újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Ebéd

2015. július 5.

Vissza a naplóhoz

Ahogy itt ülök a gép előtt, szinte fő a fejem...Erről jut eszembe, nálatok mi lesz az ebéd?
Én ma nosztalgiáztam, a meleg hozta ki belőlem, eszembejutott a hajdani gyerekkor a nagyszüleimnél, ahol a fő menü a puliszka volt. Ma azt csináltam hagymás zsírral és pipipörkölttel.

Levesnek minestrone levest készítettem, mert azt szeretem hidegen, melegen, éjjel, nappal...Talán mást kellett volna csinálnom, mert ez a levesem újra a mai korba röppentett, már nincs is olyan jó étvágyam, talán majd később ebédelek.
Sajnos felrémlett előttem a sok éhező ember, a szerencsétlen menekültek, de nem is kell olyan messze menni, (bár Debrecen nincs is olyan távol tőlem), elég itt szétnézni.Könnyű a tanácsokat a terített asztal mellől osztogatni, attól még nem lakott jól senki.
Néha szinte szégyenkezem, ha valami finomabb falatot eszem.De mit tudok én tenni? Ez itt a kérdés...Egyetlen mentségem, hogy minden falatért megdolgoztam. De talán ők is dolgoznának...

Ilyen előzmények után jó étvágyat kívánok a vasárnapi ebédhez!

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Ilona

Kedves Cathy!
A minestrone leves a Mindmegette szerint:

Hozzávalók:

10 dkg császárszalonna
5 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
14 dkg sűrített paradicsom (2 kis doboz)
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 szál póréhagyma
20 dkg gomba
15 dkg cukkini
1,5 l alaplé (vagy 3 zöldségleveskocka és 1,5 l víz)
petrezselyemzöld
bazsalikom
oregánó
majoranna

bors
ételízesítő ízlés szerint
10 dkg levestészta
5-10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a póréhagymát karikára, a gombát szeletekre, a sárga- és fehérrépát pedig csíkokra vágjuk. (Tehetünk a levesbe bármilyen más zöldséget is pl. karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.) Összesen kb. 80 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.

Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük.

Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, és hozzáadjuk először a répákat, majd kb. 15 perc múlva a maradék zöldséget is. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, majoranna, friss bazsalikom még jobb ízt adhat neki). A levest fedő alatt, kis lángon készre főzzük.

Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag parmezánt.

Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.


Hozzá kell tennem, hogy én nem pontosan így csinálom, mondhatnám sohasem egyformán, mert a hozzávalók milyensége mindig attól függ, milyen zöldségféle van éppen a hűtőben. A fűszerezést is egyéni izlés szerint végzem, de az eredmény mindig finom! :-)

Koszonom! Sok Minestrone recept fut a neten, de en tenyleg pont azt a receptet kertem, amit le is irtal, aminek alapjan te is keszited. Olyan izesen irtal rola, hogy hamarosan ki is fogom probalni!

megtekintés Válasz erre: Sanda

Ilyen melegben nem ajánlott nehéz ételeket enni, kedves Cathy.

Igen, hallottam rola, hogy ezek inkabb teli etelek. Attol meg finomak, a ferjem meg direkt erre vagyott.

Azert koszonom, hogy figyelmeztettel. :)

megtekintés Válasz erre: Ilona

Kedves Cathy!
A minestrone leves a Mindmegette szerint:

Hozzávalók:

10 dkg császárszalonna
5 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
14 dkg sűrített paradicsom (2 kis doboz)
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 szál póréhagyma
20 dkg gomba
15 dkg cukkini
1,5 l alaplé (vagy 3 zöldségleveskocka és 1,5 l víz)
petrezselyemzöld
bazsalikom
oregánó
majoranna

bors
ételízesítő ízlés szerint
10 dkg levestészta
5-10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a póréhagymát karikára, a gombát szeletekre, a sárga- és fehérrépát pedig csíkokra vágjuk. (Tehetünk a levesbe bármilyen más zöldséget is pl. karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.) Összesen kb. 80 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.

Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük.

Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, és hozzáadjuk először a répákat, majd kb. 15 perc múlva a maradék zöldséget is. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, majoranna, friss bazsalikom még jobb ízt adhat neki). A levest fedő alatt, kis lángon készre főzzük.

Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag parmezánt.

Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.


Hozzá kell tennem, hogy én nem pontosan így csinálom, mondhatnám sohasem egyformán, mert a hozzávalók milyensége mindig attól függ, milyen zöldségféle van éppen a hűtőben. A fűszerezést is egyéni izlés szerint végzem, de az eredmény mindig finom! :-)

Imádom!

megtekintés Válasz erre: Cathy

Minesztrone receptet megirnad majd? Lehet, hogy en nem jol keszitem, mert en semmi kulonoset nem talalok benne, tehat gyanus, hogy valamit nem jol keszitek benne.

En egyebkent fustolt csulok napokat tartottam. Eloszor csak siman megfozve parolt kaposztaval, masnap a levebol, meg par elmentett husi darabbol bableves keszult palacsintaval. A levebol meg mindig maradt egy kiados lencsefozelekhez, de bableves is van meg.

Puliszkat en is szeretem. Forro cukros tejjel is, meg barhogy maskent! Koszi az otletet!

Kedves Cathy!
A minestrone leves a Mindmegette szerint:

Hozzávalók:

10 dkg császárszalonna
5 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
14 dkg sűrített paradicsom (2 kis doboz)
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 szál póréhagyma
20 dkg gomba
15 dkg cukkini
1,5 l alaplé (vagy 3 zöldségleveskocka és 1,5 l víz)
petrezselyemzöld
bazsalikom
oregánó
majoranna

bors
ételízesítő ízlés szerint
10 dkg levestészta
5-10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit és a póréhagymát karikára, a gombát szeletekre, a sárga- és fehérrépát pedig csíkokra vágjuk. (Tehetünk a levesbe bármilyen más zöldséget is pl. karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.) Összesen kb. 80 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.

Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük.

Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, és hozzáadjuk először a répákat, majd kb. 15 perc múlva a maradék zöldséget is. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, ételízesítő, bazsalikom, oregánó, majoranna, friss bazsalikom még jobb ízt adhat neki). A levest fedő alatt, kis lángon készre főzzük.

Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag parmezánt.

Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.


Hozzá kell tennem, hogy én nem pontosan így csinálom, mondhatnám sohasem egyformán, mert a hozzávalók milyensége mindig attól függ, milyen zöldségféle van éppen a hűtőben. A fűszerezést is egyéni izlés szerint végzem, de az eredmény mindig finom! :-)

megtekintés Válasz erre: D Klári

Ilona drága, ne szégyelljük, hogy az asztalunkon van étel, megdolgoztunk érte ...

Kívánok Neked további jó napot.


puszi

Köszönöm, Klári! :-)

puszi

megtekintés Válasz erre: Cathy

Minesztrone receptet megirnad majd? Lehet, hogy en nem jol keszitem, mert en semmi kulonoset nem talalok benne, tehat gyanus, hogy valamit nem jol keszitek benne.

En egyebkent fustolt csulok napokat tartottam. Eloszor csak siman megfozve parolt kaposztaval, masnap a levebol, meg par elmentett husi darabbol bableves keszult palacsintaval. A levebol meg mindig maradt egy kiados lencsefozelekhez, de bableves is van meg.

Puliszkat en is szeretem. Forro cukros tejjel is, meg barhogy maskent! Koszi az otletet!

Ilyen melegben nem ajánlott nehéz ételeket enni, kedves Cathy.
Minesztrone receptet megirnad majd? Lehet, hogy en nem jol keszitem, mert en semmi kulonoset nem talalok benne, tehat gyanus, hogy valamit nem jol keszitek benne.

En egyebkent fustolt csulok napokat tartottam. Eloszor csak siman megfozve parolt kaposztaval, masnap a levebol, meg par elmentett husi darabbol bableves keszult palacsintaval. A levebol meg mindig maradt egy kiados lencsefozelekhez, de bableves is van meg.

Puliszkat en is szeretem. Forro cukros tejjel is, meg barhogy maskent! Koszi az otletet!

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Viszont kívánom, jó étvágyat!

Hajszálvékony káp.sal... édeskésen, pikáns... a rántott pipi husi frissen, sült krumplival... egyelőre elég is... és ha megszomjazom, megeszem a dinnye másik felét... Estére meg kopaszbarack...

A puliszkát én is szeretem, de nem ilyen melegben... sülthagymát, p.paprikával megszórva, rásimítva a dödölle tetejére és nagy galuskákat szaggatva a sütőbe picit még átsütöm, tejföllel imádom! :-)

Mindenfajta krémleves most csak hidegen jöhetne... csak módjával... az én étvágyam sem a régi, egyszerre nem tudok sokat enni, de többször keveset...

Puszi

Finomat főztél ... :)
Ilona drága, ne szégyelljük, hogy az asztalunkon van étel, megdolgoztunk érte ...

Kívánok Neked további jó napot.


puszi
Köszönöm, Évi, finomakat készítettél, nálam a kápoztasaláta a nyerő! :)))
Viszont kívánom, jó étvágyat!

Hajszálvékony káp.sal... édeskésen, pikáns... a rántott pipi husi frissen, sült krumplival... egyelőre elég is... és ha megszomjazom, megeszem a dinnye másik felét... Estére meg kopaszbarack...

A puliszkát én is szeretem, de nem ilyen melegben... sülthagymát, p.paprikával megszórva, rásimítva a dödölle tetejére és nagy galuskákat szaggatva a sütőbe picit még átsütöm, tejföllel imádom! :-)

Mindenfajta krémleves most csak hidegen jöhetne... csak módjával... az én étvágyam sem a régi, egyszerre nem tudok sokat enni, de többször keveset...

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: