újabb események régebbi események további események
17:47
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
11:13
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:06
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
10:36
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:23
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
17:18
HiFiHiF1Exate regisztrált a weboldalra
09:12
Clara62 új cikket töltött fel
09:02
Virág módosította a cikkét
08:48
Virág új cikket töltött fel

A kert nem áll meg

2020. március 22.

Vissza a naplóhoz

Kedden még voltam egy 72 éves asszonynál dolgozni, aki hétfőn jött haza németből. Otthonápoló.

Amikor először hívtam, még nagyon vicceskedett. Én mondtam, hogy nem vicc, azon gondolkoztam, hogy hagyom a francba a gyümölcsfáit, mert nem éri meg...

Amikor másnap másodszor hívtam, akkor megértette, hogy miért mondtam, hogy nem jöhet ki a házból, én meg kesztyű nélkül még a kiskaput se fogom meg, nem hogy a fém létráját. Még én is vihetek neki akármit, nem csak arról van szó, hogy én hozok tőle.

Mire odaértem, már mondta, hogy tud róla már, hogy önkéntes karanténban van.

Öt méternél nem jött közelebb. A fizetésemet kitette az ablakba egy zacskóban. Kesztyűvel vettem el. A zacskót itthon kidobtam a nagy kukába és azonnal alapos kézmosás.

Az utcán anyuka maszk nélkül, mellette a kamasz lánya maszkban. Faluról beszélünk, 200km-re Bp-től, de minden családnak van külföldön dolgozó rokona. Az országúton egy kocsival találkoztam, az is munkásokat szállított. Holnap egy másik 73 éves asszonyhoz megyek. Felállítom a szabályokat. Csakis így. Különben nem megyek. És örülök, hogy a hús kint szaladgál az udvaron még tollas formában, napi tíz tojást is tojnak, a másik fele meg prémben pózol. Nem kell naponta boltba járni. A spájzban a befőtt, a lekvár, a krumpli, a hagyma, a kertben a zöldhagyma, snidling, a medvehagyma. Ki mondja még egyszer, hogy nem éri meg kertészkedni és állatot tartani?

A polgármester kétoldalas körlevelet küldött A4-es méretben. Odaadtam a velem lakó 82 éves öreganyámnak, hogy olvassa el, hogy értse, hogy most nincs szomszédolás. Azt mondja, hogy hosszú, majd én elmondom. Vajon hányan gondolják ugyanezt?

És lassan tényleg egy rossz horrorfilmben érzem magam és napok óta háborúkkal álmodok. Vasárnap van. Egy hete lassan már csak a saját kertemben jártam. A városba nem megyek be, a falu boltjában is félek. És most már én is itthon maradok.

-V. -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: