Fasírtgolyó recept
2012. február 12. - Látogatók száma: 568
Válasz erre: Cikkíró
A hasábburgonyát én mindig egy külön edényben sütöm, és több olajban és többször. Szóval általában vannak olyan időszakok, amikor többször sütök egymás utáni napokon hasábburgonyát, és akkor semmi mást abban az olajban. Mindig félreteszem. Elvileg 5-ször lehet sütni benne egymás után, és utána ki kell önteni, mert rákkeltő anyagokat tartalmaz.
A vendéglőkben pálmaolajban sütnek, abban még többször lehet sütni. Úgy néz ki, mint a disznózsír. Egyszer majd veszek és kipróbálom.
A többit meg alacsony serpenyőben sütöm és kevés olajban, pl a fasírtot és a rántott husit, abban nem is tudnék hasábburgonyát.
Nem mondom, hogy ez követendő, de törekszem a lehető legegyszerűbb megoldásokra. Ez mindenre értendő, nem csak az itt leírtakra...
Amikor nézek egy főzős műsort, sokszor visszaköszönnek az ott látottak... hoppá, hiszen én is így készítem... Nincs új a nap alatt! Vannak kedvenceim, akiknek jól mozog a kezük, jól magyarázzák is mit, miért tesznek. Azokat szeretem.
Egyszer én is lusta voltam, vagy következetes?... és kész kolbásztöltelékből készítettem a fasírtot. Egy konyhában minden megengedett... de mégis az az igazi, ha a saját szánk íze szerint készítünk el bármit is. :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Ráragad az egy dolog, de ideje nincs annyi, hogy rá is égjen. Ezért régi jó szokásomhoz visszatérek. Ki látja? Na látja! :-)
A vendéglőkben pálmaolajban sütnek, abban még többször lehet sütni. Úgy néz ki, mint a disznózsír. Egyszer majd veszek és kipróbálom.
A többit meg alacsony serpenyőben sütöm és kevés olajban, pl a fasírtot és a rántott husit, abban nem is tudnék hasábburgonyát.
Válasz erre: Bianka
Ó, ezt én is így szoktam. Mindig a prézliset utoljára, mert ráragad a krumplira, és egy idő után már az égett prézli ragad rá.
Köszi a dicséretet, eddig csak Zétől kaptam:)
Válasz erre: zsoltne.eva
Ügyesek vagytok lányok! Virág és Bianka mindaz, amit itt leírtok a jó magyar ízek... alapfűszerek és ami ráadás prit.paprika. Nem rossz egyik variáns sem.
Viszont tanultam valamit egy férfitől... először nehezen adtam be a derekamat, de végül is igaza lett, mert azért csak nem hagyott nyugodni.
Most ettől függetlenül. Bármit, ha sütök, pl. rántott husit. Én eddig mindig a husival kezdtem, és utána a zsírjába, olajába... mindegy bele a krumplit... Mindezt fordítva még soha sem próbáltam vagy mert senki se mondta, de felhomályosított ő, a drága. Nem akar - mondta - prézlis sült krumplit.
Végül is igaza van, bár engem soha nem zavart az élvezetet nem befolyásolta, de kétségtelen, gusztább.
A fasirtra visszatérve... Tegnap én is azt sütöttem, és sehol nem kaptam szikkadt zsemjét, se kenyeret.... kénytelen voltam zs.morzsával, mint te, Virág összedolgozni. Pazarlás, mit mondjak, de finom! :-)
Köszi a dicséretet, eddig csak Zétől kaptam:)
Viszont tanultam valamit egy férfitől... először nehezen adtam be a derekamat, de végül is igaza lett, mert azért csak nem hagyott nyugodni.
Most ettől függetlenül. Bármit, ha sütök, pl. rántott husit. Én eddig mindig a husival kezdtem, és utána a zsírjába, olajába... mindegy bele a krumplit... Mindezt fordítva még soha sem próbáltam vagy mert senki se mondta, de felhomályosított ő, a drága. Nem akar - mondta - prézlis sült krumplit.
Végül is igaza van, bár engem soha nem zavart az élvezetet nem befolyásolta, de kétségtelen, gusztább.
A fasirtra visszatérve... Tegnap én is azt sütöttem, és sehol nem kaptam szikkadt zsemjét, se kenyeret.... kénytelen voltam zs.morzsával, mint te, Virág összedolgozni. Pazarlás, mit mondjak, de finom! :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Mindent értek, de alapban nálam mindig a spórolásról van szó. Azt az olajat le is lehet szűrni. Rögtön azonnal a husi után. Nekem pl. kettő jól bejáratott MB1-es serpenyőm van, amiben szinte mindent el tudok készíteni... nem edényhegyek. 1x fizette csak ki valaki! :-)
Nem mondom, hogy ez követendő, de törekszem a lehető legegyszerűbb megoldásokra. Ez mindenre értendő, nem csak az itt leírtakra...
Amikor nézek egy főzős műsort, sokszor visszaköszönnek az ott látottak... hoppá, hiszen én is így készítem... Nincs új a nap alatt! Vannak kedvenceim, akiknek jól mozog a kezük, jól magyarázzák is mit, miért tesznek. Azokat szeretem.
Egyszer én is lusta voltam, vagy következetes?... és kész kolbásztöltelékből készítettem a fasírtot. Egy konyhában minden megengedett... de mégis az az igazi, ha a saját szánk íze szerint készítünk el bármit is. :-)
A rántott husi után fekete az alja már, meg az olaj is sötét és habzik a végén, nálunk úgy nem nyerő leszűrni.
Te nem leszel éhes a főzőműsoroktól? :)