újabb események régebbi események további események
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Este tudtam meg

2023. január 29.

Vissza a naplóhoz

hogy egy sorstárs lett öngyilkos a tegnap (vagyis mivel jócskán elmúlt éjfél, így tegnapelőtt) koraesti vonatgázolásnál Nagykőrösön. Hátborzongató, mert olvastam a bejegyzését tegnapelőtt, amiben arról írt, hogy mostanság naponta gondol arra, hogy vonat elé fekszik és fél magától, mert a napokban többször is elindult az állomásra. A posztját azzal zárta, hogy nem igaz az, hogy aki beszél róla, az nem teszi meg. Írtunk neki páran, de nem reagált. Ez tegnapelőtt délutáni poszt volt, koraeste pedig ezúttal tényleg kiment a vonat elé! Ugyan szembejött velem aznap este a baleset híre, de nem tudtam, hogy róla van szó, mivel a cikk nem említett sem nemet, sem kort, nevet meg nyilván pláne, csak egy ismerősétől tudtam meg, hogy őt ütötte el a vonat. Volt ő is a terápián és ismételt volna, de így már sajnos nem tud. Én újra nekifutok, már csak azért is, hogy ne jussak ugyanerre a sorsra. Talán harmadszor már fog majd rajtam a terápia, addig meg péntekenként dumálgatok az itteni dokival.

Más téma, mert kell a figyelemelterelés:

Lehet, hogy a macskabanda is ki tud költözni tavasszal mégis, mert találtam olcsóbb megoldást, szóval így talán belefér majd a keretbe úgy is, hogy apám meg a kutyáknak csinál kennelt. Muszáj kiköltözniük, mert az alom is megdrágult és 6 macskának nem kevés kell, pedig nem pazarlok, mert értelemszerűen csak a használt részt szedem ki, de mivel illatosítottra már nem futja, gyakrabban kell venni a simát, hogy ne legyen büdös. Az illatosított bírta egy hétig is, a simának viszont már 3 nap után kezd bukéja lenni, ami még nem kifejezetten büdös, de utána már az volna, ha nem cserélném ki, viszont luxus 3 naponta almot venni. Ezért kell őket kinti kennelbe tenni, oda nem kell majd alom, mert úgy lesz megoldva, hogy ki lehessen szedni a rakományt és a vizelet sem fog ottmaradni. Egyik ismerősöm azt mondja miért nem engedem ki őket a kertbe, hiszen van kerítés. :-D Kérdezem tőle; szerinted a macska nem tud ugrani, meg mászni? Attól nem tartok, hogy nem jönnének haza, mert nagyon kötődnek hozzám, de nagy itt a forgalom, meg nem kockáztatom meg a mérgezést, befogást, bántalmazást, más módon megsérülést sem. Így a szabadban lehetnek majd, mozoghatnak is, de legalább biztonságban lesznek.

Apám akar egy másik kutyát. Most ugye 3 kistestű kutyánk van, az Alexem volt az őrző-védő és tényleg jól őrizte a házat, meg minket. Van egy potenciális 'jelöltje', méghozzá a szomszédban. Egy 4, vagyis már ötödik éves angol bulldog. Örülök is a fater szándékának, meg nem is. Örülök, mert ott nem foglalkoznak a kutyával (az is mutatja, hogy állítólag a szomszéd maga ajánlotta az elhozatalát), szökik is és csak Istennek hála nem csapták még el, itt viszont mi törődnénk vele, szökni sem tudna, ám nem örülök, mert ugyan ne adja Isten, de ha lesz bármi olyan baja, ami orvosi ellátást igényel, akkor majd vele is azt játssza, amit az Alexszel, meg a többiekkel? Kecskét is akar, de közben a napokban azon agyalt, hogy honnan szerezzen szalmát a kacsák alá, ugyanis beázott az óljuk és elázott a szalma, meg nekik is alig tudott most kaját venni. Hogyan akar kecskét tartani így? Kérdeztem, de azzal jött, hogy muszáj, mert nem fog drága tejet, túrót, sajtot, joghurtot venni (a három utóbbit jóideje nem is fogyasztottuk, a tejet még morogva ugyan, de megveszi időnként), megcsinálja itthon. Értem, hogy spórolni akar, de a kecskének is kellene majd szalma (télen állítólag széna is), meg ugye kell neki is kaja. Hogyan akarja mindezt biztosítani, amikor már a szárnyasokat is épphogy tudja tartani?

Nagyon jó az étvágyam egy ideje, de még nem látszik meg rajtam. Amíg nem érem el a biztonságos súlyt, nem nyúl hozzám a kardioĺógus, bár el ne kiabáljam annyira most nem vészes a helyzet, mint év elején volt, szóval talán nem vagyok közvetlen veszélyben, ez pedig időt ad az esetleges hízásra. A közérzetem is elviselhető. A frontokat érzem ugyan, de nem durván.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: