Ha lúd, hát legyen kövér...
2017. november 27.
Olvasgatom a "mit főzzek a férjemnek" rovat jobbnál jobb receptjeit, köztük anubis "Izékéjét", emillio "Sajttal töltött kiflijét". Nekem már csak a kelt tésztát kell összedolgoznom a leírt receptek alapján, majd kiegészítve, a kihűlt főtt krumplival, hogy nekem is legyen benne valami saját részem és a végeredmény olyan finom legyen, amit egyelőre elképzelni sem tudok...
A többit, de őszintén, csak később osztom meg veletek... :-)
Kép: Sütés előtt (még halovány volt, természetes sápadt)
Kép: Sütés után. Nem rossz, így kipirulva.
Kiflinek kifli ugyan, de formáját tekintve inkább hasonlít a buktára. Ez még nem az igazi! Azt is tudom miért.
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Ilona
Meghoztátok a kedvem, én is sütésre adtam a fejem! A következőt sütöttem: A szokásos 1 tojásos piskótát, amibe belekevertem a megmaradt mákomat(kb. 1 merőkanál), a tetejére kimagozott , fagyasztóból kiszedett cseresznyét. Míg sült, csináltam egy kislábos rumpuncs pudingot(az volt itthon), mikor megsült a tészta, rákentem a tetejére. Kihülés után krix-kraxban csokoládét csepegtettem. Nagyon jó lett és jól néz ki...
Légyszives kérd számon, ha elfelejteném megosztani veled, hogy milyen lett?! :-)
Puszi!
Válasz erre: Cathy
Evike, azert en felismerem benne a kiflit! :) Koszonom a tapasztalataidat! Figyelni fogok, hogy kelt ala ne tegyek majd en sem sutopapirt. :)
Nem baj, bőven lesz még idő gyakorolni, de legközelebb már sütőpapír nélkül... :-)
Válasz erre: Ilona
Meghoztátok a kedvem, én is sütésre adtam a fejem! A következőt sütöttem: A szokásos 1 tojásos piskótát, amibe belekevertem a megmaradt mákomat(kb. 1 merőkanál), a tetejére kimagozott , fagyasztóból kiszedett cseresznyét. Míg sült, csináltam egy kislábos rumpuncs pudingot(az volt itthon), mikor megsült a tészta, rákentem a tetejére. Kihülés után krix-kraxban csokoládét csepegtettem. Nagyon jó lett és jól néz ki...
Válasz erre: zsoltne.eva
Finom lett, szó se róla, de nem is ezen fogok legközelebb változtatni, mert a tésztája, ahogy elkészítettem, a belevalók is mind külön is megállták a helyüket, hanem soha többet sütőpapír a kelt tészta alá, mert egy bosszúsággal kevesebb lett volna, ha csak egyszerűen megolajoztam volna a tepsit...
Akkor, mivel láttad a sütés előtti állapotot, felteszem a sültebbet, az már kapósabb volt. :-)
Puszi
Válasz erre: Anyu
Remélem finom is lett!Én is sütöttem.Próbasütés volt.Nagyon szeretem a diócskát és volt is két receptem hozzá,de nem jött be egyik sem.A napokban a neten találtam egy receptet,így hát nekiláttunk a leánykámmal és aszerint készítettünk egy adagot.Nagyon jó lett!Apró változtatás kell csak,hogy több krém férjen bele.Úgy hogy karácsonyra ez lesz az egyik süti.Ebben a mostani morcos időben jó sütni.Jó étvágyat a sütidhez!
Puszi
Akkor, mivel láttad a sütés előtti állapotot, felteszem a sültebbet, az már kapósabb volt. :-)
Puszi