeledt jókedv tetőpontja az volt, amikor megszólaltak a hangfalak, Peter baritonján, saját nyelvén rögtönzött dj-be (lemezlovasként) átment szöveg sziporkái számomra értelmezhetetlenek ugyan, de anélkül is fantasztikus élményt jelentettek. Majd elkezdett énekelni. Hát én még soha életemben ilyen jól nem szórakoztam, mert csak ámultam, és bámultam, hogy ez az ember honnan a csudából ontja magából a jókedvnek, és a humornak ezt a kavalkádját, dalban és szövegben egyaránt. Csodás hangjától, no és az erősítőktől csak úgy zengett a határ. Majd csatlakoztak hozzá kedves barátai, különösképpen Jürgen, aki egy bohém és vidám fickó. Paródiáztak, énekeltek, a mi szórakoztatásunkra, és én csak néztem ezt a sok szeretetre méltó német embert, ahogy önfeledten, magukat is feldobva az amúgy is jó hangulat fokozása érdekében, a rögtönzött jeleneteikkel mulattattak bennünket. Meg is kapták érte a köszönetet taps formájában.

Amikor a hangulat kezdett a tetőfokára hágni, Stefán felállt az asztaltól. Nem is válaszolt a kérdésemre. - Hová mész? Kiment az udvarból a kocsihoz, és látom valami gitár tokot, és valami dobozt (erősítőt) hoz a kezében. Nem tértem napirendre, mi lesz még itt, talán zenekar is? Egyszer csak odaszól az egyik barátjának, na gyere csak b....meg! A barátja vigyorogva felállt, mormogta, - Nem kell ez Pisti! Nincs most kedvem hozzá. Azért nem kellett Stefánnak erőszakoskodni, Laci barátja hozzáértően vette kezébe a hangszert, és hangolni kezdte pengető nélkül, mert az nem volt. Ezután jött az est fénypontja, mert felesége is felállt, és a színre lépett. Csodás hangon kezdett énekelni férje, Laci gitárkísérete mellett. A fiatal korombeli egyik kedvenc számomat, a késő üzenetet…, szinte beleborzongtam. Miután e kellemes dal lecsengett folytatták Péter, és Laci a felkelő nap házával... Csodálatos volt!

Itt abba kell hagynom, mert azt a sok mindent nem lehet egy oldalba belezsúfolni.

Felejthetetlen élmény volt, melyet elsősorban barátomnak, Stefánnak. köszönök. A többit a képzeletetekre bízom, de úgyis tudom, hogy tudjátok.

http://www.youtube.com/watch?v=0lhf9U5Wf3Q&feature=related

A cikket írta: zsoltne.eva

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. augusztus 2. 23:47

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2011. augusztus 2. 16:25

Jó buli volt. Remélem már egyenes az út...
Üdv,
Pinokkió

Amíg egyenesnek látom, addig igen. :-)

Pussz,
Éva
2011. augusztus 2. 16:25
Jó buli volt. Remélem már egyenes az út...
Üdv,
Pinokkió
2011. július 28. 09:08

megtekintés Válasz erre: - 2011. július 28. 08:23

Szia ! Nagyon jól néztek ki együtt ! Remélem megtaláltad az "igazit " Istvánban ?

Szia kedves Mariaanasztazia!

Ha azt én tudnám, hogy megtaláltam az igazit? De keresem, mindig. Most jó, a többi majd eldől. Idő kell mindenhez, ahhoz is, hogy megismerjük egymást.

Puszi,
Éva
 
2011. július 28. 08:23
Szia ! Nagyon jól néztek ki együtt ! Remélem megtaláltad az "igazit " Istvánban ?
2011. július 19. 07:00

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. július 18. 09:34

Szia Juli!

Attól függ, kire gondolsz, netán Zsévára és Istvánra? :-)
Akkor igen.

Pussz,
Éva

Igen!
Köszi szép napot!

Pusz
Juli :))
2011. július 18. 16:34

megtekintés Válasz erre: Black Angel - 2011. július 18. 16:12

..jó így látni Benneteket!!!

Köszönöm Angyal! Tényleg jó buli volt! :-)
2011. július 18. 16:12
..jó így látni Benneteket!!!
2011. július 18. 16:11
.hááát, Évi micsoda buli lehetett...Szépek vagytok együtt!!!
..én is akarok ilyen bulit!!!!!Pussz: Gitta:)
2011. július 18. 09:34

megtekintés Válasz erre: - 2011. július 18. 09:25

Szia Éva!

A képen azok vannak, akikre gondolok?

pusz
Juli :))

Szia Juli!

Attól függ, kire gondolsz, netán Zsévára és Istvánra? :-)
Akkor igen.

Pussz,
Éva
 
2011. július 18. 09:25
Szia Éva!

A képen azok vannak, akikre gondolok?

pusz
Juli :))
2011. július 18. 05:54
Szia joboszi!

Nagyon régen volt már részem, hasonlóban, ilyenben még soha, de igazi élményt jelentett, ahogy előadták a produkciókat, és mind, kivétel nélkül, még ha a szöveget nem is értettem, igen nagy hatással volt rám. Egyébként is szeretem a német zenét, de a szövegelésüket hallgatva, nem értve is azt, amit előadtak, jót szórakoztam. Ők nagyon felszabadultak voltak, de mi magyarok kissé tartózkodóbbak vagyunk, azt hiszem tudom az okát. A pénztelenség, a lassan nincstelenség rányomja még a hangulatunkra is a bélyeget. Ki ké tanáni má vmit! :-)

Puszi,
Éva
 
2011. július 18. 00:02
szia Éva!
Örülök hogy jól érezted magad.Remélem több ilyen jó esemény is lesz.
joboszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: