újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Padlizsán: a szerelem almája

2010. szeptember 7. - Látogatók száma: 279

megtekintés Válasz erre: orchidea

Köszönöm a receptet, még előtte vagyok a befőzésnek. Ha minden igaz most hétvégén meg fogom csinálni! Jó ötlet az olaj a tetején, ezzel meddig áll el tartósító nélkül? Mert ha lehet kerülöm a tartósítószert. Én úgy szoktam elrakni, hogy egy réteg celofán, rászórom a Na-benzoát-ot, majd jöhet a tető vagy egy réteg befőzőfólia. Így mégsem kerül bele, de sokáig eláll.
Üdv: Orchidea

Idén még én sem jutottam el odáig, hogy ezt is eltegyem. Hasonlóan csinálom, mint említed, Édesanyámtól tanultam még, azóta helyezem a két celofán közé. Elviekben ehhez nem kellene, de ártani nem ártasz vele. Nekem tavasszal már dugnom kell a kamrában valami mögé, ha nyárelőre szeretnék az első kerti grillezéshez, mert elfogy. Nálam nincsenek két-három éves befőttek. Mindig elfogy minden.
Üdv: Laura

A céklás sütit halasztom hétvégén, mert lecsót teszek még inkább el. Legyen télen mihez nyúlni, ha...

megtekintés Válasz erre: Laura

Nagyon szépen köszönöm Orchidea!
Cserébe küldöm én is receptem.

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) receptem
Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, cukor és ecet ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy műanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig főzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.

Köszönöm a receptet, még előtte vagyok a befőzésnek. Ha minden igaz most hétvégén meg fogom csinálni! Jó ötlet az olaj a tetején, ezzel meddig áll el tartósító nélkül? Mert ha lehet kerülöm a tartósítószert. Én úgy szoktam elrakni, hogy egy réteg celofán, rászórom a Na-benzoát-ot, majd jöhet a tető vagy egy réteg befőzőfólia. Így mégsem kerül bele, de sokáig eláll.
Üdv: Orchidea

megtekintés Válasz erre: orchidea

Igen, jól értetted! Ez is egy mód a tartósításra. Találtam a receptjeim között egy padlizsánkrém receptet, amit szeretnék megosztani veletek:
Hozzávalók:
3,5 kg pritaminpaprika darálva
3 kg padlizsán
1 kg hagyma
1 l olaj
1 l paradicsomlé
só, szemesbors, babérlevél

A padlizsánt sütőben sütöm amíg kifehéredik a héja, ezután ezt lehúzzuk (mint a barackról). Összepasszírozzuk. Az olaj egyik felében megdinsztelem a hagymát, a másikban a paprikát. Ezeket összekeverem a passzírozott padlizsánnal, belerakom a fűszereket a paradicsomlevet és addig főzöm míg az olaj feljön a tetejére. Egy kis tartósítószerrel üvegekbe rakva télire eltehetem.

Nagyon szépen köszönöm Orchidea!
Cserébe küldöm én is receptem.

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) receptem
Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, cukor és ecet ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy műanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig főzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.

megtekintés Válasz erre: Laura

Kedvelem a padlizsánt. Az ajvár egyik alapanyaga.
Jól értem? Megsütöm majd a fagyasztóba teszem. Így télen is ehetem majd?




Jaj! Elfelejtettem céklát venni a tortához. Na, majd jövőhéten. :)

Igen, jól értetted! Ez is egy mód a tartósításra. Találtam a receptjeim között egy padlizsánkrém receptet, amit szeretnék megosztani veletek:
Hozzávalók:
3,5 kg pritaminpaprika darálva
3 kg padlizsán
1 kg hagyma
1 l olaj
1 l paradicsomlé
só, szemesbors, babérlevél

A padlizsánt sütőben sütöm amíg kifehéredik a héja, ezután ezt lehúzzuk (mint a barackról). Összepasszírozzuk. Az olaj egyik felében megdinsztelem a hagymát, a másikban a paprikát. Ezeket összekeverem a passzírozott padlizsánnal, belerakom a fűszereket a paradicsomlevet és addig főzöm míg az olaj feljön a tetejére. Egy kis tartósítószerrel üvegekbe rakva télire eltehetem.
Kedvelem a padlizsánt. Az ajvár egyik alapanyaga.
Jól értem? Megsütöm majd a fagyasztóba teszem. Így télen is ehetem majd?




Jaj! Elfelejtettem céklát venni a tortához. Na, majd jövőhéten. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: