újabb események régebbi események további események
04:32
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
04:30
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
06:16
Tündér módosította a naplóbejegyzését
06:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Az infláció egy tizenegy éves gyerek értelmezésében

2011. február 21. - Látogatók száma: 77

Családi idill egy vidéki kisvárosban.

Néhány sor arról, hogyan működik az infláció egy közgazdász házaspár 11 éves csemetéjének logikája szerint. Egy sietség nélküli, kellemes vasárnapi reggelen történt.

A kerek asztalt beragyogta a szeptemberi nap fénye, a mézzel teli üvegen színpompás bukfencet vetett a napsugár, melegen mosolygott a frissen sült zsömle az asztal közepén. Már a reggeli vége felé járt a család és ilyenkor esik szó a következő hét feladatairól, az elmúlt hét tanulságairól. A nagylány és az apja elmélyült vitába bonyolódik Kossuth és Széchenyi munkásságának megítéléséről. A kisfiú érdeklődve hallgatja a nagyok történelmi vitáját. Az ókorról és mítoszairól már ő is tanult. A görög és római istenek világa már elvarázsolta romantikus lelkét. Szereti a történelmet. A matekot, környezetismeretet annál kevésbé. Még a hozzá tartozó tankönyveket is rendszeresen otthon felejti. Szülei lázasan törik a fejüket megfelelő motivációs formán. Az általános iskolában még nem lehet szakosodni! Még minden tantárgyat meg kell tanulni, hogy ne vesszen el a gyerek a felnőttek világában! Kitűzik hát a prémiumot: Minden matekból és környezetismeretből hozott ötösért egy ezres jár zsebpénzként. Kisfiam félrehajtott szöszi feje jelzi, hogy agytekervényei veszett iramban dolgoznak és végül huncut fény villan vakítóan kék szemében:

- Anya! De ezt az ezrest ám minden évben egy kicsit meg kell növelni, mert a tananyag egyre nehezebb lesz!

A cikket írta: dArc

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. február 22. 23:22

megtekintés Válasz erre: dArc - 2011. február 22. 15:26

Ez az írás azért született, mert egy amatőr írótársam megrendelt tőlem valami vidámat a sok borongós hangulatú művem után. :-)

Szeretem a vidám dolgokat, elég, ha maga az élet borongós. :)
2011. február 22. 18:07

megtekintés Válasz erre: - 2011. február 22. 09:13

:-)

Örülök, hogy olvastál, Ada! Köszönöm.
2011. február 22. 15:26

megtekintés Válasz erre: - 2011. február 22. 12:41

Ez nagyon tetszett! :)

Ez az írás azért született, mert egy amatőr írótársam megrendelt tőlem valami vidámat a sok borongós hangulatú művem után. :-)
2011. február 22. 14:53

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. február 22. 07:55

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Ahogy a felnőttek nem egyformák, úgy a gyerekek sem. Mindenkit másképp lehet motiválni. Nálunk még a pénz sem jelentett hosszú távon elég motivációt. Én soha nem kaptam sem pénzt, sem egyéb jutalmat gyerekkoromban a jó jegyekért. Egyszerűen csak szerettem iskolába járni és jó tanáraim voltak. Délután már csak az írásbeli feladatokat kellett megcsinálni és minden nap kiolvastam utána egy könyvet. A Háború és békét azért egy hétig dugdostam a töri könyvem alatt, hogy a szüleim ne lássák, hogy nem tanulok, hanem olvasok. Nekem az volt a könyv és az olvasás, ami a fiamnak a számítógépes játékok manapság. A számítógép elkódolásával lehet egyedül tanulásra bírni. :-)
 
2011. február 22. 12:41
Ez nagyon tetszett! :)
 
2011. február 22. 09:13
:-)
2011. február 22. 07:55
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: