újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Életem megfejthetetlen rejtélyei

2021. március 28.

Vissza a naplóhoz

Ma esősen kezdődött a reggel.A "trónom", azaz a sámlim(van, aki sámedlinek nevezi) elázott az éjjel a kertben, így most állva szürcsölgetem a feketém. Ülve kényelmesebb lenne, dehát ez van. Ilyenkor mindig olyan dolgok jutnak az eszembe, amik néha keserítik az életemet.
Itt vannak például a rejtélyeim. Szerintem minden embernek vannak meghatározhatatlan esetei, az lehet a különbség, hogy az enyémek elég kellemetlenek.
De kezdjük előről.
Misztikus számom az 1, azaz egy.
1. Mosogatás.
Nem folyó csapnál mosogatok, hanem vizet eresztek a mosogatóba, majd suvickolás után átöblítem az edényeket.
Mikor mindent elmosogattam, kezdeném leereszteni a vizet és hirtelen belém nyilall, hogy egy valaminek még kell lennie a mosogatóban. És tényleg, egy kiskanál még ott fürdik a mosogató alján.
2. Kutyakaja
A kutyának van egy külön vágódeszkája, amin a reggeli májaskenyerét az elektromos késsel apró kockákra vagdosom, szépen, mondhatnám művészi elrendezésben szétterítem a deszkán a felaprózott kenyeret, hogy soknak lássék és lehetőleg a májas fele legyen felül., majd leteszem nyelvet lógató szája elé, no, nem a földre, hanem a szőnyegre, mert csak onnan hajlandó megenni. Ahogy tenném le, egy kocka mindig leesik, csodálkoznék, ha nem így volna.
De ugyanez történik, ha krumplit hámozok vagy zöldséget pucolok. A felesleget az asztal széléhez illesztett konyhalapátra "seprem", miáltal egy héj vagy zöld rész richtig a konyhakőre kerül. Ezért külön le kell hajolnom.
Számtalan hasonló esetem van még, példul, ha gazolok a kertben, vagy gallyakat aprítok, mikor végzek, marékrafogom az egészet és beteszem a zöldzsákba.De egy zöldecskéért még vissza kell mennem, mert az kiesett a cipelő markomból.
3. Miért pont a fagyasztó legalján van az, amit ki szeretnék venni?
4. Hova tettem azt a valamit, amit nagyon megjegyeztem, hogy hova teszek, mert nagyon fontos?
5. Miért mindig akkor történik valami, amikor nagyon sietek?
6. A sógor miért percre pontosan este hatkor telefonál, mikor már ötvenszer megmondtam, ebben az időpontban az istenkének sem vagyok itthon, mert akkor kezdődik az egyetlen TV műsorom, amit nézek, azaz a Hiradó...
Mintha már kezdene világosodni kicsit, jobb kedvre derültem, örömömre a fagyasztóból nem kell kivennem semmit, mert ma friss alapanyagokból készítem az ebédet.
A rejtélyeket pedig majd ráérő időmben megoldom, ha addig élek is...

- B Ilona Tóthné -A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: