újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Képek 6.

Látogatók száma: 41

Míg buszoztam ma a barátnőmhöz és hallottam fél szavas beszélgetéseket sok minden eszembe jutott. A gyerekkorból amikor sokat voltam a nagyszüleimnél vidéken. Nagyon szerettem ott lenni. Az öregapám nagyot hallott, mert az I. világháborúban megsérült az olasz fronton. Így volt egy különleges nyelvünk, hogy ne kelljen kiabálni a fülébe.
Érdekes és okos ember volt a nagyapám. Keveset beszélt, de mindig okosat és értelmeset mondott.
Gondolkodtam jól teszem-e, hogy elmegyek a barátnőmhöz megnézni mi van az egér csapdákkal mert elszaporodtak a háza körül. Segítettem kiírtani őket a környékről.
Ekkor jutott eszembe nagyapám, aki mindig azt mondta:
-Ne azért tegyél meg valamit mert kérnek, vagy mert kell, hanem azért, mert Te akarsz segíteni. Ne legyen feltétele a segítségednek, mert az nem jó. Ne hallgass másokra akik bele akarnak szólni a tetteidbe, mert a te életedet Neked kell élni, és nem másnak. A te lelkiismereteddel neked kell elszámolni. Mindig azt tedd, amit a lelkiismereted, vagy a szíved diktál. Ne kapkodj, mindig gondolj végig mindent és cselekedj. Ne irigyelj másokat, mert nem látod a hátukon a sors batyuját, és nem tudod mit kell a lelkükön cipelni, és mivel kell együtt élniük. A te életeddel törődj, és mindig annyit tegyél, amire erőd és tehetséged van. A haszontalant engedd el, a hasznosat okosan tartsd meg. Megkötött állatnak nincs haszna, csak ha magától is veled marad.
Hát kellett pár év mire rájöttem ezekre az okos dolgokra, de mindenben igaza volt.
Igen sokat irigykedünk, de tényleg nem tudjuk a másiknak milyen élete van, volt, és honnan hogyan miként jut el oda ahova eljut.
A megkötött jószág esete is érdekes dolog. Igen, ha valaki menni akar, azt el kell engedni, mert erővel , csellel visszatartani nem érdemes, mert az első alkalommal úgy is elmegy amint lehet.
Csak az a miénk, ami, vagy aki szabad akaratából van él velünk.
Igen a más tanácsa a más asztala is. Valóban nem kérek tanácsot, és nem adnak kalácsot. Szoktam is mondani amikor pletykákkal kapcsolatban kérdeznek, hogy az én asztalomról nem esznek, így nem szólok bele.
Azt is a papám mondta az adjon tanácsot, aki osztja a kalácsot.
A barátnőm nagyon megörült nekem. Közben a buszon felfigyeltem, hogy mások is panaszkodtak, hogy sok az egér, de nem ám sima egér, hanem földi, amelyik a földbe ássa a fészkét. Így érkezésem után szétnéztem a kertbe is. Láttam helyeket és beöntöttem őket ragasztóval, és csapdákat is raktam ki. A régi csapdákat kiürítettem.A barátnőm örült, mert a férje csak holnap érkezik és már nagyon zavarta az egerek cincogása. Remélem, ma jól alszik.
Meglepődött, mert nem beszéltük meg, hogy ma is kimegyek, de gondoltam jól esne ha segítenék. Jól tippeltem és örülök, hogy segítettem Neki. Csak azért mentem mert a barátom. Közben azért jókat nevettünk és ez is jó volt, hogy beszélgettünk kicsit és este jöttem haza. Hát ez a barátságunk egerészés közben.

A cikket írta: Divi Éva

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Igen, de szegény barátném vénségére macskaszőr allergiában szenved. Csúnya kiütéses lesz tőlük, és állandóan bőrgyógyászhoz kell járnia azért kellett elvinniük egy éve a cicákat egy menhelyre. Borzalmas kínokat élt át, és már sebesek voltak a karjai lábai, kórházba került. Gyerekkorába nem volt, de most öregségére előjött. Kivizsgálták, és akkor derült ki, hogy macska és kutya szőrre allergiás. A felmosó állandóan a kezében és takarít sokat, de így is mindig kínozza valami gond. Most az egerei, de ma már telefonált, hogy ügyesek voltunk, mert már nem talált, a férje ma jön haza. A lyukakat meg betemettem, bár abból még kirághatná magát, de téglákat raktam rájuk.
hiszen ha csak cincognának az egerek! de még sok egyebet is csinálnak, sajnos, az ételek körül. de egy cica zseniálisan megoldja a problémát!
Hát igen, főleg hideg időben gyorsan beköltöznek! Aztán szaporodnak az egerek feszt!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: