újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

A cékla

2010. augusztus 29. - Látogatók száma: 92

megtekintés Válasz erre: orchidea

Kedves Laura!
Íme az általad kért recept! Én még nem sütöttem meg, de ha Te kipróbálod írd meg légyszi hogy milyen volt! Üdv: Orchidea
1 nagy főtt cékla (kb 15-20dkg)
20 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg kakaópor
20 dkg cukor
3 tojás
1 ek sütőpor
2 tk vaníliakivonat
2 dl napraforgóolaj

Elkészítés

1. A sütőt 190 fokra beállítjuk.
2. A céklát összeturmixoljuk – maradjon kissé darabos. Egy csipetnyi sóval megszórjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a csokoládét és az olajat. Elkeverjük, amikor összeállt a massza, lassan hozzá csurgatjuk az olajat (mint a majonéz készítésénél) folyamatos keverés közben.
3. A csokit apró darabokra törjük, és elkeverjük a tésztával. Egy kenyér sütőformát kicsit kivajazunk ( ha teflonos, akkor ez elhagyható) és beleöntjük a masszát, elegyengetjük. 1 órán keresztül sütjük a felmelegedett sütőben, vagy addig amíg egy beleszúrt pálcika tiszta nem marad.
4. Rácson hűlni hagyjuk.

Köszönöm Orchidea!
Hamarosan megsütöm.
Kíváncsi vagyok milyen.
Majd jelzek neked, ha kész, és fotózok is.
Nagyon szépen köszönöm.

megtekintés Válasz erre: Laura

Évekig, sőt évtizedekig csak télen és savanyúságnak használtam. Aztán, olyan öt-hat éve, megváltozott minden. Nyersen is, mint említed, de mustárral és borssal se rossz.
Céklás csokitorta? Tessék a receptet mellékelni! :)

Kedves Laura!
Íme az általad kért recept! Én még nem sütöttem meg, de ha Te kipróbálod írd meg légyszi hogy milyen volt! Üdv: Orchidea
1 nagy főtt cékla (kb 15-20dkg)
20 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg kakaópor
20 dkg cukor
3 tojás
1 ek sütőpor
2 tk vaníliakivonat
2 dl napraforgóolaj

Elkészítés

1. A sütőt 190 fokra beállítjuk.
2. A céklát összeturmixoljuk – maradjon kissé darabos. Egy csipetnyi sóval megszórjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a csokoládét és az olajat. Elkeverjük, amikor összeállt a massza, lassan hozzá csurgatjuk az olajat (mint a majonéz készítésénél) folyamatos keverés közben.
3. A csokit apró darabokra törjük, és elkeverjük a tésztával. Egy kenyér sütőformát kicsit kivajazunk ( ha teflonos, akkor ez elhagyható) és beleöntjük a masszát, elegyengetjük. 1 órán keresztül sütjük a felmelegedett sütőben, vagy addig amíg egy beleszúrt pálcika tiszta nem marad.
4. Rácson hűlni hagyjuk.
Évekig, sőt évtizedekig csak télen és savanyúságnak használtam. Aztán, olyan öt-hat éve, megváltozott minden. Nyersen is, mint említed, de mustárral és borssal se rossz.
Céklás csokitorta? Tessék a receptet mellékelni! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: