újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Paradicsomos húsgombóc recept

2011. augusztus 21. - Látogatók száma: 1 004

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

Kedves Emillió!

A te húsgombócod és az itt felsoroltak semmiben sem különböznek az enyémtől. Én is így készítem. Ami újdonság az a tejszín, amit még soha nem alkalmaztam ennél az ételnél, de lehet abban valami, hogy az érzékeny gyomrúaknak javasolt.
Köszi a megerősítést.

Pussz,
Éva
Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: