Disznósajt
2013. január 12.
Kint ragyogóan süt a nap, de hideg van. Úgy döntöttem, ma főzőgetek,
ugyanis találtam a fagyasztóban egy fél disznófejet, elhatároztam, disznósajtot csinálok belőle, mert nagyon szeretem, de készen ilyesmit én már nem merek venni. Amit én csinálok, abban tudom, mi van. Hurkát is szoktam késziteni. Mindkettő finomra szokott sikeredni..
Igy hát reggel odatettem főzni, amit addig kell, amig a hús a csontról le nem esik. Aztán majd később összedarabolom, elkészitem..
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Én nem vagyok az a méricskélő, centizgetős tipus, általában érzésre csinálom az ilyen tipusú kajákat.
Tehát a fejet(szem nélkül) megtisztitom, jól megmosom és felteszem főni úgy, hogy a viz ellepje. Kb. 4 órás fővés után a csontok elválnak a hústól, akkor jó. Az egészet szűrőkanállal kiszedem, a csontokat kidobom, a bőrös húsos részt 1 cmszéles darabokra vágom, egy tálba helyezem. Azután befűszerezem: só, pirospaprika, bors, pici majoranna, izlés szerint, valamint belereszelek 3-4 gerezd fokhagymát.A főzőléből 2 merőkanál levet is hozzáadok, jól összekeverem és megvárom, mig tejesen kihűl.
Nekem nincs gyomrom, amibe tölthetném, ezért veszek egy egyszerű nylon-zacskót és abba beleteszem a kihűlt egyveleget, majd hengeresre formázom (a zacskó szárát is körétekerem), majd a henger mindkét oldalát tűvel megszurkálom, teszek rá egy vágódeszkát és arra még valami nehezéket.
Hideg helyen hamar megdermed, másnap kihengergeted a nylonból és már fogyasztható.Én szoktam mellé csinálni ecetes hagymát és egy hét alatt elfogy, ahol többen vannak, 2-3 napra is elég.
Puszi: Ilona
Válasz erre: Ilona
Kedves Donna Juanna, pótolni fogom a receptet..:9
Válasz erre:
Hiányolom a receptet hozzá!
:)
Válasz erre: Sanda
Iazán poénos az lett volna,Ilona,ha egy levágott emberfejet taláksz a hűtódben,nem egy disznófejet,képzeld csak el.
:)