Disznóságaim
2017. november 29.
Megerősítettem magam! Ma a Tesco-ban csodálatos zsírszalonnát vettem hirtelen ötletből, mondván, lesz fínom tepertőm és nem félkilós műa. doboz zsírom, kitart majd ebben az évben. Sőt! A zsírszalonna húsosabb részéből levágtam egy darabot, megfőztem, közben elkészítettem a fokhagymás, paprikás kenetet.
Szóval kb. másfél kiló zsírszalonnából akkora disznóölést kanyarítottam, hogy csak na!
Nem bántam meg, lett egy tál tepertőm, amit amúgy már aranyáron mérnek, szinte elolvad az ember szájában. Aztán a szalonna, meg a fínom zsír.
Máskor is ezt teszem, már ha tudom, mert ugye egy regényhez téma is kell...:-)
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. december 2. 08:56
Te Drága! Köszi a receptet én is magamévá teszem, a lányom előszeretettel pusztítja a tojásokat, szereti a krémet... appedig drága... Így lesz az ember lányából tudatos vásárló... :-)
Puszik
Puszi
Válasz erre: Anyu - 2017. december 1. 15:07
Van másik recept is főtt krumplival,de az hamar romlik,inkább ezt szoktam csinálni.
Puszi
Puszik
Puszi
Válasz erre: Ilona - 2017. december 1. 13:40
Köszönöm, Anyu! Jó ötletet adtál a tepertőkrémmel, meg is csinálom! Eddig csak májkrémet csináltam áttört csirkemájjal, főttojással vegyítve. Az is jó, mondhatnám jobb, mint a bolti...:-)
Puszim
Hozzávalók:25 dkg tepertő,1 fej vöröshagyma,1 evőkanál mustár.1-2 kemény tojás,1 dl tejföl. Piros Arany v gulyáskrém,só,bors.
A tepertőt ledaráljuk,a megtisztított hagymát a reszelő finom oldalán megreszeljük,a tojásokat felaprítjuk.
A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel,Piros Arannyal,sóval borssal.
Jó étvágyat!
Válasz erre: Anyu - 2017. december 1. 11:24
Icuka!
Igazad van.Miért mondanál le?
Én is szoktam venni zsírszalonnát és mint te,a tepertőn túl jó kis abárolt szalonna is jut belőle és a zsírja sem olyan mint a bolti.Szoktam tepertőkrémet is csinálni.Régebben a piac mellett volt egy hentesüzlet és ott vásároltam be,de már azt sem tudom megvan-e még?Arra ritkábban vetődök el,de bentebb is van húsbolt,ahol megvehetem.Élvezd ki a jól megérdemelt finom falatokat!
Puszi
Puszim
Válasz erre: Ilona - 2017. november 30. 13:40
Sajnos ez van, Évikém! Biztosan emlékszel, valamikor a tepertő és a szalonna volt a legolcsóbb hidegkaja Túlzás nélkül mondhatom-nem sajnáltatni akarom magunkat, mint nyugdíjasokat,-de odáig "fejlődtünk", hogy ma már nekünk mindkettő luxus. Szóval az ember úgy segít magán, ahogy tud....Én nem vagyok hajlandó lemondani olyan dolgokról, amit gyerekkoromban megszoktam és jó volt. Pedig akkor sem vetett fel bennünket a jólét.
Igazad van.Miért mondanál le?
Én is szoktam venni zsírszalonnát és mint te,a tepertőn túl jó kis abárolt szalonna is jut belőle és a zsírja sem olyan mint a bolti.Szoktam tepertőkrémet is csinálni.Régebben a piac mellett volt egy hentesüzlet és ott vásároltam be,de már azt sem tudom megvan-e még?Arra ritkábban vetődök el,de bentebb is van húsbolt,ahol megvehetem.Élvezd ki a jól megérdemelt finom falatokat!
Puszi
Besokalltam. Egy tepertőzsír, az alja, ami ugye olyan, amilyen is ötszáz forint vagy picivel több, a 25 dekás tepertő is ugyanannyiba kerül. Be kell lássam, mint ahogy te is megtetted, más alapokra kell helyeznem a hangsúlyt, mert nem csak az egészségem rovására megy. A tanácsuk se kerül sokkal kevesebbe, ha tepertőkrémet szeretnék, akkor vegyem az apraját, ami ugye egy százassal kevesebb. Tudják ők, mitől döglik a légy!