újabb események régebbi események további események
23:00
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szülőktől kapott tanácsok

2010. április 25. - Látogatók száma: 25

Abban egyetértünk azt hiszem, hogy a szülők a gyermekeiket csak a jó dolgokra akarják nevelni ám sok példát látva nem mindig csak a jót tanulja meg a gyermek. Mint ahogy az is bizonyos, hogy nem minden szülői tanácsot kell megfogadni. Bővebben kifejtem!

Az örök "lemez", hogy a szülök mindig csak jót akarnak a gyermeküknek és azért szólnak bele az életükbe, irányítják őket. Pedig attól még nem biztos, hogy az a helyes és jó amit a szülő mond vagy akar. Nem biztos , hogy a gyermeknek rövid vagy akár hosszútávon is az jó... sok szülőnek hiába próbálják elmondani otthon mindezt. Mereven ragaszkodik az igazához és aki (fia/lánya) ellentmond neki akkor már haragszik is rá... direkt nem írok példát csak általánosságban.
Az is igaz, hogy a szülők alapjában véve nem akarnak rosszat. Az esetek nagy részében.
De kérdem én miért kell egy felnőtt ember életébe bele szólni? Minek kell irányítani ? És legfőképp minek kell "kavarni"?
Mindezt úgy, hogy senki sem kéri!

A gyermek mit tanul(hat) a szüleitől: alapesetben csupa jót és hasznos dolgot amit az élete során hasznosítani tud vagy majd hasznára válhat. Csak ha az a szülő a családi háttér nem megfelelő és makulátlan akkor bizony sok-sok rossz dolgot is megtanul és átvesz a csemete! Például: ahol a csúnya beszéd megszokott ott a kisgyerek is megfogja tanulni. Vagy ahol a gyerek úgy nő fel, hogy rendetlenség van mindig (kosz is akár) akkor Ő maga is olyan lesz ill. a környezete. Persze kihangsúlyoznám mint mindig, hogy kivételek azért vannak!! Ahol a szülők példás életet élnek ott nagy eséllyel a gyermek is olyan lesz felnőtt korára mint amit otthon látott, otthonról vitt magával. De mint mindenben itt is vannak kivételek:) A példás családok gyermekei is tévútra térhetnek és keveredhetnek bele rossz dolgokba...

Szóval a szülő kötelessége , hogy a csemetéjét felkészítse az életre és amikor már úgy látja, hogy felkészült akkor engedje szabadjára és ne akarja korlátozni, ne akarja irányítani és legfőképp ne szóljon bele a dolgaiba. Csak akkor ha a gyermek kéri a tanácsot, tanácsokat.

A cikket írta: H.Norbert

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 23. 22:51
Jó cikk:)
2010. április 29. 13:43
Gyakorló szülőként egyet értek a mondandóddal kedves Norbert.
Szülőként úgy kell élnünk az életünket, hogy az gyermekeinknek követendő példa legyen.
Igazad van,..... irányítani és beleszólni felnőtt gyermekünk életébe nem szép dolog, de ha tanácsot kér, akkor őszintén mondjuk el véleményünket. Mindig éreznie kell, hogy számíthat ránk, ha erre szüksége van.
2010. április 25. 22:04
jól van , fogok emlékezni rá:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: