Hagymaleves
2011. december 11.
Azt hiszem, ha már ennyit beszélünk a főzésről, a kedvenc levesemet megosztom veletek. A volt férjem még ma is eljön néha hozzám krém hagymalevest enni :) megkér, hogy csináljak... miért ne? hisz egyszerű és isteni finom!
Kell hozzá, legalább 3-4 közepes fej vöröshagyma, vaj, só, bors, kicsi liszt, tejszín, vagy tejföl. Én tejföllel szoktam, az mindig van itthon. Egy-két tyúkleveskocka (attól függ mennyi emberre főzünk. Én egyet szoktam, az elég 3-4 főre), kb 15-20 dkg reszelhető sajt,( ki mit szeret, én trappista fan vagyok), meg pirított zsemlekocka. ( Én kenyeret használok, megpirítom a pirítóban, aztán feldarabolom kis kockákra, tudom lusta vagyok :) Ja és egy turmixgép :)
A hagymát bármilyenre vágjuk, vajjal a legjobb egészen lágyra főzni, bors, só ízlés szerint, csak bátran, elbírja, de az arányokat nem tudom, csak érzésre megy nálam... ez is. Míg rotyog a lé, pirítóba dobom a kenyeret és lereszelem a sajtot. Aztán a hagymára dobom a leveskockát, gyönyörű sárga lesz tőle. Egész pici vizet öntök rá, tényleg csak egy dl, aztán leveszem a tűzről. Jöhet a turmix, kicsit várni kell, hogy ne legyen túl forró és péppé zúzzuk a hagymás lötyit. :) Eztán vissza a lábasba, jöhet a "habarás" tejfölbe a liszt s mindezt a kihűlt turmixlébe. Elkeverni az egészet és felfőzni. Na most lehet vizet önteni bele, hígítani. Az íze mint a sajtnak! Sajtleves...
Aki szeretné még cifrázni, hagymakarikát kiszedhet az elején a turmix előtt és most vissza lehet helyezni.
Tálalás: levesbe beledobálni a kenyér/zsemlekockákat és rá szórni a sajtot. Aki szereti, frissen vágott metélő hagymát is csempészhet bele. Csodás, ahogy nyúlik az olvadt sajt és nagyon laktató.
Jó étvágyat hozzá!
kép:net
A bejegyzést írta: Ailet
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: MindenHatÓ
nem lehet rossz, ezt még itt is meg tudom csinálni. Kösziiiiii
Válasz erre: Bíborka
Imádom....nyami :P
Köszi.
Üdv, Bíborka
Köszi.
Üdv, Bíborka
Válasz erre: Virág
Megosztottam, mert a lenti lájkolásnál mindig azt írja ki, hogy hiba, aztán frissítésnél eltűnik. :( Még jó, hogy odafent is van az a gomb. :)
Válasz erre: Ailet
Cccc ennyi óhaj sóhaj... :) Teljesítve! Viheted:)
Válasz erre: Virág
Így nagyon ott van!!! Látható bejelentkezés nélkül is? Mert akkor megosztanám!
Válasz erre: Virág
Jól hangzik, már tegnap is olvastam. Egy valamit hiányolok egy fotót. :)
Válasz erre: zsoltne.eva
Ez valóban guszta és biztosan finom. Ki fogom próbálni. Még soha nem ettem. De így leírva egészen hihető, és egy különlegességet sejtet.
Az is jó ötlet, ahogy a pirított "zsemlyekockát" készíted. Ez eszembe sem jutott. Pedig, ha sokadika van, vagy kíméletesre van szükség, a rántottleves betéthez is jó, habart tojás helyett. Kössz a tippet. :-)
Ügyes!
Éva
Köszi, egészségedre!
Pusz:Ailet
Az is jó ötlet, ahogy a pirított "zsemlyekockát" készíted. Ez eszembe sem jutott. Pedig, ha sokadika van, vagy kíméletesre van szükség, a rántottleves betéthez is jó, habart tojás helyett. Kössz a tippet. :-)
Ügyes!
Éva