Babos egytálétel.
2015. július 16. - Látogatók száma: 69
Válasz erre: D Klári
Nem ismerem a lóbabot. Egyszer vetettem vesebabot, amit nagyon szerettem, de most nem találtam vetőmagot, majd jövőre ... :)
Leves krumpli nélkül? Ezt sem hallottam még, ahány ház annyi szokás.
Ismét tanultam Tőled, a rántásos étel, nem "igazi" a fagyasztás után. Megfigyelem ... :)
Válasz erre: Ilona
Finom lehetett a bablevesed. Fejtett babból is szeretem, hát még lóbabból! Azt aztán mindig megenném. Érdekes, nálunk nem tesznek krumplit a bablevesbe, viszont a zöldbablevesbe igen, gondolom, a dúsítás miatt.Én sem rántottam volna be, ugyanis bablevesből nem érdemes egynapit csinálni, viszont ha beteszem a fagyasztóba, kiolvadás után a rántással készített ételek már nem lesznek az "igaziak". Ez egyéni megfigyelésem..
Leves krumpli nélkül? Ezt sem hallottam még, ahány ház annyi szokás.
Ismét tanultam Tőled, a rántásos étel, nem "igazi" a fagyasztás után. Megfigyelem ... :)
Válasz erre: Ilona
Klárikám, talán csak a kifejezést nem ismered, nálunk így mondják azt a nagyszemű babot, ami van fehérbe és tarkába.Majd utánanézek, lehet, hogy az a vajbab. Én karós babnak is hívom, szoktam ületni, kerítésre futtatni, de most nekem is elmaradt.