újabb események régebbi események további események
08:10
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
06:13
Merkison regisztrált a weboldalra
20:47
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
20:32
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
07:50
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
07:36
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
07:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
07:00
Sеx dating in Аustrаlia | Girls for seх in Austrаlia: http://p-w.fr/72l2m ...
16:43
JamesAgobe regisztrált a weboldalra
16:39
Вeautiful girls fоr sех in уour сity UK: https://radyo.ir/5z9z5 regisztrált ...
10:00
Főnix Madárka módosította a naplóbejegyzését
09:26
Sех dаting in Austrаlia | Girls for sex in Аustrаlia: http://www.buz ...
07:50
Főnix Madárka új bejegyzést írt a naplójába
18:54
Virág új cikket töltött fel
15:05
dimahodckin regisztrált a weboldalra
14:04
Eupbxoz regisztrált a weboldalra
11:07
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:54
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
14:23
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
13:53
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Ünnepre várva

2017. december 22. - Látogatók száma: 38

Gondolatok egy eltűnt bejegyzés kapcsán..

Közeleg a Karácsony.Olyan öröm olvasni nap-mint nap,mennyien várják ezt az ünnepet,békével és hálával eltelve,a készülődés és várakozás izgalmával,szeretettel a szivükben.Karácsony a szeretet ünnepe.A kis Jézus megszületett,aki vétkeinket és bűneinket a vállára vette.Hálatelt szivvel gondolunk az ő nagy szeretetére.

De volt valaki,aki az ünnepi készülődés és várakozás,a szeretet-áradat idején óvva figyelmeztetett bennünket intelmével.Az intelem arra vonatkozott, ebben a meghitt időben is ne csak felfelé nézzünk,hanem a lábunk elé is,mert könnyen a sárba gázolhatunk.

Egy mélyen gondolkodó,előrelátó,a valóságot érzékelő ember intelme volt ez.Igen,szükségünk van a felfelé nézésre is,hogy erőt,világosságot,fényt kapjunk,szeretetet gyűjtsünk a nehéz mindennapokra.De nem csak magunkra kell gondolnunk,arra,hogy a család majd a meleg szobában,ünnepi gyertyafénynél,a diszes fenyőfa alatt szeretettel átöleli egymást.

Gondoljunk a gyerekekre,akiknek nem jutott ajándék,akik talán fagyoskodva húzzák meg magukat egy pislákoló gyertya fényénél.Az éhező gyerekekre,akár a távoli Afrikában,látva csonttá aszott testüket,amint csont-karjaikat legyek mardossák.

Gondoljunk azokra,akiknek nincs fedél a fejük felett,akik nem tudnak ünnepi ruhában a szépen megteritett asztal mellé ülni és békésen elfogyasztani a karácsonyi vacsorát.

-A boltban,ahol vásárolni szoktam,többször feltűnt egy ember,amint a bejárati ajtónál lévő pultra támaszkodva nézte a vásárlókat.Hajléktalan volt,de a helyzetéhez képest ápolt,mélyen ülő kék szemében rejtett kiváncsiság és valami végtelen szomorúság látszott.De az ajkain igy is halvány mosoly derengett.Kijövet odamentem hozzá egy zacskó szaloncukorral és boldog ünnepeket kivántam.Meglepődött és hálásan nézett rám.

Gondoljunk a betegekre és öregekre.Az öregekre,akik sokan egyedül töltik a szeretet ünnepét,mert már mindenki meghalt mellőlük,vagy családtagjaik,rokonaik távol élnek tőlük.

Gondoljunk a jegesmedvékre,akik az olvadó jégtáblák között bukdácsolva egymást falják fel,mert nem találnak élelmet.

Gondoljunk a vérben úszó bálnákra,akiknek meg kell halniok azért,mert gyilkosaik is életben akarnak maradni,ebből élnek.

Gondoljunk a hidegben vacogó,kivert állatok szenvedéseire.

Gondoljunk a kivágott fákra..

És gondoljunk magunkra.Mert a motorban mi is csak egy csavar vagyunk és minden szeretetünk ellenére sem tudhatjuk,vagy ha tudjuk is-aggódva fordulunk a jövő felé.

Igen,Barátom,az intelmed nem volt hiábavaló,még ha az ünnepi készülődés lázas izgalmában nem is forditottunk nagy figyelmet rá.Talán úgy érezted,nem értettük meg az aggódásod-még ha szó szerint nem is ezekre gondoltál volna-és ezért törölted.Pedig jó,ha érezzük,átéljük ezeket a gondolatokat,minél többen,mert egy szál magunkban nem sokat tudunk tenni a nyomorúság ellen,-minden szeretetünk ellenére sem.

Sajnálom,hogy úgy érezted,magadra maradtál intelmeddel,hallgatásba burkolóztál,de a gondolatok benned maradtak,a hangos zene sem tudja eltüntetni azokat.És ez jó!!

E gondolatok jegyében kivánok
Mindenkinek kellemes ünnepeket

Ilona
Kép: saját

A cikket írta: Ilona

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: