újabb események régebbi események további események
02:01
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:53
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Dokik

2022. május 23.

Vissza a naplóhoz

2018. június 12.-i jegyzet:

Egyfelől jobban vagyok, másfelől nem. Nem alszom el napközben, terhelhető vagyok, nincsenek rohamok, mintha jobb lenne mostanság a memóriám és gyorsabb a reakcióidőm is.
Ami panaszok vannak, azok inkább a hőség számlájára írhatóak.

Tekintve, hogy bizonytalan a dokihoz jutásom időpontja és módja, felhívtam ma a Dokit, pár dolgot megemlítettem neki és kérdezősködtem is. Már régen labort kéne nézni, meg látatlanban nem tud állapotot felmérni, de amit így is meg lehetett beszélni, azt megtárgyaltuk. Az új szerzeményre azt mondta, hogy az is az idegrendszerem számlájára írható. Kacsintgattam a Dianás cukorkára, kérdeztem, hogy egyet-egyet szabad-e (a gyógyszerek miatt) és azt mondta, hogy essen távol a fogyasztása a gyógyszerbevételtől, de nyugodtan ehetek akár 3-at is egymás után, mert az az alkoholmennyiség jót is tesz, tágítja az ereket. Mondom neki poénból, hogy "akkor veszek egy üveg piát", erre nevetve mondta, hogy azért azt ne. Kértem, hogy írja ki a receptjeimet, otthagyja majd őket a recepción. A Gabi mondta, hogy elmegy értük és feladja postán.

Ma másban is mellém állt a szerencse; a nagynéném egyik ismerőse bőrgyógyász és összehozott minket mára az Ildi, mert a napokban szóbakerült a végtagizzadás, ami egyre jobban zavar és mondtam neki, hogy fel kéne jutnom bőrgyógyászhoz, gondolom emiatt szervezkedett. Ma mondtam a dokinak, hogy mostanra megkeseríti az életemet a majdnem folyamatos kéz- és lábizzadás, mert fogni sem tudok rendesen, ugyanis kicsúszik minden a kezemből, a telefonom érintőképernyője sem díjazza az izzadó kezemet és mindenhová belépked, meg idegesít, hogy 5 perc alatt nedves a zoknim, ha pedig nincs rajtam (nyáron nyilván nem nagyon van), akkor is nedves sokszor a lábam. Ha a takaró hozzáér, szintén nyirkosodik és a kezem is. Mintha a végtagjaim hiperérzékenyek lennének arra, ha valami fedi őket. Nem a meleg a verejtékezés oka, mert van, hogy kint vagyok a 30°C-ban és száraz kezem-lábam, míg télen szinte folyamatosan nedvesek, ami ördögi kört hoz létre, mert a lehűlő nedvesség fokozza a fázásukat. Ha stresszelek/szorongok, akkor is nyirkosak, de az más tészta. Eddig a nyár volt a jó ilyen szempontból, mert nem volt fázás = nem volt izzadás. Idén már mindegy, random elkezdik és a mérték is változó. Minderre azt mondta a doki, hogy sok oka lehet - felsorolta őket, amik közül az én esetemben adott és szóbajöhet; gyógyszerek (főleg szteroidok, de én mondjuk azt nem kapok), vérszegénység, pajzsmirigyhormonok emelkedett szintje, ízületi gyulladás, szorongás, szívelégtelenség, vegetatív idegrendszer túlműködése. Na, totózhatunk melyik az ok - bár az utolsót az érsebész is mondta. Mondta a bőrgyógyász, hogy hajlam kérdése is lehet, kérdezte, hogy a szülőkkel mi a helyzet ilyen téren? Mondtam neki, hogy apám nagyon izzadós és az Anyu is az volt, de én nem vagyok az. Kérdezte, hogy milyen fokú az izzadás és mikor jelentkezik, meg jelen van-e arcon, hónaljban is? Mondtam neki, hogy van amikor szünetel, vagy enyhe, máskor viszont fénylik a tenyerem-talpam és kicsúsznak a kezemből dolgok, meg a zokni/vagy papucs tapad a lábamhoz. Random jelentkezik, nem függ külső hatásoktól, vagyis részben (stressz, meg ha fedve van a tenyerem/talpam, de magától is előjön). Mondtam, hogy arcot nem érint, hónaljban sem izzadok kórosan és másutt is száraz vagyok - már túlzottan is. Azt mondta, hogy lehet egy enyhe hiperhidrózisom, ami a végtagjaimra korlátozódik, de azért az eszmecsere után megnézett. Nézte először a kezemet, azt mondta csak enyhén van kiázva a bőr, szóval nem vészes a dolog és nincs körömgombám. Lestem nagyot, de mondta, hogy kézen is lehet. Nem gondoltam, mivel az sokkal többet van szabad levegőn, mint az ember lába.
A lábamra tért, megnézte a bőrt, meg a körmeim is szintén átmentek az 'Ásóka'-teszten, szóval azt mondta, hogy nincs gomba és ugyancsak nincs felázva a bőr, tehát nincs komoly hiperhidrózisom, de szerinte is erősebben verejtékeznek a végtagjaim, mint ami normális. Mondtam neki, hogy próbáltam hintőport - leázik (a kezemre nem is rakhatok, mert mindent összedzsuváznék, marad a törölgetés), próbáltam lábra a golyós dezodort is, mert ajánlották, de csak egy ideig hatott (ahová való ott hat), meg csökkenteni a szorongást, nem eszem sok fűszert, stb.-t, de semmi nem hatott, mit próbáljak még ki? Azt mondta, hogy próbáljak továbbra is kevesebbet stresszelni, emellett sokat legyen szabadon a lábam is (nyáron ezzel nincs gond, mert itthon alapból is úgy van, de mit csinálok a többi évszakban, amikor tilos mesztéláb' lennem, meg a kesztyű is kell a házban is? mondtam neki a szindrómát), meg azt mondta van valami anti-nem t'om mi (elfelejtettem a kence nevét, majd utánanézek), szóval azt kell felvinni a problémás felületre egy héten át és elvileg megszünteti az izzadást egy időre, elég 1-2 havonta pacsmagolni vele. Adok neki egy esélyt, veszíteni sem sokat fogok, mert nem drága azt mondta. Mindegy, valami hasson. Mondta a műtétet is, de az felejtős, mert az érsebész sem nyúl hozzám a fizikumom és gyenge ketyegőm miatt. Kipróbálom azt a kencét.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: