újabb események régebbi események további események
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
04:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
mrabcRELK regisztrált a weboldalra
00:43
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:46
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:30
Virág módosította a cikkét
09:20
Virág módosította a cikkét
08:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:47
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:02
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Pinokkió módosította a cikkét

Félsiker és családi 'összetartás'

2022. június 10.

Vissza a naplóhoz

2018. szeptember 30.-i jegyzetem:

Ma reggel már tudtunk kicsit fűteni, de hiába van fa a kamrában és áll még pár korhadt a ház előtt, ha egyik sincs ki- és összevágva. A Jani nyár óta ígérgette ezt is. Később kitérek az 'összetartó' famíliánk újabb alakítására, mert idevág.
Semmi sem úgy alakult, ahogy terveztük, de legalább léptünk előre egy kicsit.
A kéményt még nem tudja újrahúzni a Tomi, mert meg kell várni a pénzt, hogy munkadíjra és anyagokra jusson, meg ideje sincs mostanság és kell egy bádogost is hívni, viszont elvileg nemsoká' meglesz. Tegnap megnézte az egyik olyan kéményt, ami problémásnak tűnt és azt mondta, hogy semmi baja, fűthetünk. Kaptunk kölcsön egy kiskályhát. Csak a konyha és az onnan nyíló szoba lett langyoskás tőle, de ez is jobb, mint teljes jégveremben lenni. Addig elvagyunk vele, amíg találunk megvehetőt a neten, csak épp' tüzelő kellene. Fűtöttünk ma reggel, de azóta fagyoskodunk megint, mert nincs összevágott fa, jobb híján gallyakat, meg deszkákat hoztunk be és azzal röffentettük be a kályhát, az ágvágó kisfűrésszel is lett lecsapatva pár ág későbbre, csak aztán beintett a szerkezet, ugyanis a fűrészlapnak most kellett kikopni, hogy cumizzunk. A maradék ág ment még a kályhába, aztán annyi. Ez volt délelőtt, azóta fagyoskodunk, mert amíg kint pl. 20°C van, addig idebent csak 15. Amikor kint van annyi, idebent 10-et mutat csak a hőmérő. Kért ma az öregem az Ildiéktől egy kevés fát (nekik halomban áll összevágva, nem kicsiből akart kérni), ki is fizette volna, de nem segítettek, pedig tudják, hogy milyen hideg ez a ház, meg tilos lenne hidegben lennem és eleve ha lenne bennük jóérzés, akkor a rokonaikat nem hagynák szarban, főleg hogy nyár óta mondja a Jani, hogy hozza a fűrészt és vág fát. Jó esetben még egy idegent is kisegít az ember. Februárban mi adtunk nekik fát, amikor kértek. Ennyit arról, hogy folyton csak elvárnak, de visszafelé nem működik a segítségnyújtás. Egy jóérzésű ember kölcsönösen segít, ha olyan helyzet adódik. Megint bizonyították, hogy nem lehet rájuk számítani, de az öregemet tudják ugrasztani mindenért, az az okos meg pattog is nekik. Ma beszélgettem vele, hogy ne hagyja már magát kihasználni, mert ezért tesznek vele azt, amit akarnak. Léptesse életbe az "amilyen az adj' Isten, olyan a fogadj Isten" felállást. Azt mondta, hogy igazam van, csak ő nem tud genya lenni. (Dehogynem...) Mondom neki ő tudja, akkor ugráljon nekik, ők meg jót röhögnek a markukban. Kell tudni határt húzni, mert nem lehet, hogy kiszívják az ember vérét, miközben lábat törölnek benne. Remélem behúzza már a féket! Azt mondta, de mindig elgyengül.
Megoldjuk valahogy a fa-kérdést. Már az is haladás, hogy van kályha és hogy használható a konyha kéménye.

Az Alexnek ma megcsináltam az ólját, hogy ne húzzon be annyira a hideg és az ételt is melegen kapja, amióta bejött a hideg idő. Még azt kell kitalálnom, hogy mit tegyek be Neki, ami megvédi a hideg talajtól, mert mindent kikapar/szétszaggat. Egy nagypárnát tűr meg maga alatt, de az nem lesz elég, ha bejön majd a hidegebb idő.
A macseknak is tákoltam egy vackot, ahol melegedhet, mert benti macska ugyan, de hideg van a házban + amúgy is szereti a meleget és bebújni mindenhová, szóval had örüljön. Be is támadta a kuckót egyből.

Velem nem tudom mi a búbánat volt tegnap, de a kezdeti fejfájás & szédülés délutánra bedurvult és elkezdett zúgni a fejem, mintha egy sugárhajtású gép hajtóműve alapjáraton járt volna, majd mindkét fülemre megsüketültem szinte, míg a fejemben erős nyomás volt közben. Lelassultam agyilag, meg lezsibbadt a jobbkezemen minden ujjam és eltelt vagy negyed óra, mire azt mondtam, hogy jobb. Kezdett szűnni a nyomás, meg a süketség, de még mindig 'zúgott a hajtómű' és eléggé szédültem. Lassan ezek is elmúltak. Talán a front volt a ludas, mert a ketyegőm is napok óta be-beszúr percekre, meg beütögeti a pluszokat, pedig beszedem a ritmusszabályzót.
Jó lesz, ha tudunk fűteni, mert nagyon fájnak-fagynak-lilulnak a lábaim. Kezem is, de a lábam gázabb.

A bejegyzést írta: Arnold91

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: