újabb események régebbi események további események
19:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

A "Nagy béke szigete"

2011. június 12.

Vissza a naplóhoz

"Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl, Álomország határán is túl, született egy jótündér... Szél szárnyán, felhő hátán, seprű nyélen, pálca végen, repült közénk szigetünkre, hogy nekünk itt segítsen, s maradt köztünk a mi Tündérünk..."

***

Aki eddig nem ismerte volna, ismerje meg a feleségek.hu alapelveit. Szeretném most és itt összefoglalni, hogy miért jöttünk létre, mit és hogyan csinálunk és mik a céljai az oldalnak?
Múlt... jelen... jövő..., akkor lássuk!

A múlt:
A feleségek.hu-t azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy az oldalon összehozzuk a félprofi- és amatőr írókat, az egyszerűen csak írogatókat és azokat az embereket, akiknek valamilyen magánéleti problémájuk van, és az írásokon, hozzászólásokon keresztül várnak megoldási ötleteket, válaszokat bajaik orvoslására; és természetesen mindazokat, akik egyszerűen csak olvasgatni szeretnek.

Így jött létre, "az együtt írt valóság" gondolata.

"Szenderülten szállnak a gondolataim, fejemben horgonyt vetett a béke hajója, álmomban felébredek és rádöbbenek a valóra."

***

A jelen:
Az oldalon mindenkinek helye van!
...Legyen az férfi vagy nő, feleség vagy éppen férj, nem számít a családi állapot, a kor (+18), a nemi identitás, nem érdekel bennünket a faji vagy etnikai hovatartozás. De azt se nézzük, hogy milyen iskolai végzettséggel, munkával, esetleg intelligenciával, egyéb tulajdonságokkal rendelkezik valaki. Itt az oldalon nem közösíthet ki senki, senkit!
Ezért létrehoztunk pár szabályt - az együttműködésről, a vitákról -, ami a kis közösségünk jó működéséhez szükséges.

Mielőtt a szabályokról, elvekről írnánk, előbb csoportosítanunk kell az itt írókat, olvasókat. Hogy ennyi féle ember együtt tudjon "élni" a "béke szigetén", ahhoz az kell, hogy a többiek tolerálják a lenti csoportjaink másságát.

Az oldalon lévőket négy fő csoportba sorolhatjuk:
1: Akik valamiféle "szépírói" babérokra törnek.
2: Akik maguknak írogatnak.
3: Akik csak a saját problémáikat akarják kibeszélni, megoldást találni rá.
4: Olvasók.

Az "együtt-írás" szabályai:
Általános és legfontosabb szabályunk: az oldalon minden felhasználónak toleranciával kell "közeledni" minden itt író és olvasó felé! Aki ezt nem tartja be, nem fogadja el a másság valamely formáját, azt előbb felszólítom, majd ha visszatérően nem tartja be szabályainkat, kitiltásra kerül az oldalról!

Az írások és hozzászólásaikra vonatkozó vitázás szabályai:
Az itt íróknak tilos személyeskedő vitát indító cikkeket felrakni a főoldalra és a - mások számára látható - naplóikba! (Ez viszontválaszként is tilos!) A viták helye az oldalon a: "**Kemény viták helye" klub! Amennyiben a tündérek személyeskedő cikket vagy hozzászólásokat találnak a főoldalainkon vagy a naplókba, akkor azokat az írásokat az előbbi klubba áthelyezik!
(A vitázók automatikusan klubtagok lesznek a fenti klubban, egyéb esetben kérjetek klubtagságot, ha résztvevői vagy szemlélői szeretnétek lenni a vitáknak!)

További irányelvek, hangnemről, kritikáról:
"1"-es csoport: azok az írók, akik idesorolják magukat, vállalják a megmérettetést, a kritikát - legyen az akár nem dicsérő -. (Pályázatokon indulók még erősebb kritikára számíthatnak!)
Természetesen lehet kivétel; ha valaki úgy dönt, hogy a kritika nekik nem szükséges vagy kellemetlen, ekkor több lehetősége van: a.) lehetséges a "kritikusnak" egy privát üzenetet küldeni, hogy az író nem tart igényt a kritikára, lehet kérni a további kritikák mellőzését (ha ez továbbra sem marad el, akkor hozzám kell fordulni); b.) az író letilthatja a "kritikust", ebben az esetben annak régebbi kritikái is eltűnnek írásai alól; c.) eleve lehet jelenteni felém a nem tetsző hozzászólásokat elbírálásra!
*A személyeskedő, támadó hangnemű kritikákat, ennél a csoportnál is kérem kerülni! A kritika legyen tárgyilagos, magyarázó, minden esetben jó szándékú!

A "2"-es csoport: ők azok akik letilthatják a hozzászólásokat (ezt ugye a publikálás előtt, a cikk írás végén a "Ki szólhat hozzá: senki" rádiógombbal lehet megtenni). Ebben az esetben, ha valaki mégis szeretne reagálni egy írásra, tegye azt privát üzenetben.

A "3"-as csoport esetében csak a tartalommal kapcsolatos reagálásokat várjuk. Az írás stílusával, milyenségével nem szabad foglalkozni. Az író más jelleggel közölte írását. Az ilyen esetekben rettentő szigorú leszek, az "agresszióval", pikírt-, ironikus humorral szemben!

"4"-es csoportról: Vannak akik csupán olvasgatni néznek be hozzánk. Bizony, nekik is helyük van nálunk.

*Az egyes csoportokba való "elvi" (senkinek nem kell választani besorolást!!!) besorolásra azért van szükség, mert így tudunk a cikkekre, annak írójának igénye szerint reagálni. (Kétes esetben hsz., kritika előtt mindenféleképp kérjétek ki a véleményemet!) Nem gondolom, hogy ez nektek problémát okozna, de akik valamit nem értenek, esetleg problémájuk van, jelezzék felém! Én szívesen segítek nektek!

"Megfeszülten rángatódzol, erős kötelek kötnek, fémláncok láncolnak, pedig csupán tőled függ bilincseid lazasága."

***

A jövő:
Kedves Barátaim!
Továbbra is az ország egyik legnagyobb író-olvasó közösségét próbáljuk megteremteni. Feladatunknak érezzük, hogy egy olyan helyet teremtsünk nektek a NET-en, ahol a fenti (4) csoportok ne elszigeteltségben külön-külön létezzenek, hanem együtt írják továbbra is a valóságot!
Mi a kezdetektől ezeket az elveket próbáltuk követni. Most ismét megpróbáltam nektek leírni, hogy ne merüljön feledésbe..., de folyamatosan fejlődünk, alakítjuk magunkra az oldalt. Így kérem megértéseteket, ha egy-egy szabályt, elvet kis időre rá mégis átformálunk... rátok... értetek!

"Szeretem ezt az álmot, az álomból épített valóságot, kilépni belőle nem merek, mert az emberek elveszik a belé fektetett hitem. Sziget ez, az enyém és a tied, mienk! Így építsük együtt közösen, tündérek, emberek!"

Pussz,
Tündér

*Rendhagyó módon, a hozzászólásokat, kérdéseket, ötleteket privát üzenetben várom tőletek!
** A "Nem Tom megmondó-kibeszélő só" helyett időközben megváltoztattam: "Kemény viták helye"-re a vitázások helyszínét!
Video: youtube.com
Kép: Internet

A bejegyzést írta: Tündér

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: