A pizza
2016. július 12. - Látogatók száma: 50
Válasz erre: Ilona
Évi , a világ legegyszerűbb kajája.Én nem receptkönyvből csinálom, már a j kisújjamban van.
Tészta:
30-35 dkg liszt, só, ha van kicsi oregánód, lehet bele morzsolni, kb 3 ek. olaj és tejben felfuttatott 2 dkg élesztő, kis langyos víz.. Ezeket jól összedolgozod, mint a galuskatésztát, csak kicsit keménybbre, aztán keleszted kb. 1 órát. Közben megcsinálod a feltétet:
A feltét nálam minden, ami éppen van a hűtőben. Kis szalonnát lepiritok, a zsirjába teszek hagymát, ha van, egy fél paprikát, paradicsomot, vagy konzervet, aztán jöhet az apróra vágott maradék felvágott-féle, kolbász, esetleg sonka( én általában Zalát teszek bele, mert sonka-ízű), szóval ezeket beleteszem a lecsós alapba, kis olajjal néhány percig átsütöm.
Mikor a tészta megkelt, kinyújtom annyira, hogy az egész tepsit befedje, szépen elosztom, rákenem a tölteléket, megszórom reszeltsajttal, villával megszurkálom a tepsi alját, majd sütő, kb.20-25 perc.
Én még a tepsiben szoktam felvágni sülés után, 6 db. téglalapra. Ha nem fogyasztjátok el egyszerre, akkor kihülés után a fagyasztóba lehet tenni.
De szoktam úgy is csinálni(most ezt készítettem), hogy még a táblán kinyújott tésztára teszed a tölteléket, aztán feltekered, mint a kalácsot és ebből 2 cm széles csigákat vágsz le és aztán sütöd. Ez a pizza-csiga.
Jó étvágyat!
Erre befizetek,... egy egész estét betöltő élvezetre! Ez az a tipikus eset, amikor megkérdezik a lányt, hát sütni tudsz e? Mire a válasza... :-)
Puszi
Mire ezt lepötyögtem el is készültem vele... hát nem akarok dicsekedni, de ez is egy mosolygós pizza lett!!!!... Tudok ám!
Tészta:
30-35 dkg liszt, só, ha van kicsi oregánód, lehet bele morzsolni, kb 3 ek. olaj és tejben felfuttatott 2 dkg élesztő, kis langyos víz.. Ezeket jól összedolgozod, mint a galuskatésztát, csak kicsit keménybbre, aztán keleszted kb. 1 órát. Közben megcsinálod a feltétet:
A feltét nálam minden, ami éppen van a hűtőben. Kis szalonnát lepiritok, a zsirjába teszek hagymát, ha van, egy fél paprikát, paradicsomot, vagy konzervet, aztán jöhet az apróra vágott maradék felvágott-féle, kolbász, esetleg sonka( én általában Zalát teszek bele, mert sonka-ízű), szóval ezeket beleteszem a lecsós alapba, kis olajjal néhány percig átsütöm.
Mikor a tészta megkelt, kinyújtom annyira, hogy az egész tepsit befedje, szépen elosztom, rákenem a tölteléket, megszórom reszeltsajttal, villával megszurkálom a tepsi alját, majd sütő, kb.20-25 perc.
Én még a tepsiben szoktam felvágni sülés után, 6 db. téglalapra. Ha nem fogyasztjátok el egyszerre, akkor kihülés után a fagyasztóba lehet tenni.
De szoktam úgy is csinálni(most ezt készítettem), hogy még a táblán kinyújott tésztára teszed a tölteléket, aztán feltekered, mint a kalácsot és ebből 2 cm széles csigákat vágsz le és aztán sütöd. Ez a pizza-csiga.
Jó étvágyat!
Válasz erre: zsoltne.eva
Köszi, Ilike... túl a dagasztáson, a tésztája valóban egyszerű, de el kellett mennem friss élesztőért, pedig száraz is van, de az mégsem az igazi... hmm egyelőre a kelesztőtálkámban van, egy óráig rá se nézek...
Erre befizetek,... egy egész estét betöltő élvezetre! Ez az a tipikus eset, amikor megkérdezik a lányt, hát sütni tudsz e? Mire a válasza... :-)
Puszi
Mire ezt lepötyögtem el is készültem vele... hát nem akarok dicsekedni, de ez is egy mosolygós pizza lett!!!!... Tudok ám!
Szép estét Nektek! :-)