A káposzta
2017. február 4.
Tegnap vettem egy marha nagy fej káposztát, gondolva a vitamin-pótlásra.Elhatároztam, hogy a mai fénytelen napomon feldolgozom. Csak a kezdet volt nehéz, mert alig tudtam felvágni, többszöri nekigyürkézésre végre sikerült.
Hogy mit csináltam belőle?
1./ Kb. 1 kg-nyit felszelve, befűszerezve egy üvegbe gyömöszöltem néhány lapuval és sós lével feöntve savanyítom.
2:/ Egy másik részét laskára vágva betettem a fagyasztóba, ebből majd leves lesz.
3./ A negyedét legyalulva 1db hagyma kíséretében, fűszerezve isteni káposztasalátának csináltam, ezt imádom és mindig nagyon finom szokott lenni, ezt szintén üvegbe teszem, a rendes hűtőbe, napi fogyasztásra.
4./ Jaj, még mindig van a fejből! Mi mást csinálhatnék belőle, mint dinszteltkáposztát készre, szintén megy a fagyasztóba. Milyen jó lesz ez majd cvekedlinek, vagy rétes-tölteléknek.
No, látjátok, érdemes kecskére bízni a káposztát...:-)
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Koszonom az otletet!