újabb események régebbi események további események
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Az örök nő

2012. március 4.

Vissza a naplóhoz

Nőnap alkalmából

A héten - március 8. - Nőnap alkalmából szeretnénk egy idézettel köszönteni minden kedves hölgy írónkat és olvasónkat!

"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat. "

(Richard Wagner)

Heti vezércikkünkben pedig egy bölcs és erős asszony örök érvényű gondolata:

A napokban öregedtem ismét egy évet. Sajnos nálam minden év így kezdődik, hamar túl esem ezen a fordulón, és a kort igyekszem kiélvezni egész évben.

Mindig halljuk, hogy úgy éljünk, hogy ne kelljen soha semmit megbánni, letagadni, szégyellni. Azért az élet néha sodor olyan helyzetbe minket, hogy követünk el dolgokat, melyekre nem mindig vagyunk büszkék, mert utólag átgondolva rájövünk, lehettünk volna okosabbak is.
Ezzel magam is így vagyok. Barátném mondogatja vessek számot, mit cselekedtem jól és mit rosszul, mert világvége év van, és mi lesz?
Nem ijesztett meg a dolog, mert nem vagyok babonás, ha meg vége, akkor minek számolgassak, majd lesz rá elég időm mikor kell.
Nem vagyok nagy bölcs, csak utólag vagyok okos én is, magam is tettem, és bízom benne teszek még olyan dolgot, melyet lehetne másképp is, jobban, rosszabbul.
A gyerekeimre büszke vagyok, mert tiszteletre és jól neveltem őket, becsületre, és olyannak, hogy megfontoltak és meggondoltak legyenek, soha ne és hamar adjanak választ semmire, hanem ha van idő, mindig fontolják meg a lehetőségeket.

Mindig azt mondtam minden fele vezet egy út be, de jól nézz szét, hátha van kifele másik is! Akkor nem kell hátra arcot csinálni, előre lehet menni másik irányba is.
Azt apró gyerekkorom óta tudom, jó az idősebb emberek elmélkedését figyelemmel hallgatni, okosan megfontoltan viselkedni.

A bölcsességet az ember a korral tanulja meg, és használja is.
Fiatalon mindenki hamar és gyorsan akar mindent, és tudom nehéz a szívet, a lelket béklyóba tenni, csendesíteni.
A fiam példáján, aki inkább megszakított egy kapcsolatot, mikor a kislány komolyan gondolta és családra vágyott, semhogy felelőtlenül nősüljön. Magam is meglepődtem, mert utána jött egy mélyrepüléses időszak, amikor semmi nem sikerült, de sulykoltam bele, ne adja fel, majd eljön az ő ideje is. Lám megjött az idő, a boldogság, ma boldog, nős, és nem a gyerek az első gondolatuk, hanem a létbiztonság megteremtése a baba számára, s majd jöhet a gyerek. Dolgozik és vállal külön munkát is, hogy minél több és hamarabb legyen előteremtve a babának és nekik is.
Lányoméknál már lehetne baba, de náluk a munkahely végett van egy kis megtorpanás, de nem csüggedek, aminek eljön az ideje az be fog következni. Hiszek és bízom a sors kegyében, hogy lehetek boldog nagyi én is mint édesanyám. Ő is sokszor emlegeti a gyerekek kisebb korát, de elfogadja a jelent bölcsen. Én pedig igyekszem számára a jelent a lehető legelviselhetőbbé tenni. Sajnos ő egyre inkább olyan mint egy gyerek, elfelejt dolgokat, összekeveri a tényeket, nehezen tud magával mit kezdeni, és gondoskodni kell arról, hogy beszéljen olvasson néha, írjon, mert észrevettem felejti a betűket, vagy éppen összekeveri, nem tudja leírni a nevét sem már rendesen.
Szeretném megélni azt a kort amiben most ő van, hogy átérezzem a hosszú életet. Csak remélni tudom, hogy megadatik ez számomra is.
Mint említettem én is voltam meggondolatlan és fiatal, de bármi is történt semmit nem bántam meg. Lehet van az életben pár dolog, amit a mai eszemmel másképpen cselekednék, de ami volt volt, megtörtént. Nem merengek a múlt árnyán, mert fölösleges tett. Előre nézek, mert amin lehet változtatni, javítani az a jövő és nem a múlt. A jelent pedig igyekszem jól élni, cselekedni, hogy jövő biztos és jó lehessen.
Egy kínai mondás szerint a tegnap múlt, a jelen a ma, a holnap a jövő, és a hátranézés haszontalan dolog, a mát kell jól megcselekedni, hogy a holnap a jövő biztos legyen.
Próbálkozom ehhez tartani magam. Amennyiben sikerül, s az agyam, nem lesz még rosszabb akkor nyertem, csatát, és a háborút is.
Az agyam végett nehéz a dolog, de igyekszem tornáztatni, olvasni, írni, hogy ne renyhüljön a figyelem.
Lehet el sem képzelitek, de bizony a gépelések mellett sokszor kell ám figyelni a folyamatos kézzel történő írásunkra is, mert amit nem gyakorolunk az elcsökevényesedik. Mivel kitűztem magam elé célként, hogy megtanulok valamelyest angolul, így naponta szótárazom, és kényszerülök a folyamatos kézzel történő írásra is.
Sajnos azt vettem észre, hogy az agyam kezdi elfelejteni ezt a tevékenységet, és így gyorsan elkezdtem gyakorolni, nehogy ez a központom is leálljon, mert az nagyon gáz lenne. A látásom sajnos romlott, de ez várható volt. Viszont a z összes többi érzékszervemet igyekszem tornára kényszeríteni. Ez a betegség a strok egy alattomos, kiszámíthatatlan és sajnos behatárolhatatlan dolog, mert nem látunk a saját fejünkbe.
Képességeinket pedig csak gyakorlással őrizhetjük meg, bármiről legyen is szó.

