Babos egytálétel.
2015. július 16. - Látogatók száma: 69
Válasz erre: D Klári
Szia Évám ... :)
Csótány -- juj az éjjel mászkál mindenütt ... de, hogy bab is lenne.
Juliska babom most is van, ő futó bab gyorsan terem, hosszú, lapos csövű, friss fogyasztásra jó.
Küldjél paradicsomos húsgombócot, szívesen megenném ... :)
puszi
"Géberbab (négerbab, csótánybab) - Termése sötét színe miatt emlékeztet a csótányra, azaz géberre, innen kapta nevét. Színes, piros és sárga virággal nyílik. Karóra vagy kukoricaszárra futtatva termesztik. A cukrászok gesztenyepüré helyett használják, de, zsengén szedve, fejtett bablevesbe is főzhető."...
Küldeném szívesen... hidegen-melegen ajánlom! :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Sziasztok babocskák!
A végén még megkívántatjátok velem a babot, pedig még csak a paradicsomos húsgombócnál tartok... Hát "csótány" babról hallottatok e már? Esetleg "Juliska" bab?... Lehet, hogy az másutt a "lóbab"? :-)
Puszi
Csótány -- juj az éjjel mászkál mindenütt ... de, hogy bab is lenne.
Juliska babom most is van, ő futó bab gyorsan terem, hosszú, lapos csövű, friss fogyasztásra jó.
Küldjél paradicsomos húsgombócot, szívesen megenném ... :)
puszi
A végén még megkívántatjátok velem a babot, pedig még csak a paradicsomos húsgombócnál tartok... Hát "csótány" babról hallottatok e már? Esetleg "Juliska" bab?... Lehet, hogy az másutt a "lóbab"? :-)
Puszi
Válasz erre: zsoltne.eva
Jól emlékeztem én, csak folyton össze-vissza keverem, pedig itt van a neten feketén-fehéren...
"Géberbab (négerbab, csótánybab) - Termése sötét színe miatt emlékeztet a csótányra, azaz géberre, innen kapta nevét. Színes, piros és sárga virággal nyílik. Karóra vagy kukoricaszárra futtatva termesztik. A cukrászok gesztenyepüré helyett használják, de, zsengén szedve, fejtett bablevesbe is főzhető."...
Küldeném szívesen... hidegen-melegen ajánlom! :-)