Életem első...
2015. december 15.
máglyarakása, amit - hiszed vagy sem - de hamarabb megsütöttem, mint amennyi idő alatt a róla készített fotót fel sikerült tennem...
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
2015. december 15.
máglyarakása, amit - hiszed vagy sem - de hamarabb megsütöttem, mint amennyi idő alatt a róla készített fotót fel sikerült tennem...
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
Online felhasználók:
Csevegő partnerek:
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tündér
Nyitom az ablakot, küld.fény.post. :D
Pussz,
Tündér
Pussz,
Tündér
Válasz erre: zsoltne.eva
Ha tetszik az ötlet, ami nem az enyém, hanem Ilikéé volt, de most már a miénk is... akkor had osszak meg veled egy friss édessütit... Természetesen rögtönöztem...
Adva volt a mit kezdjek vele, fonott kalács, az egyetlen, ami az egésznek az apropóját adta, meg hogy édesszájú vagyok...
Felkockáztam és kb. fél liter tejet, egy van.cukorral kevés víz hozzáadásával felforraltam. Ezzel öntöttem nyakon... elég is volt rá, így is maradt egy kis tej a szűrő alatt...
Következett a két tojássárgája, amit 5 dkg vajjal, két kanál cukorral felkevertem, kis rumaroma és a leszűrt tejmaradék h.adásával és a kevés cukorral kemény habbá felvert tojásfehérjével összekutyultam... beleöntöttem és lazán elkevertem az áztatott "kalácsot"... kivajazott, enyhén zsemjemorzsával megszórt tepsibe elsimítottam... a diót darabosra daráltam (Merlin robicsekkel) kevés cukorral... a tetejét meghintettem ezzel és a forró vízben előtte leáztatott mazsolát leszűrtem, majd ezt is rászórtam... be a sütőbe... Kb. 20 perc és az egész "kutyulmányom" feljött, mint afféle kelttészta... Mit mondjak, azon mód forrón fogyasztva is fenséges desszert... hogy milyen lesz kihűlt állapotában még nem tudom, de ha marad, majd beszámolók róla... :-)
Válasz erre: Cathy
De jo otletet adtal! Koszi!
Adva volt a mit kezdjek vele, fonott kalács, az egyetlen, ami az egésznek az apropóját adta, meg hogy édesszájú vagyok...
Felkockáztam és kb. fél liter tejet, egy van.cukorral kevés víz hozzáadásával felforraltam. Ezzel öntöttem nyakon... elég is volt rá, így is maradt egy kis tej a szűrő alatt...
Következett a két tojássárgája, amit 5 dkg vajjal, két kanál cukorral felkevertem, kis rumaroma és a leszűrt tejmaradék h.adásával és a kevés cukorral kemény habbá felvert tojásfehérjével összekutyultam... beleöntöttem és lazán elkevertem az áztatott "kalácsot"... kivajazott, enyhén zsemjemorzsával megszórt tepsibe elsimítottam... a diót darabosra daráltam (Merlin robicsekkel) kevés cukorral... a tetejét meghintettem ezzel és a forró vízben előtte leáztatott mazsolát leszűrtem, majd ezt is rászórtam... be a sütőbe... Kb. 20 perc és az egész "kutyulmányom" feljött, mint afféle kelttészta... Mit mondjak, azon mód forrón fogyasztva is fenséges desszert... hogy milyen lesz kihűlt állapotában még nem tudom, de ha marad, majd beszámolók róla... :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Köszi az ötletet, Ilike!... És tudod, ezt muszáj lesz párszor megismételnem, annyira finom volt... :-)
Válasz erre: Ilona
Ugye? Mondtam én, és milyen jól néz ki! Én is szeretem!
Válasz erre: Sanda
De mi az a fekete benne?
Nem mákos pitét csináltál véletlenül?
20 perc sütés után kevés cukor hozzáadásával a keményre felvert hab került a tetejére szép egyenletesen elkenve, további 5 percre visszahelyezve a sütőbe, míg szép barnás színt nem kap... Csak óvatosan! Nem ám szem elől téveszteni!? ... :-)
Nem mákos pitét csináltál véletlenül?