Bacskai csirkemaj
2016. március 4.
Eredetileg a lecsos csirkemajat neztem ki a mai napra, aztan kiderult, hogy az ugyanaz, mint a bacskai. Ugyhogy megint okosabb lettem eggyel.
Terveim szerint nem az eloiras alapjan fozom meg, hanem kette valasztom a muveleteket. Egyszer keszitek resztelt majat, es utana egy tartalmas jo kis lecsot, es a vegen osszeboritom a kettot. Na jo, kicsit ossze is rottyantom oket. Azt nem tudom, hogy `bacskai` modon milyen koret illik hozza. A lecso miatt a tarhonya is szoba jott a fejemben, de a vegen maradtam a maj miatt a sima fott burgonyanal. Illetve nem is sima, mert ha a maj es a lecso ala sutok egy kis fustolt szalonnat, akkor a szalonna porcok megbolondithatjak a sima fott krumplit is.
Vagy legyen inkabb rizs hozza?
A bejegyzést írta: Cathy
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
A lecsós csirkemáj mellé illik a rizs köret,
vagy a szalvétagombóc! De teheted kuszkuszra is,
vagy tarhonya mellé! Ha nem tudsz dönteni,
akkor csak úgy natúron, - friss puha kenyérrel.....
Válasz erre: Sanda
A kölest is bátran merem ajánlani.
a pintyekre hagyom! (:-D)
Válasz erre: emillio
Kedves Cathy!
A lecsós csirkemáj mellé illik a rizs köret,
vagy a szalvétagombóc! De teheted kuszkuszra is,
vagy tarhonya mellé! Ha nem tudsz dönteni,
akkor csak úgy natúron, - friss puha kenyérrel.....
Válasz erre: Sanda
A kölest is bátran merem ajánlani.
Válasz erre: zsoltne.eva
A számból vetted ki a falatot... Eredetileg én is erre gondoltam, csak nem cs.májjal... füstölt szalonnát alá, vagy 3 paprika, az jó, ha kicsit csípős... megolvasztom a szalonnát, rajta megfonnyasztom a hagymát, rá a zöldpaprikát, közben sózom, borsozom... (hiába, a magyaros fűszereket szeretem...), ha van kis lecsókolbász, mehet bele az is... pár szem karikára v. kiskockára vágott krumplival együtt... fedőt rá... A kedvencem újabban a paradicsomszósz, a dobozos, egy két kanál a végén, kevés víz, hogy legyen szaftja... mennyei! :-)