- Divi Éva -Video: youtube.com

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

időrendi sorrend

2012. március 5. 22:40

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. március 4. 20:04

Szia Évi!

Nagyon megható és őszinte cikk!
Köszönöm, hogy olvashattam!

Puszi! Virág

Szia Virág !


Tudod én már ilyen maradok végleg.Küzdő, harcos, akaratos.Nevetek, mert az fiatalít, és boldogabbá is tesz. Puszi Éva.
2012. március 5. 22:38

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. március 4. 15:13

Szia D. Éva!

Nemrég beszélgettem édesapámmal és arra jöttünk rá, hogy amíg az embernek céljai vannak, addig él, küzd és hisz. Addig jöhet bármi, de ha elfogy a hit, már nem küzd és a célok elvesznek. Sok erőt és kitartást továbbra is!
Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdv:Ailet

Szia Ailet !

Köszönöm, hogy olvastál. Igazad van, az ember a céljaiért küzd, és bizony sokszor egy lapra tesz fel mindent, s olykor a sors kegyelmez a dolgoknak és nyersz! Én mindenben a humort a nevetést keresem, ez segít. Minden napra van feladatom, és nem hagyom, hogy dolgavégezetlenül maradjon itt utánam bármi is, így küzdök, harcolok a betegségeimmel, az újabb és újabb diagnózisokkal. Üdv Éva.
2012. március 5. 22:35

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. március 4. 15:05

Kedves Éva!

Sok erőt kívánunk neked és azt, hogy betegséged ellenére is sikerüljön továbbra is megőrizned a pozitív szemléletmódodat és az életörömödet!
A legtöbben közülünk küzdenek valami nehézséggel, de nem sírnak, mert a humorérzékükben és a bennük lévő szeretetben van az erejük, ahogy neked is.
Kitartást és jó egészséget kívánok!

Köszönjük a cikket!
Pussz, Tündér

Kedves Tündér !

Nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat. Valóban a humor segít a legtöbbet a gondok elviselésében.Igyekszem erős és bátor lenni, bár sok negatív dolog ér, de elhessegetek minden felhőt a fejem felől, mert a dolgom még nincs kész! Üdv Éva.
2012. március 5. 22:33

megtekintés Válasz erre: Lizelotte - 2012. március 4. 11:11

Szia Éva!

"Szeretném megélni azt a kort amiben most ő van, hogy átérezzem a hosszú életet." - írod nagymamádról. Hidd el megéled, mert pozitív vagy, akarsz és van hited! :)

Puszi,

Lizi

Szia Lizi !

Azt gondolom eddig sem bírtam volna, ha nem pozitívan és nem így állok a dolgokhoz. Nem könnyű, mert a napok sokszor nehezek, és egyre több negatív dolgot hallok, de várom a tavaszt a napfényt, és azt, hogy minden fényben napsütésben ússzon, és szellő simogassa arcomat, a lehajló fa ága kócolja hajamat. Amúgy Ő az édesanyám, és nem a nagyim. Nagyszülei már régen nincsenek, már csak Őt óvom féltem védem mindentől. Puszi Éva.
2012. március 5. 22:29

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. március 4. 08:33

Bármennyit is töprengek az életen, mindig ugyanoda jutok. Nincs jelen múlt nélkül, és jövő jelen nélkül. A múltamat sem csak magam határoztam meg, a jelenemben is együtt kell működnünk, és az sem igaz, hogy egyedül rajtam múlik mit hoz a jövő?! ... Nem vagyok büszke, elégedett, de törekszem arra, hogy elviselhetővé tegyem a mindennapokat. Nem adatott meg sok minden, ami másnak, már nem is vágyom rá, hiszen nem tudhatom milyen lett volna, ha egy másik utat járok... Egy nő vagyok csupán, aki minden nehézség ellenére igyekezett talpon maradni.

A te bölcsességedből és a magam erejéből merítve haladok, hogy jó irány volt-e, majd a végén kiderül. :-)

Szia Évi !

Tudjuk minden irány jó, ha jól lépünk, és elég óvatosan, főleg ha tartjuk magunkat a kitűzött cél felé. Örülök, hogy olvastál. Remélem Nálad minden oké, lassan itt a jó idő, és mehetsz a kertbe feltöltődni, pihenni, ja és dolgozni. Örülök, hogy olvastál . Puszi Éva.
2012. március 5. 22:27

megtekintés Válasz erre: - 2012. március 4. 00:44

Szia Éva!
Nagyon szépen írtad le az élet menetét, sok öröm bosszúság , sírás , nevetés , kudarc,ez az élet rendje,ez így kerek.Sajnálom a betegséged, de több embertől hallottam hogy kigyógyultak belőle.Kitartást , és jobbulást kívánok neked
joboszi

Szia !

Köszi, hogy olvastál, és a jókívánságokat is köszönöm. Sajnos én már nem gyógyulok ki, mert nekem bevérzéses volt a strokom, így több helyen keletkezett lágyult agyi rész, mely folyamatos romlást és gondot okoz. Birkózom vele, és igyekszem a mindennapból a legtöbbet és legjobbat kihozni. Tevékeny és aktív maradok ameddig tehetem. Ezért elkövetek mindent amit emberileg lehet. Még egyszer köszönöm, hogy olvastál. Üdv Éva.
2012. március 4. 20:04
Szia Évi!

Nagyon megható és őszinte cikk!
Köszönöm, hogy olvashattam!

Puszi! Virág
2012. március 4. 15:13
Szia D. Éva!

Nemrég beszélgettem édesapámmal és arra jöttünk rá, hogy amíg az embernek céljai vannak, addig él, küzd és hisz. Addig jöhet bármi, de ha elfogy a hit, már nem küzd és a célok elvesznek. Sok erőt és kitartást továbbra is!
Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdv:Ailet
2012. március 4. 15:05
Kedves Éva!

Sok erőt kívánunk neked és azt, hogy betegséged ellenére is sikerüljön továbbra is megőrizned a pozitív szemléletmódodat és az életörömödet!
A legtöbben közülünk küzdenek valami nehézséggel, de nem sírnak, mert a humorérzékükben és a bennük lévő szeretetben van az erejük, ahogy neked is.
Kitartást és jó egészséget kívánok!

Köszönjük a cikket!
Pussz, Tündér
2012. március 4. 11:11
Szia Éva!

"Szeretném megélni azt a kort amiben most ő van, hogy átérezzem a hosszú életet." - írod nagymamádról. Hidd el megéled, mert pozitív vagy, akarsz és van hited! :)

Puszi,

Lizi
2012. március 4. 08:33
Bármennyit is töprengek az életen, mindig ugyanoda jutok. Nincs jelen múlt nélkül, és jövő jelen nélkül. A múltamat sem csak magam határoztam meg, a jelenemben is együtt kell működnünk, és az sem igaz, hogy egyedül rajtam múlik mit hoz a jövő?! ... Nem vagyok büszke, elégedett, de törekszem arra, hogy elviselhetővé tegyem a mindennapokat. Nem adatott meg sok minden, ami másnak, már nem is vágyom rá, hiszen nem tudhatom milyen lett volna, ha egy másik utat járok... Egy nő vagyok csupán, aki minden nehézség ellenére igyekezett talpon maradni.

A te bölcsességedből és a magam erejéből merítve haladok, hogy jó irány volt-e, majd a végén kiderül. :-)
 
2012. március 4. 00:44
Szia Éva!
Nagyon szépen írtad le az élet menetét, sok öröm bosszúság , sírás , nevetés , kudarc,ez az élet rendje,ez így kerek.Sajnálom a betegséged, de több embertől hallottam hogy kigyógyultak belőle.Kitartást , és jobbulást kívánok neked
joboszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: