újabb események régebbi események további események
14:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Utazások párommal 7

2010. július 22. - Látogatók száma: 27

Olaszország (Nápoly)

Készültem, hú de készültem. Nápoly...a Vezúv... Pompei. Na jó az kicsit arrább van, meg úgysem tudok bemenni, de mégiscsak ott van. És a Vezúvhoz kapcsolódik a elpusztulása is így még jó hogy az eszembe jutott..
Szövettekercseket vittünk Nápolyba. Nem kellett sietnünk így a régi római úton mentünk, Kanyargósabb, lassabban lehet rajta haladni, de több a látnivaló is. Az első esti pihenő is ott ért bennünket. Apus ment amíg csak mehetett, majd egy falu szélén, egy alacsony kőkerítés után, egy nagyobb placcnál kijelentette, hogy itt éjszakázunk!
Reggel derült ki, hogy annyira mégsem volt jó ötlet, amikor széthúztuk a függönyt és a gazdasszony is éppen akkor lépett ki az ajtón és nagyot nézett az udvarán ácsorgó hét és feles láttán!
Na ja! Kapu az nem volt, csak egy alacsony kőkerítés, ami a bejáratnál vagy tíz méteren keresztül hiányzott. Még jó hogy nem fogtak puskát ránk. :) Apus kézzel lábbal kért elnézést és elmondta az asszonyságnak, hogy nem láttuk éjjel, hogy ez egy udvar.
Az idősebb hölgy csak legyintett, amikor magához tért és megkínált bennünket frissen szedett szőlővel meg kenyérrel. Megköszöntük a szíves invitálását, de már indulnunk is kellett. Sokáig integetett utánunk. Vajon meddig mesélte az udvarába betelepedett magyar kamion történetét? :)
Elhagytuk a hegyes szakaszt, itt már vissza kellett mennünk az " autostrada"-ra. A nap egyre magasabbra hágott, és lassan már nem kaptunk levegőt a fülkében. Hiába engedtem le az ablakot, ott is csak a meleg jött be. Végül, félreálltunk egy kúton a fák alá. Körülöttünk többen megálltak, és hűsöltek. A hajam a fejemre tapadt, már két napja úton voltunk. Elhatároztam hogy megmosom! Apus kannájában mindig van meleg víz. Mit meleg, forró!
Mellettünk egy kis patak csordogált. Az autó takarásában aztán sampon, öblítő, majd kifésültem a kócot. Nem egészen félóra alatt meg is száradt. Többen lesték sóvárogva a kamion árnyékában a tevékenységemet. Később csupáncsak unalomból körbe jártam a parkolót és begyűjtöttem a gyönyörű, hatalmas virágú leanderekről pár hajtást. Sajnos egy sem éledt meg aztán belőle. :( Pedig de szépek voltak azok az öklömnél nagyobb virágok.
Késő délután indultunk tovább. Mások is! A sztrádán olyan forgalom volt, hogy szinte egymást vontatták az autók. Egy nápolyi rendszámú kamion unos untalan megelőzött bennünket, majd lelassított és hagyta Apust előzni. Ezt eljátszotta vagy négyszer. -Alszik ez a sofőr vagy mi van vele?
- Nem, nem alszik, csak téged bámul! Szőke vagy öreglány! - neveti el magát az öregem.
Itt találkoztam először ezzel a fura és zavaró élménnyel. Nápoly előtt megálltunk tankolni egy kúton. Ugyebár ki nem hagyjuk a jó méreg erős olasz kávét. Bent a shopban három férfiember mellém állt és mindenféle szemérem nélkül bámult bele a képembe! Aztán az egyik összegyűjtötte a bátorságát és engedélyt sem kérve megfogta a.....hajamat! Meg is húzta, majd diadalittasan közölte a többiekkel ,hogy valódi! :)

A cikket írta: Babenko

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 24. 11:13

megtekintés Válasz erre: ginesz - 2010. július 24. 08:29

Tetszik a cikk.A törökök is nagyon szeretik a szőke nőket...de Te csak kivülről vagy szőke, belül nem.:-)))

Törökkel csak egyszer találkoztam. Igazság szerint úgy átnézett rajtam, mintha ott sem lettem volna. :) Csak Apussal beszélt, csak őt kínálta meg a méregerős teájával.... szóval nem tudom milyen a hozzáállásuk a szőkékhez. :-)
2010. július 24. 08:29
Tetszik a cikk.A törökök is nagyon szeretik a szőke nőket...de Te csak kivülről vagy szőke, belül nem.:-)))
2010. július 24. 06:51

megtekintés Válasz erre: kiki64 - 2010. július 23. 21:31

azért ezen utazások során rengeteg országot meg tudtál látogatni
jó történetek

:)

Igen. Ezek az utazások a kompenzációk a kamionos élet nehézségeiért. Mert sajnos az is van elég. :-(
2010. július 23. 21:31
azért ezen utazások során rengeteg országot meg tudtál látogatni
jó történetek

:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: