újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Céklasaláta

2013. december 9.

Vissza a naplóhoz

Csendesen, hidegen, borongósan kezdődött ez a nap.De van egy kis örömöm is, mert végre úgy látom, dolgoznak a tetőn néhány házzal odébb.Ami nyugtalanit, látom,hogy bármi biztonsági felszerelés nélkül.Történt, hogy valamelyik nap, mikor hazajöttem és éppen beálltam, láttam, hogy a szél egy helyen megbontotta a gerincpalákat, kezdtek lefelé csúszni, egy megakadt az ereszcsatornánál, ha valakire ráesik, tán még agyon is üti. Azonnal írtam egy emailt és üzenetet is hagytam a biztonság kedvéért. Mellesleg tudom, milyen nehéz eset ez, én is állandóan ezen reszketek, mert a tetőm velem együtt már nem ifjú korát éli.
De semmi visszajelzést nem kaptam, ezért is örülök most, hogy az üzenetet megkapták, meg gondolom, más is szóvátette.

No, ilyen előzmények után nekiálltam a vitamin-adagom készítésének. Ez nem más, mint egy hétre való céklasaláta.Biztos Ti is ismerítek, én nagyon szeretem, mindenhez jó, még zsíroskenyérhez is.

Anyám mindig megfőzte a céklát, de én nyersen csinálom, így ropogós és vitamindús.
Hozzávalók: 3 db nagyobb cékla, 2-3 db alma, 1 vöröhagyma,, reszelttorma(aki szereti), kis köénymag, só, pici ecet, cukor( én édeske).

A céklát és az almát megpucoljuk, megmossuk, majd közepes reszelővel lereszeljük.Nekem mindig megy bele egy kis bőrdarab az ujjamról, de nem számít, az adja meg a bukéját..:)
Miután lereszeljük, én nemcsinálok salátalevet, mert nem szeretem, ha " totyog",-hozzáadjuk izlés szerint az összetevőket, jól összekeverjük és már kész is.
Amig az ujjunkat bekötözzük, kicsit állni hagyjuk és mehet a hűtőbe.

Jó étvágyat!

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Sanda

A majonézes céklasaláta is nagyon finom.

Igen, Sanda, ha van itthon majonézem, azt is szoktam készíteni..

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Ilikém! Jó, hogy eszembe hoztad, már nélkülözöm egy idő óta, csak tudnám miért. Ma is elmentem mellette, de holnap meg is veszem.
Én is, mint anyukád meg szoktam főzni, a többi stimmel, de én éppen hogy a totyogósat szeretem, mert a leve is nagyon finom.
Megpróbálom a te receptedet követve elkészíteni egy kisadagot, a többit hagyományosan, mert biztos, ami biztos. :-)

Évikém, a húgom is a főtt céklára esküszik..az enyémnek a megmaradó vitaminokon kívül az az előnye, hogy hűtőben sokkal tovább eláll, bármikor kivehetsz belőle.Én nagyobb adagot szoktam egyszerre csinálni és "rájárok". Azért is jó, mert a cékla aránylag nem drága..

Szép estét! Puszim. :)
A majonézes céklasaláta is nagyon finom.
Ilikém! Jó, hogy eszembe hoztad, már nélkülözöm egy idő óta, csak tudnám miért. Ma is elmentem mellette, de holnap meg is veszem.
Én is, mint anyukád meg szoktam főzni, a többi stimmel, de én éppen hogy a totyogósat szeretem, mert a leve is nagyon finom.
Megpróbálom a te receptedet követve elkészíteni egy kisadagot, a többit hagyományosan, mert biztos, ami biztos. :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: