A vadas
2015. május 9.
Tegnap meglepett a sógorom, hozott egy fácánt és némi őzhúst. Azonnal vettem a lapot, hogy egy jó levesre vágyik és vadasra. Aki evett már fácánlevest, az tudja, hogy annál jobb nincs.
Igy ma nekiálltam főzni, gondoltam, vasárnapra meghívom az egész családot, ne maradjanak ki a jóból. Amit istenien tudok csinálni, -hogy büszkélkedjem-az a vadas. Bizony, aprólékos munka, a fácánlevesnek és a vadasnak is sokáig kell főni, szép lassan, hogy az ízek kijöjjenek. Ezért csinálom ma, holnap majd frissen a zsemlegombócot.
Igaz, reggel el akartam menni a piacra, de az majd a jövő hétre marad.Lassan már "szüretelhetek", a magaságyásomban szépen nő a retek, a saláta.A spenótot már szedhetem, a héten pedig már a salátát is.
Mindezt csak azért írom, mert nincs nagyobb öröm, mint a sajátkezűleg termelteket szedegetni, fogyaszni. Pedig most tényleg csak egy lepedőnyi helyem van..
Szép hétvégét kívánok Mindenkinek! :-)
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: emillio
Kedves lányok, asszonyok!
Szerintem maradjatok csak a kertészkedésnél, - a
főzést hagyjátok csak nyugodtan a profikra!!
Biztos jó a frissen készült fácán leves is, de az igazi,
az az érlelt, ún.: rohasztott madárból készül! Ezt
szerintem minden vadhúst szerető, és készítő tudja!
Ezt úgy lehet elérni, hogy a frissen lőtt fácánt szellős
helyen "felakasztják"! Akkor lesz jó, ha a saját súlyától
fogva leszakad! Ezután kell elkezdeni a feldolgozását!
Ami a vadast illeti, minden húst lehet vadasan készíteni,
ha nem vad, akkor a mártással meg kell vadítani! (:-D)
Azért ne csüggedjetek! A gyakorlás teszi a mestert!
Fő a kitartás!
Pussz nektek! Egyigazi gasztronauta férfi: emillio
Csak nem gondolod, hogy az én kedves sógorom csorgó nyállal áll két hétig az akasztott fácán alatt?
Egyébként elismerem, igazat írsz, ezt már olvastam, de még nem kóstoltam...szólj, ha netalán egyszer fácánlevest csinálsz, nehogy még véletlenül is arra tévedjek..:-))
Puszim
Szerintem maradjatok csak a kertészkedésnél, - a
főzést hagyjátok csak nyugodtan a profikra!!
Biztos jó a frissen készült fácán leves is, de az igazi,
az az érlelt, ún.: rohasztott madárból készül! Ezt
szerintem minden vadhúst szerető, és készítő tudja!
Ezt úgy lehet elérni, hogy a frissen lőtt fácánt szellős
helyen "felakasztják"! Akkor lesz jó, ha a saját súlyától
fogva leszakad! Ezután kell elkezdeni a feldolgozását!
Ami a vadast illeti, minden húst lehet vadasan készíteni,
ha nem vad, akkor a mártással meg kell vadítani! (:-D)
Azért ne csüggedjetek! A gyakorlás teszi a mestert!
Fő a kitartás!
Pussz nektek! Egyigazi gasztronauta férfi: emillio
Válasz erre: zsoltne.eva
Rajtam ugyan nem fogsz ki... ezt is, azt is imádom..., fácánlevest is ettem már, úgyhogy tudom milyen finom... a vadas pedig az én kedvencem is, ahogy anyu mondja, marhahúsból...
Jól néz ki a magaságyásod... és ügyes, hogy ennyi mindent már tudsz szedegetni... és hol van már az a fáradtság, amit beleöltél, míg elkészült, ugye?...
Adtál egy ötletet... van nekem nem is egy, de két bakom, a tűzre akartam dobni, de egyelőre csak aszalódik, kicsit rogyoga... a célnak viszont tökéletesen megfelelne...
Jól néz ki a magaságyásod... és ügyes, hogy ennyi mindent már tudsz szedegetni... és hol van már az a fáradtság, amit beleöltél, míg elkészült, ugye?...
Adtál egy ötletet... van nekem nem is egy, de két bakom, a tűzre akartam dobni, de egyelőre csak aszalódik, kicsit rogyoga... a célnak viszont tökéletesen megfelelne...