újabb események régebbi események további események
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:51
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:10
Lorensza regisztrált a weboldalra
06:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Amerikai foci

2021. június 13.

Vissza a naplóhoz

Azt hiszem, hogy az USA ott van ahol, azt sok mindennek köszönheti, de az egyik ezek közül biztos, hogy a focijuk!
Most egy olyan játékról írok, ami -jogtalanul van lebecsülve nálunk, és durvának kikiáltva- nem biztos, hogy a feleségeknek lesz csemege, de néha nem árt tágítani a látókörötöket.

Valamikor 2007-ben néztem először komolyabban. Talán addig csak úgy néztem rá, mint a többi amerikai őrültségre, és legyintettem, ha közelébe kerültem.
Azonban akkor rájöttem, miért ez a világ egyik legnépszerűbb játéka. (Fogadjunk sokan nem is tudtátok, de a sima foci sehol nincs ehhez képest. Amerika legnagyobb eseménye az amerikai foci döntő =superbowl , nagyobb, mint a függetlenség napja=július 4.)

Ahogy lenni szokott, ha késő estig dolgozom, mellettem megy valamelyik sportadó. Akkor is így volt. A riporter egy kis csapatról beszélt (Arizona Cardinals=kardinális pintyek), akinek az esélyét az idény elején a bajnokság megnyerésére körülbelül 1:100, vagy 200-hoz adták, tehát olyan nulla közelire értékelve őket.
A speaker minden elért pontjukon nevetett.
A kiscsapaton látszott azonban a lelkesedés. Ugyan nem értettem elsőre a szabályokat, de azt érzékeltem, hogy ezek küzdenek. A jóval esélyesebb ellenfelük azonban így is 23-6-ra elhúzott tőlük az utolsó negyedre.
És ami akkor történt, és akit láthattam, örök csodálójává tett ennek a játéknak.
Az utolsó negyedre a kiöregedett irányítót -Kurt Warnert- tették be az Arizona Cardinalsba. A 23:6-ról félelmetesen pontos passzokkal -15 perc alatt- az utolsó másodpercekre döntetlenre hozta a meccset. Jött a hosszabbítás, aminél már a körmömet rágtam, de veszítettünk! Mi!
Mert akkor már azt mondtam, hogy Mi! ...és tudtam, hogy a következő évben megmutatjuk nekik...

És láss csodát! A következő év bajnoksága a "pintyekről" szólt, a "kardinális pintyek" 2008-ban -az én drukkolásommal- a superball döntőig meneteltek!
[em]Sajnos ott egy pár másodpercen és pár centin múlva, de veszítettünk:-(

- Pinokkió -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: