újabb események régebbi események további események
17:47
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
11:13
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:06
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
10:36
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:23
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
17:18
HiFiHiF1Exate regisztrált a weboldalra
09:12
Clara62 új cikket töltött fel
09:02
Virág módosította a cikkét
08:48
Virág új cikket töltött fel

Feladás

2011. június 3.

Vissza a naplóhoz

Mindig azt hittem, ha valamit szívvel, lélekkel teszek, örömöt találok benne, magában a tevékenységben és mások hasznára is válik az előbb vagy utóbb meghozza a gyümölcsét.
Most mégis be kell lássam nem mindenre vonatkoztatható, mert bármennyire is hiszek a eredményben, az nem ugyanazt jelenti mások szemében.
Azzal nem számoltam, hogy vannak dolgok, külső tényezők, rossz emberi tulajdonságok, amelyek egy villantás alatt keresztül húznak minden igyekezetet, feleslegessé teszik az erőfeszítést.
Amit elértem egy pillanat alatt elveszíthetek, azt az energiát, amit bele fektettem, a rengeteg időt, amit alá rendeltem, hogy megtanuljak valamit, az a tudás, amit ez eredményezett nem feltétlen csak az enyém. Rádöbbentem, hogy elvehetik.
Mit sajnálok, ha elveszítem a megszerzett tudást az által, hogy nincs lehetőségem a gyakorlatban hasznosítani? El fogom felejteni.
Mert megtanultam valamit, ami mások hasznára válhatott volna, de kívül állók azt mondták hibáztam. Egy tollvonással letörölhetnek a színről....

A bejegyzést írta: zsoltne.eva

Hozzászólások

időrendi sorrend

2011. június 9. 08:31

megtekintés Válasz erre: Black Angel - 2011. június 6. 17:43

..és még valami!! ..miért is kell mindig másokra figyeli???

Talán azért, mert magadat már jól ismered, és mások véleményére is kiváncsi lehetsz, különben még azt is rád sütnék, hogy "önző" vagy és "elfogult" saját magaddal. Nem mindig van nekem igazam. Természetes, hogy meghallgatok másokat is, más véleményeket, és majd kialakul bennem, hogy érdemes-e a megszerzett tudáshoz ragaszkodni szívvel és lélekkel, vagy csak marad a gyakorlati része, amit akár el is felejthetek.
2011. június 6. 17:43
..és még valami!! ..miért is kell mindig másokra figyeli???
2011. június 6. 17:37
Évi, ha valamit szívvel-lélekkel csinálsz, abban örömödet is leled, és mindegy, hogy mások ezt elismerik.., vagy nem! ..a lényeg, hogy Neked örömet szerezzen!!!!
2011. június 6. 15:40

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2011. június 3. 17:01

Szia Éva!
Mi a baj? Nem tán az írásokra gondolsz?
Ne add fel!
Ha más, akkor mesélj!
Üdv,
Pinokkió

Szia Pinokkió!

Abban van igazatok, ha nem magyarázom meg konkrétan miről van szó, azt gondolhattok, amit akartok. Nem az írásról van szó, valami egészen másról, olyanról, amit hiába tanultam meg és alkalmazom akár már most a gyakorlatban, függök valakitől, aki ezt elveheti, most, amikor már megtanultam, megszerettem. :-)

Puszi,
Éva
2011. június 6. 14:44
szia!
"egy tollvonással"...
nem úgy van az!
395-ben kettévált a Római Birodalom. Kelet és Nyugat. ( Theodosius igazságos akart lenni a fiaival! ). a környező népek mindent elkövettek, hogy a felépített birodalomból minél gazdagabb területeket szerezzenek... 476 - ban Odoaker odáig merészkedett, hogy Romulust - az utolsó Nyugat Római császárt - letaszította a trónjáról. ami ezután következett az csak a javak elaprózásához vezetett. mindezt tette az emberiség "egy tollvonással"
azóta eltelt pár év ( 1993 ). rájöttünk, hogy kell nekünk egy "birodalom". EU. mindezt tettük, tesszük "egy tollvonással".
vagyis lehetnek "külső tényezők, rossz emberi tulajdonságok... ", de, amit már egyszer elértünk, senki és soha el nem veheti... maximum ismételheti.
ugye?
2011. június 3. 17:01
Szia Éva!
Mi a baj? Nem tán az írásokra gondolsz?
Ne add fel!
Ha más, akkor mesélj!
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: