Spárga , levelesen
2015. május 29. - Látogatók száma: 51
Válasz erre: zsoltne.eva
Nem bizony emillio..., nem sok közöm van hozzá!
Még mindig nem tartok ott, hogy közelebbről is megismerjem... Ennek oka valószínű másban is keresendő, hogy miért is ragaszkodom a szokásaimhoz...
Engem soha nem zavartak mások kedvtelései... Amit nem ismerek, nem hiányzik..., de ez nem akadályoz meg abban, hogy kíváncsivá tegyen...
Azt sem állítanám, hogy profi módon főzöm az egyszerű étkeket, de az én ízlésvilágomat és a szűk környezetemet kielégíti. Akkor sem esem kétségbe, ha valami nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna... majd legközelebb... :-)
Ami igaz - igaz, nem olcsó dolog! Van egy csomó dolog
nekem is, amit még nem próbáltam, - de legalább is
szeretném kipróbálni! Pl.: sohasem kóstoltam a
sárkánygyümölcsöt, sőt még nem is láttam! Pedig
szeretem az egzotikus dolgokat! Nem másztam sziklát,
nem utaztam tengeralattjárón! Nem úsztam cápákkal, és
nem vadásztam tigrisekre! Viszont simogattam kölyöktigrist,
barátkoztam kis elefánttal, ettem licsit, gránátalmát, papaját,
fogtam madárpókot! Voltam meleg helyzetekben, ugrottam ki
emeletről télen hókupacra, karomon a ruhámmal, mert haza
jött váratlanul a férj! Voltam swinger klubban, két nővel
egyszerre, szexeltem moziban, buszon, tavas barlangban!
Szóval nagy dolog a kíváncsiság! De legalább nem volt szürke,
és egyhangú az életem!
Válasz erre: emillio
Kedves Zséva!
Kár volt ebbe belefolynod! Rögtön kiderült, hogy a
gasztronómiához nem sok közöd van! Ahhoz, hogy
megítélhess zöldségeket - gyümölcsöket, meg kell
kóstolnod! Színre, szagra nem lehet semmit sem
megítélni! Gondolod, hogy amit eddig nem kóstoltál
meg, - az nem is lehet finom? Max. szokatlan lehet az íze!
Ezért ne is ölj bele ezreket, hogy megkóstolj egy langusztát,
vagy nyelvhalat, mert a te gyomrod úgysem veszi be!
Ínyenc emberek súlyos pénzeket fizetnek, hogy különleges
ízeket érezzenek! De ebben te nem vagy hibás! Nem szoktad,
tehát nem is ízlik! A másik, hogy a legjobb ételeket is el lehet
rontani, ha nem megfelelően van elkészítve! Lásd: mondjuk
a ponty keserű foga, - ha nincs eltávolítva.....
Ami azonban biztos, hogy a leghétköznapibb ételeket is lehet
nagyon finoman, ízesen elkészíteni! Bátorság, - egyszer talán
te is megtanulsz profi módon főzni! (:-D)
Még mindig nem tartok ott, hogy közelebbről is megismerjem... Ennek oka valószínű másban is keresendő, hogy miért is ragaszkodom a szokásaimhoz...
Engem soha nem zavartak mások kedvtelései... Amit nem ismerek, nem hiányzik..., de ez nem akadályoz meg abban, hogy kíváncsivá tegyen...
Azt sem állítanám, hogy profi módon főzöm az egyszerű étkeket, de az én ízlésvilágomat és a szűk környezetemet kielégíti. Akkor sem esem kétségbe, ha valami nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna... majd legközelebb... :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Már eszembe jutott... itt olvastam róla, Batáta a neve... Nem mintha beugornék elsőre..., de kíváncsivá tett milyen íze lehet annak a pürének, ami ebből a fajta krumpliból készül, és annyira dicsérik... hát mit mondjak?... a maradékot kiöntöttem, ami egy rendes burgonyánál nálam - mert nagyon szeretjük - soha sem fordulhatott volna elő...
Kár volt ebbe belefolynod! Rögtön kiderült, hogy a
gasztronómiához nem sok közöd van! Ahhoz, hogy
megítélhess zöldségeket - gyümölcsöket, meg kell
kóstolnod! Színre, szagra nem lehet semmit sem
megítélni! Gondolod, hogy amit eddig nem kóstoltál
meg, - az nem is lehet finom? Max. szokatlan lehet az íze!
Ezért ne is ölj bele ezreket, hogy megkóstolj egy langusztát,
vagy nyelvhalat, mert a te gyomrod úgysem veszi be!
Ínyenc emberek súlyos pénzeket fizetnek, hogy különleges
ízeket érezzenek! De ebben te nem vagy hibás! Nem szoktad,
tehát nem is ízlik! A másik, hogy a legjobb ételeket is el lehet
rontani, ha nem megfelelően van elkészítve! Lásd: mondjuk
a ponty keserű foga, - ha nincs eltávolítva.....
Ami azonban biztos, hogy a leghétköznapibb ételeket is lehet
nagyon finoman, ízesen elkészíteni! Bátorság, - egyszer talán
te is megtanulsz profi módon főzni! (:-D)
Válasz erre: zsoltne.eva
Már eszembe jutott... itt olvastam róla, Batáta a neve... Nem mintha beugornék elsőre..., de kíváncsivá tett milyen íze lehet annak a pürének, ami ebből a fajta krumpliból készül, és annyira dicsérik... hát mit mondjak?... a maradékot kiöntöttem, ami egy rendes burgonyánál nálam - mert nagyon szeretjük - soha sem fordulhatott volna elő...
Válasz erre: Cathy
Sparga nekem is nagy kedvencem! En elso sorban levesnek szeretem, De persze barmi masnak is.
zsoltne.eva! Evike!
A piros belseju krumpli az az edes burgonya, amire gondoltal?
zsoltne.eva! Evike!
A piros belseju krumpli az az edes burgonya, amire gondoltal?
Válasz erre: emillio
Helyes! Ez a jó hozzáállás! Tanulni meg sohasem késő!
Ami igaz - igaz, nem olcsó dolog! Van egy csomó dolog
nekem is, amit még nem próbáltam, - de legalább is
szeretném kipróbálni! Pl.: sohasem kóstoltam a
sárkánygyümölcsöt, sőt még nem is láttam! Pedig
szeretem az egzotikus dolgokat! Nem másztam sziklát,
nem utaztam tengeralattjárón! Nem úsztam cápákkal, és
nem vadásztam tigrisekre! Viszont simogattam kölyöktigrist,
barátkoztam kis elefánttal, ettem licsit, gránátalmát, papaját,
fogtam madárpókot! Voltam meleg helyzetekben, ugrottam ki
emeletről télen hókupacra, karomon a ruhámmal, mert haza
jött váratlanul a férj! Voltam swinger klubban, két nővel
egyszerre, szexeltem moziban, buszon, tavas barlangban!
Szóval nagy dolog a kíváncsiság! De legalább nem volt szürke,
és egyhangú az életem!