újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Barátságok, másképp is

Látogatók száma: 16

A barátság a legszebb és olykor a legtörékenyebb dolog is tud lenni.

A baráti körünk egyik tagja elment egy borkóstolásra, és valamiért úgy gondolta engem is érdekelne, és elhívott. Végül elmentem és jól éreztem magam. Érdekes és kellemes is volt. A társaság pedig élénk és izgalmas. Mivel autóval mentünk, a barátom nem itta az alkoholt, csak ízlelte, vagyis öblítette a száját, és egy korsóba köpte az italt. Volt étel is, ami nagyon kellemes volt. Jó hangulatban kellő bor elfogyasztása után elindultunk és egy társunkat még egy helyen vonatra téve haza felé tartottunk.
A barátunk kérdezte nem gond -e ha teszünk egy kitérőt, mert lenne némi elintézni való dolga. Mondtam áldásom rá, ma már úgy is késő van egy óra késé már nem oszt és nem szoroz a dolgokon. Így tettünk egy kitérőt egy étterem fele, és vacsoráztunk egy jót. Aztán még be kellett ugrani egy irodába, ami egy bérelt lakás volt.
AZ út jó volt a kocsi kényelmes, nem zavartattam magam. A barát szólt menjek be és intézzem a kis és nagyobb dolgaimat, hogy út közben ne kelljen megállni már haza fele. Belementem a dologba, és bevallom jól is esett a dolog. Aztán mivel a barát vett bort, egy üveggel behozott és kérdezte iszom-e még egy pohárkával.Éreztem hogy már nem, és mondtam is köszönöm, de miattam ne bontsa fel, fölösleges, én ittam a kóstoláson eleget. Aztán mint egy ötlet felvette, hogy mi lenne, ha ma nem mennék haza, hanem eliszogatnánk és ott aludnánk az iroda szobájában, és reggel haza vinne. És eltölthetnénk egy kellemes éjszakát.
Hát csábító volt az ötlet, de azt mondtam nem. Kérdezte miért? Valami nem tetszik, vagy ellene lenne kifogásom? Áruljam el, nem sértődik meg.
Én pedig elmondtam amit még nagyapámtól tanultam a barátságól, hogy az ember a barátjától sok mindent kér, de mind addig, míg az személyét nem sérti. A másik, hogy baráttal sosem teszünk olyat, amit teszünk szerelemmel, vagy szeretőkkel.
S a harmadik, hogy házi nyúlra nem lövünk, tehát baráti körben nem szeretkezünk és nem választunk " más fajta haverságot" ami a barátságot eltolná!
A barát meglepődött, de nem sértődött, meg.
Annyit mondott ez most egy próba volt, hogy mit válaszolnék egy ilyen kérdésre.
Érdekes volt és még ma sem értem miért kérdezte meg.
Azt mondta egész úton sejtette, hogy el fogom utasítani.
Azt mondja ennél karakánabbnak ismert meg, semhogy egy ilyen helyzetre igent mondanék, de meg kellett kérdeznie!
Nem értettem a tesztelést sem, meg a kérdést sem.
Lehet a gyors felfogásom lefagyott a borozástól, de nem értettem miért kérdezte.
Aztán egyszer csak a sok faggatózásra elmesélte, hogy ismer egy kollégámat, aki nagyon érdeklődne utánam, és szerette volna tudni mennyire vagyok megbízható mint nő.
Na kifakadtam, és közöltem vele, megmondhatja az érdeklődő kollégának, hogy Ő is beletartozik a házinyúl kategóriába, tehát eleve kiesett a kis kosárból, és meg se kérdezzen semmit és tudni sem akarom ki ez a kedves kolléga.
Így aztán nem mondta meg a kolléga nevét. Így talán biztonságban van.
Amúgy sem szeretem a pótlékokat sem.
Utálom, ha valaki azt hiszi, hogy ha valaki kedves vagy vidám vagy egyáltalán jobb mint egy lópokróc, hogy az mindenre kapható is.
A barátság is egy szent és törékeny dolog, mert a barátság is addig az, míg nem bántjuk és sértegetjük egymást.
A feltételezés pedig kizáró ok, de nem sértődtem meg, mert nem tudom kire kéne haragudnom.
Ma már okosabb vagyok. Bár mai napig nem bánom, hogy nem tudtam meg ki az a kolléga, aki mást akart tőlem mint kollegalitást, barátságot, tiszteletet.
Az idő a legjobb gyógyír mindenre. Az majd elrendezi a kolléga lelkét is.
Én soha nem keverem össze a dolgokat. Mindent a maga helyén a maga idejében kell csinálni.
A barátságot a barátkozást a barátokkal, a szerelmet szeretőkkel, és nem összetévesztve. A munkát a munkatársakkal és nem bevíve oda a magánéletet, mert nem jó, és fordítva sem jó, ha hazavisszük a munkát. A lakás lakni, élni van, és az iroda munkára!, csak munkára!!!

A cikket írta: Divi Éva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Divi Éva

Kedves Müszélia ! Valóban igazad van, de azt hiszem azok a találkák csak indulnak a Házinyul versenyen, de nem ott köttetnek. Tehát ott találkoznak, de csak megbeszélik a találkát és nem ott élik a társas életüket. Legalább is remélem.

régen a vállalatban volt egy úgynevezett páternoszter, örökjáró lift, és azt rebesgették, hogy x és y abban a liftben, khm, izé. nem tudom elképzelni, sajnos én nem láttam!
Igazad volt! Szerintem ő akart valamit tőled aznap éjjel, kiakarta használni az ittasságot és azt a másik munkatársas dolgot csak kitalálta mint egy infantilis gyermek. Biztosan megbánta, mert sokat ivott...de te helyesen cselekedtél:)
és az idő meggyógyít mindent:) ezekkel a mondatokkal meg teljes mértékben egyetértek:

"A barátságot a barátkozást a barátokkal, a szerelmet szeretőkkel, és nem összetévesztve. A munkát a munkatársakkal és nem bevíve oda a magánéletet, mert nem jó, és fordítva sem jó, ha hazavisszük a munkát. A lakás lakni, élni van, és az iroda munkára!, csak munkára!!! "
Kedves Müszélia ! Valóban igazad van, de azt hiszem azok a találkák csak indulnak a Házinyul versenyen, de nem ott köttetnek. Tehát ott találkoznak, de csak megbeszélik a találkát és nem ott élik a társas életüket. Legalább is remélem.
sokszor "HÁZINYULAKBÓL" lesz a férj vagy a feleség, és ezt nehéz is elkerülni, mivel minden nap velük vagyunk a legtöbbet.
Nagyon tetszett a cikked. Üdv Magdi
Jó volt olvasni tőled :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: