újabb események régebbi események további események
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Apa azt mondja

2011. január 15.

Vissza a naplóhoz

Apa azt mondja, a hit baromság. Azt csak a könnyen befolyásolható emberek miatt találták ki, hogy a nehezen megkeresett pénzüket kicsalják valahogy. Mert az emberek ilyenek. Folyton csalnak és hazudnak, a papok meg különösen.
Erre Anya csak nevet és azt mondja Apának, hogy összekeveri a fogalmakat. A hitnek semmi köze a jóhiszeműséghez, sem a csaláshoz. Egyszerűen hinni kell valamiben, különben az ember belesavanyodik a problémáiba. A hit nem azonos a templomba járással, sem a pénzzel. A hit nem pénzkérdés, sokkal inkább szeretet kérdése.
Most meg Apa nevet, és azt mondja Anyának, hogy jövő hónapban majd egy kiló szeretetet ad neki pénz helyett, hogy abból vásároljon a boltban. Kíváncsi lesz, meddig bírja Anya azt az aszkéta életet.
Anya azt is mondta Apának, hogy hiába van pénze, ha nincs lelki békéje, elmehet a sóhivatalba, mert megbetegszik, és akkor aztán hajthatja a pénzt, legfeljebb annyit fog kapni, ami az éhenhaláshoz sok, de a megélhetéshez kevés.
Erre Apa azt mondta, hogy Anya közhelyes, és nem érti az egésznek a lényegét. Semmi köze az egészségnek és a hitnek egymáshoz.
Anya erre azt felelte, hogy látod, ez is egyfajta hit. Mégiscsak hiszel, nem igaz? Csak nem biztos, hogy boldogabb leszel tőle.
Én nem tudom, melyiküknek van igaza. Talán nem is nekem kell eldöntenem.

A bejegyzést írta: Nurse

Hozzászólások

időrendi sorrend

Kedves Nurse!

A hit nehéz kérdés. Nyilván mindnyájan hiszünk valamiben. Nem feltétlenül Istenben, hanem valamiben, amit csak te tudsz, te érzel.
Én sosem voltam hívő, nem úgy neveltek, mégis tiszteletben tartom a más hitét. Nehéz meggyőzni egy ateistát, de szerintem nem is kell. Mindenki hisz valamiben, csak nem úgy hívja, hogy Isten. Ettől függetlenül működhet a dolog.
Hogy szüleid közül kinek van igaza? A maga módján mindkettőnek.

Szép napot neked,

Judit
Drága Nurse! Szeretem, ahogy leírod gondolataidat, érzéseidet! Nagyon tetszenek írásaid, egy olyan embert tükröznek, aki nagyon hasonlít rám? Vagy én rá? Na ezt meg jó leírtam megint! Szép estét neked Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: