újabb események régebbi események további események
11:41
mTILEuKtrhHZCPGe regisztrált a weboldalra
23:00
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Megtagadni a szerelmet

2011. július 15. - Látogatók száma: 93

Mi vihet rá egy embert, hogy megtagadja a szerelmet amit érez? Szégyenkezhetünk a szerelem, vagy a szerelmet megtestesítő személy miatt?Minél inkább szeretnénk elűzni az érzést, annál erősebben él bennünk, és képtelenek vagyunk elfelejteni.

Ábrándozhatunk a szőke hercegről fehér lovon, a szép hercegnőről egy mesebeli palotában, szövögethetjük terveinket, megálmodhatjuk az igazi férfit, vagy nőt, mégis mikor elér bennünket ez a káprázatos érzés, csak kapkodjuk a fejünket, és nem értjük mért nem a megfelelő emberbe szerettünk bele. Talán a sors tréfált meg bennünket?
Kezdetben megállapítjuk, hogy nem is annyira helyes, nem is olyan különleges, mégis képtelenek vagyunk kitörölni őt a gondolatainkból. A hívatlan "betolakodó" elrabolja a szívünket, birtokba veszi a lelkünket, és mi nem tehetünk ellene semmit.
Amikor az első igazi szerelem rám talált, én nem akartam elfogadni, sőt, talán még szégyenkeztem is miatta. Nem róla álmodoztam, teljesen különbözött az ideálomtól. Mások számára vonzó jelenség volt, a lányok valósággal rajongtak érte. Mindenki a kegyeit kereste, mert aranyos volt és kedves, csak egyedül én nem. Talán pont ezért figyelt fel rám, és mindent elkövetett, hogy a közelembe férkőzzön. Nem is sejtette, hogy milyen háború dúl a lelkemben. Az eszem minden erejét bevetve tiltakozott az érzés ellen, de a szívem végül erősebbnek bizonyult.
Biztosan lehet ezernyi nyomós oka, amiért valaki lemond a szerelemről, olyan kényszerítő körülmények hatására, amire nem lehet előre felkészülni.
Nekem nincs mentségem. Még időben felismertem a szerelem jeleit, mégis ellenálltam neki. Nem akartam, hogy legyőzzön az érzés, nem akartam behódolni neki. A fiú minden próbálkozását elhárítottam, mert szívem mélyén úgy éreztem, nem lehet közös jövőnk. Talán bölcsebb lett volna, ha adok neki egy esélyt, de nem tettem. Így lehetünk a saját magunk ellenségei. Így lehetünk hűtlenek a saját érzéseinkhez.
Még ma sem értem igazán, mi tartott tőle távol, mi miatt romboltam le az álmait...

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Cikkíró
cikkíró
2011. július 16. 08:42
Sziasztok!:)

Nézőpont kérdése, hogy erős voltam e vagy inkább gyáva. Lehet jó döntés volt, lehet, hogy rossz...hisz ott van az "érme másik oldala", ahogyan Tatjana is írta. Sokszor előfordul, hogy a félelmeink irányítanak minket, és nem az érzéseink.
Köszönöm a hozzászólásokat!:-)
2011. július 15. 20:46
Te erős vagy! én sose voltam képes ellenállni az érzéseimnek. Biztos így volt jobb. Magamból kiindulva, sokszor "megégettem" magam, és szerettem volna ha kevesebb csalódás ér...persze ott van az érem másik oldala: mi van, ha Ő lett volna az IGAZI? na én ettől félek, hogy ha kihagyom, lemaradok az igaziról.
2011. július 15. 19:12
Nagyon okos dolog volt ellenállni, s abbahagyni az egészet, mert másként egy szerencsétlen házsság lett volna, még jobb esetben egy válással, vagy netán eltűrni egy megromlott házasságban olyan valakit, akihez nem köt szeretet.
2011. július 15. 15:24

megtekintés Válasz erre: Cikkíró - 2011. július 15. 15:09

...mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat...:))))

:) Ezzel nem kerültem közelebb Hozzád!
Motoszkál bennem is a gondolat. Ha gondolod, "gyere közelebb", üzenj, beszéljünk. De ha nem, hát úgy is jó, csak gondoltam próbálkozok :)
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2011. július 15. 15:09

megtekintés Válasz erre: Zsizsik - 2011. július 15. 14:41

Hmmmm.....beszélgessünk?!

...mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat...:))))
2011. július 15. 14:41
Hmmmm.....beszélgessünk?!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: