Hagyd már abba és kész!...
2016. május 23.
Nem panaszkodom. Még az a kevés folyadék, ami bennem volt, az is elpárolgott, annyira befűtöttek ma az égiek... és ez kitartott egészen négy óráig, amikor még mindig volt vissza egy kis melóm, de már alig-alig bírtam szuflával... A lányom egyre csak mondogatta, hogy mindjárt szétdurran a fejed anyu! Hagyd már abba, és kész!
Igazán kitettem ma magamért... kis szüneteket beiktatva sikerült lefűnyíróznom az egész területet, olyannyira, hogy még a szőlőtőkék körül sincs egy szál gaz sem, amit nem ért el a gép, azt lesarlóztam... ebben sem akadályozott meg senki, ahogy a kapálásban és a palántázásban sem... és még a magról vetett paradicsomok is ha nem is mind egy szálig, de szépen kihajtottak... virágzik a borsóm, állnak a hagymáim, van köztük bikás is, de letörtem a szarvukat... Lassan szedhetek spenótot, sárgarépát és még tököt is vetettem... Mi kell még?...
A salátából, mert az is bejött, ma megpróbálok összedobni egy főzeléket, hallottam már hírét, de még sosem készítettem... Nem lehet az akkora nagy kunszt, de hogy ízleni is fog e, az kétséges... Sajnálom, hogy nincs mivel elrágni és még egy árva nyuszim sincs, aki megrágná helyettem...
Így jártam! Kint nyár van! És én pont akkor jöttem haza, amikor úgy istenigazából lazulhattam volna... No, majd legközelebb!
Egyébként ez a kép a netről való, jó nézni, a telkem most kb. így néz ki.. :-)
A bejegyzést írta: zsoltne.eva
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Sanda
Én kínai kelből is szoktam főzeléket csinálni, az is nagyon finom.
Válasz erre: Ilona
Megcsináltad a saláta főzeléket? Én szeretem!
hozzávalók / 4 adag
1 közepes fej fejessaláta
2 gerezd fokhagyma
2 púpozott ek finomliszt
4 ek napraforgó olaj
0.5 kk só (ízlés szerint)
1 ek cukor (ízlés szerint )
2 ek ecet
7 dl víz
Alaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze.
Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtassuk meg, amíg az illatok kijönnek.
Utána tegyük rá a lisztet, a lényeg, hogy egy hígabb rántást kell kapnunk.
Ha a rántásunk megvan, akkor fokozatosan öntsük hozzá a hideg vizet, és folyamatosan keverjük.
Addig kell adagolni a vizet, amíg felmelegedés után a krémesnél picit hígabb lesz az állaga.
Ekkor tegyük bele a sót, a cukrot, a két íznek kb ki kell egyenlítenie egymást.
Ezután adjuk hozzá az ecetet ízlés szerint.
Ha egyszer felforrt, húzzuk le a tűzhelyről, és tegyük bele a salátát.
/Nosalty recept/
A lányomnak ízlett, a tükörtojás... :-)
hozzávalók / 4 adag
1 közepes fej fejessaláta
2 gerezd fokhagyma
2 púpozott ek finomliszt
4 ek napraforgó olaj
0.5 kk só (ízlés szerint)
1 ek cukor (ízlés szerint )
2 ek ecet
7 dl víz
Alaposan mossuk meg a salátát, és nagyobb darabokra vágjuk össze.
Egy edénybe tegyük bele az olajat és az apróra vágott fokhagymát, kicsit futtassuk meg, amíg az illatok kijönnek.
Utána tegyük rá a lisztet, a lényeg, hogy egy hígabb rántást kell kapnunk.
Ha a rántásunk megvan, akkor fokozatosan öntsük hozzá a hideg vizet, és folyamatosan keverjük.
Addig kell adagolni a vizet, amíg felmelegedés után a krémesnél picit hígabb lesz az állaga.
Ekkor tegyük bele a sót, a cukrot, a két íznek kb ki kell egyenlítenie egymást.
Ezután adjuk hozzá az ecetet ízlés szerint.
Ha egyszer felforrt, húzzuk le a tűzhelyről, és tegyük bele a salátát.
/Nosalty recept/
Válasz erre: Sanda
Te is mondhatnád, Éva, hogy "majd alszom én, ha véget ér e kín."