újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Életem első...

2015. december 15.

Vissza a naplóhoz

máglyarakása, amit - hiszed vagy sem - de hamarabb megsütöttem, mint amennyi idő alatt a róla készített fotót fel sikerült tennem...

A bejegyzést írta: zsoltne.eva

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Tündér

Nyitom az ablakot, küld.fény.post. :D

Pussz,

Tündér

Köszi, Tündér! Te is ínyenc? :-)
Nyitom az ablakot, küld.fény.post. :D

Pussz,

Tündér

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Ha tetszik az ötlet, ami nem az enyém, hanem Ilikéé volt, de most már a miénk is... akkor had osszak meg veled egy friss édessütit... Természetesen rögtönöztem...
Adva volt a mit kezdjek vele, fonott kalács, az egyetlen, ami az egésznek az apropóját adta, meg hogy édesszájú vagyok...

Felkockáztam és kb. fél liter tejet, egy van.cukorral kevés víz hozzáadásával felforraltam. Ezzel öntöttem nyakon... elég is volt rá, így is maradt egy kis tej a szűrő alatt...
Következett a két tojássárgája, amit 5 dkg vajjal, két kanál cukorral felkevertem, kis rumaroma és a leszűrt tejmaradék h.adásával és a kevés cukorral kemény habbá felvert tojásfehérjével összekutyultam... beleöntöttem és lazán elkevertem az áztatott "kalácsot"... kivajazott, enyhén zsemjemorzsával megszórt tepsibe elsimítottam... a diót darabosra daráltam (Merlin robicsekkel) kevés cukorral... a tetejét meghintettem ezzel és a forró vízben előtte leáztatott mazsolát leszűrtem, majd ezt is rászórtam... be a sütőbe... Kb. 20 perc és az egész "kutyulmányom" feljött, mint afféle kelttészta... Mit mondjak, azon mód forrón fogyasztva is fenséges desszert... hogy milyen lesz kihűlt állapotában még nem tudom, de ha marad, majd beszámolók róla... :-)

Aaaa.. maradt meg??? :) Nagyon finom lehet!

megtekintés Válasz erre: Cathy

De jo otletet adtal! Koszi!

Ha tetszik az ötlet, ami nem az enyém, hanem Ilikéé volt, de most már a miénk is... akkor had osszak meg veled egy friss édessütit... Természetesen rögtönöztem...
Adva volt a mit kezdjek vele, fonott kalács, az egyetlen, ami az egésznek az apropóját adta, meg hogy édesszájú vagyok...

Felkockáztam és kb. fél liter tejet, egy van.cukorral kevés víz hozzáadásával felforraltam. Ezzel öntöttem nyakon... elég is volt rá, így is maradt egy kis tej a szűrő alatt...
Következett a két tojássárgája, amit 5 dkg vajjal, két kanál cukorral felkevertem, kis rumaroma és a leszűrt tejmaradék h.adásával és a kevés cukorral kemény habbá felvert tojásfehérjével összekutyultam... beleöntöttem és lazán elkevertem az áztatott "kalácsot"... kivajazott, enyhén zsemjemorzsával megszórt tepsibe elsimítottam... a diót darabosra daráltam (Merlin robicsekkel) kevés cukorral... a tetejét meghintettem ezzel és a forró vízben előtte leáztatott mazsolát leszűrtem, majd ezt is rászórtam... be a sütőbe... Kb. 20 perc és az egész "kutyulmányom" feljött, mint afféle kelttészta... Mit mondjak, azon mód forrón fogyasztva is fenséges desszert... hogy milyen lesz kihűlt állapotában még nem tudom, de ha marad, majd beszámolók róla... :-)
De jo otletet adtal! Koszi!

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Köszi az ötletet, Ilike!... És tudod, ezt muszáj lesz párszor megismételnem, annyira finom volt... :-)

Örülök neki, nálam annyi a különbség, hogy dióval szoktam csinálni, de mákkal is jó lehet...

megtekintés Válasz erre: Ilona

Ugye? Mondtam én, és milyen jól néz ki! Én is szeretem!

Köszi az ötletet, Ilike!... És tudod, ezt muszáj lesz párszor megismételnem, annyira finom volt... :-)

megtekintés Válasz erre: Sanda

De mi az a fekete benne?

Nem mákos pitét csináltál véletlenül?

Egy réteg szeletekre vágott, fahéjas cukorral megszórt, sült alma (nem párolt), amit megkentem sárgabaracklekvárral... a második réteg a cukros mák, ami a forralt vaníliás cukros tejben (4 tojás hozzáadása után már sodóban) áztatott 5 db vékony szeletekre vágott zsemje másik felére lett szórva, áztatott mazsolával meghintve...
20 perc sütés után kevés cukor hozzáadásával a keményre felvert hab került a tetejére szép egyenletesen elkenve, további 5 percre visszahelyezve a sütőbe, míg szép barnás színt nem kap... Csak óvatosan! Nem ám szem elől téveszteni!? ... :-)
De mi az a fekete benne?

Nem mákos pitét csináltál véletlenül?
Ugye? Mondtam én, és milyen jól néz ki! Én is szeretem!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: