újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Augusztus végi kerti munkák

2022. augusztus 30.

Vissza a naplóhoz

Igaz, többet kéne pihennem, de beszéljünk kicsit még az aktuális kerti munkákról, ha még nem túl késő, hisz lassan kimegyünk az augusztusból.

Ha ősszel szeretnénk növényeket ültetni, akkor az ezekhez szükséges növényeket már most előjegyzésbe kell venni, a beszerzésükről gondoskodni. Jó, ha körülkémlelünk a faiskolákban.

Augusztus közepétől van a szamóca ültetésének ideje. A termő szamócatövekről az indanövényeket le kell szedni, nedves talajban gyökereztetni, majd helyére ültetni.

Szárazságba az őszi és téli gyümölcsfajták fáit öntözni kell. A gyümölccsel megrakott fák ágait támasszuk alá. Ne feledjük, hogy az alma és a körte csak úgy áll el a kamrában, ha még valamennyire éretlenül szedjük le. Hűvös, száraz helyen sokáig eltartható. Ebben a hónapban a csonthéjasok termésének leszedése után meg lehet ritkítani a fákat. Kevesebb dolgunk marad tavaszra.

A málna letermett vesszőit kivágjuk, csakúgy mint a felesleges hajtásokat és a gyümölcsfák gyökér és tősarjait is. Így a málnát sok betegségtől megóvjuk, a gyümölcsfáktól pedig a sarjak nem veszik el az erőt.

Zöldségeskertünkben is sok munka van, lassan kezdhetjük befőzni a paradicsomot télire, de készíthetünk lecsót is, csalamádét, bármit. Érik a fekete szeder, megmosva és leszárítva le is fagyaszthatunk belőle, akkor nem tapad össze és télen is díszíthetünk vele desszerteket.

A bejegyzést írta: Virág

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: