újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Elmúlik a nyár

2023. augusztus 27.

Vissza a naplóhoz

Lassan véget ér az augusztussal a nyár, de még utolsó erejével, tombolva, szeszélyesen szikkasztja szárazra még a tarackot is a dühös nap, tudván hogy egyre korábban kell nyugovóra térnie, mint a lassan iskolába készülő gyerekeknek. De megmutatja még egyszer az erejét, ventillátoros szobába kényszerítve még a szívósabbakat is.

Szelídebb pillanataiban békésen édesre érleli a szőlőszemeket, az elkésett paradicsomokat, a megduzzadt paprikákat. Köszöntő ajándékként az eljövő szeptembernek, s egyben bizonyságul, hogy jól helytállt, hogy a kertek és a földek megadhassák gyümölcsüket a szorgos kezeknek. S neki köszönhetően, aki adott meleget, de esőt is, tele a kamrapolc lekvárral, csalamádéval, befőttel a szorgalmas családoknál.

Lassan, szelíden közeleg az ősz. A boltok polcain káprázatos tulipánhagymás sokfélesége csábítja a kertszeretőket, akik már tervezik a hagymák helyét, talán már az eljövendő tavaszt várva. De most még nyár van. Még sétálhatnak tikkadt nyárestéken mozgásra vágyók. Most még nyár van.

- Zöld ujj - Grüner Daumen -

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: