újabb események régebbi események további események
07:31
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Paradicsomos húsgombóc recept

2011. augusztus 21. - Látogatók száma: 1 004

2012. október 11. 18:32

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. október 10. 18:02

Köszi a tejszínes ötletet! Mostanában pont a gyomorégés miatt nem merészeltem ilyet főzni. Hálás köszönet!

Viszont nekem a konzerv paradicsomsűrítmények nem jöttek be, viszont a dobozos paradicsom ivólé igen. Olyannal még nem próbáltad? Azt szoktam paradicsomlevesnek is egy pici rántással.

Kedves Virág!

Én csak télen csinálom úgy, ahogy írtam, és akkor sem mindig Arany Fácán sűrítményből! Van, - ha kapok, - az olaszoknak egy fél literes egészen sűrű papírdobozos paradicsomlevük. Akkor azt teszem a rántásra, és pari ivólével hígítom, ha szükséges! Só, cukor, stb - stb... Nyáron,ill.: paradicsoméréskor meg passzírozom a parit, és abba főzöm meg a húsgombócokat! Utána berántom! Ez az igazi, de a konzervből gyorsabb, és nem olyan pepecselős!

Pussz: emillio
2012. október 10. 18:02

megtekintés Válasz erre: emillio - 2012. október 10. 14:18

Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

Köszi a tejszínes ötletet! Mostanában pont a gyomorégés miatt nem merészeltem ilyet főzni. Hálás köszönet!

Viszont nekem a konzerv paradicsomsűrítmények nem jöttek be, viszont a dobozos paradicsom ivólé igen. Olyannal még nem próbáltad? Azt szoktam paradicsomlevesnek is egy pici rántással.
2012. október 10. 14:18
Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: