újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Én és a konyhaművészet

2016. október 26. - Látogatók száma: 96

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Cathy!

Ha egyszer elkészíted a vadasmártást, mindig azt szeretnél enni. Először otthon ettem, ahogy anyukám készítette és az íze máig is a számban maradt, nem tértem el attól, ahogyan tőle láttam, csak némileg és igen gyakran készítem a mai napig. Neki nem volt turmixgépe, ő a megfőtt zöldségeket (sárga és fehérrépa) egyszerűen villával törte össze. A mártás állaga ettől függően lesz más, selymesebb, de az íze ugyanaz... Szívesen megosztom veled, ha akarod, de a keresőbe, ha beírod (vadasmártás) feljön neked és lépésről-lépésre követve közel azt éred el...

Ha meg csak a martassal lenne gondom, de a belevalo marhahusi elkeszitese is rejtely szamomra. Batyam egyszer nyul gerincet keszitett vadasan, sejtheted mennyire finom volt, de en nem tudom hogyan keszitsem a hust. Bepacolom, addig meg csak-csak, de aztan fozom vagy sutom?

megtekintés Válasz erre: Cathy

Vadast en is nagyon nagyon... epp csak kesziteni nem merem. Mikor fozol vadast legkozelebb? Meselhetnel rola!

Cathy!

Ha egyszer elkészíted a vadasmártást, mindig azt szeretnél enni. Először otthon ettem, ahogy anyukám készítette és az íze máig is a számban maradt, nem tértem el attól, ahogyan tőle láttam, csak némileg és igen gyakran készítem a mai napig. Neki nem volt turmixgépe, ő a megfőtt zöldségeket (sárga és fehérrépa) egyszerűen villával törte össze. A mártás állaga ettől függően lesz más, selymesebb, de az íze ugyanaz... Szívesen megosztom veled, ha akarod, de a keresőbe, ha beírod (vadasmártás) feljön neked és lépésről-lépésre követve közel azt éred el...

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Meg is sértődnék, ha a szív mellett nem találnék tüdőt a hentesnél. A vese mellett velőt..., még jobb, ha mindez egyszerre jelen van. Előfordul ugyan, hogy apránként, de összejön és a fagyóban várakozik addig..., de mégis csak az az igazi, ha frissen jutunk a pájslihoz valókhoz... Én is így nevezem, mint Chathy vagy a mamája, pajslinak, a savanyú mártást, amit legyen az tüdő, vagy vese, vagy és itt jön be a képbe a zuza, úgy készítem el, mint a szalontüdőt... A babérlevelet, a mustárt egyikből sem szabad kifelejteni, a fűszerek az más kérdés... ott nálam bejön a csípős, mert én úgy szeretem... :-)

És ha már a savanykás ételeknél tartunk ne feledkezzünk meg a vadasról sem, jó sok zöldséggel! Imádom!!!

Vadast en is nagyon nagyon... epp csak kesziteni nem merem. Mikor fozol vadast legkozelebb? Meselhetnel rola!

megtekintés Válasz erre:

Minden belsőség jöhet, ami belefér, csak jól legyen elkészítve! Pacal,vese, máj, zúza..... Tüdő+szív+ zsemlegombóc: FENSÉGES eledel (a szalontüdő valóban tüdőből készül)

Pepecs meló, de megéri annak, aki kedveli!

ÉN nagyon! :)

Meg is sértődnék, ha a szív mellett nem találnék tüdőt a hentesnél. A vese mellett velőt..., még jobb, ha mindez egyszerre jelen van. Előfordul ugyan, hogy apránként, de összejön és a fagyóban várakozik addig..., de mégis csak az az igazi, ha frissen jutunk a pájslihoz valókhoz... Én is így nevezem, mint Chathy vagy a mamája, pajslinak, a savanyú mártást, amit legyen az tüdő, vagy vese, vagy és itt jön be a képbe a zuza, úgy készítem el, mint a szalontüdőt... A babérlevelet, a mustárt egyikből sem szabad kifelejteni, a fűszerek az más kérdés... ott nálam bejön a csípős, mert én úgy szeretem... :-)

És ha már a savanykás ételeknél tartunk ne feledkezzünk meg a vadasról sem, jó sok zöldséggel! Imádom!!!
 
Minden belsőség jöhet, ami belefér, csak jól legyen elkészítve! Pacal,vese, máj, zúza..... Tüdő+szív+ zsemlegombóc: FENSÉGES eledel (a szalontüdő valóban tüdőből készül)

Pepecs meló, de megéri annak, aki kedveli!

ÉN nagyon! :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: