újabb események régebbi események további események
20:22
Pinokkió módosította a cikkét
23:00
Pinokkió módosította a cikkét
17:40
Pinokkió új cikket töltött fel
09:52
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
01:15
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
01:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:05
Pinokkió új cikket töltött fel
20:50
Pinokkió új cikket töltött fel
20:36
Pinokkió módosította a cikkét
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:39
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Elérkezett a mi időnk

2010. április 8. - Látogatók száma: 34

Számomra teljesen egyértelmű volt, hogyan fejlődik, hogy van rossz nevelési forma és jó nevelési forma, ami szerint lehet nevelni a gyermekeinket. Rá kellet jönnöm 22 hónapja, hogy nem lehet ilyen könnyen kategóriákba sorolni az eltérő nevelési elveket.

Mindenkinek más felel meg. Van aki sokáig eltudja tűrni, hogy a csöppség nem adja fel és addig sír amíg ki nem veszik a kiságyból, van viszont aki ha már nem úgy fordul a gyermek máris kétségbe esik. Ez a két véglet, persze vannak köztes példák is. Én magamat a túlságosan is féltő kategóriába soroltam volna egy ideig, pedig nem hiszitek megszakadtam, hogy kicsit nyugodtabb legyek, ha például nem csinált valamit amit pedig a könyvek szerint már tudnia kellene teljesen elkenődtem. Egyedül vagyunk párommal, nagy szülök távol, ismerős sem volt senki, így magunkra maradva csak védőnőnk volt. A kicsi érdekébe már két hónaposan babamama klubba jártunk, hogy szocializálódjon, és hogy én is halljak róla melyik kis gyerkőccel mi történik. És képzeljétek, bevált. Nem is vettem észre milyen jó lett hirtelen anyának lenni és nem görcsölni minden kis dolgon, ha valami nem úgy ment ahogy az meg volt írva. Mindenkinek eltérő elvei voltak a nevelésről, de mindenki következetesen csinálta és nem tért el tőle. Mi is kialakítottuk mit szabad mit nem és számomra teljes megnyugvás, hogy kis értelmes csimotám van, aki megérti a rendszert amit vele és érte alkottunk. Eddig minden ment a maga kis rendjén, majd most jön a dac korszak, ami lehet hogy átír mindent. Lényeg a következetesség, amit nem szabad otthon azt máshol sem. Ennyi a mi módszerünk, de eddig zökkenőmentesen működik.

A cikket írta: ragyogás

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 29. 21:27
s a gyermeknevelés az, amire igencsak igaz a következő dalszöveg: "Mindenki másképp csinálja!"
S tényleg, s annyi siker is létezik, persze kurdarcokkal is
jó írás, előre mutató
:)
2010. április 30. 12:10
Csak így tovább!
2010. április 14. 11:08
Ha következetes maradsz akkor is meg fogja próbálni azt is megtenni ami "tiltva van". Csak nem kell ettől kétségbe esni. Azért vannak a szabályok, hogy megprobáljuk megszegni azokat.....a gyerek is, de ez nem katasztrófa.
2010. április 8. 18:23
:-) ...remélem nem csak eddig!!!
csak ügyesen!
pussz,
Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: