újabb események régebbi események további események
13:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
20:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:08
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:35
Új cikk került fel a weboldalra

Hagymaleves

2011. december 11.

Vissza a naplóhoz

Azt hiszem, ha már ennyit beszélünk a főzésről, a kedvenc levesemet megosztom veletek. A volt férjem még ma is eljön néha hozzám krém hagymalevest enni :) megkér, hogy csináljak... miért ne? hisz egyszerű és isteni finom!

Kell hozzá, legalább 3-4 közepes fej vöröshagyma, vaj, só, bors, kicsi liszt, tejszín, vagy tejföl. Én tejföllel szoktam, az mindig van itthon. Egy-két tyúkleveskocka (attól függ mennyi emberre főzünk. Én egyet szoktam, az elég 3-4 főre), kb 15-20 dkg reszelhető sajt,( ki mit szeret, én trappista fan vagyok), meg pirított zsemlekocka. ( Én kenyeret használok, megpirítom a pirítóban, aztán feldarabolom kis kockákra, tudom lusta vagyok :) Ja és egy turmixgép :)
A hagymát bármilyenre vágjuk, vajjal a legjobb egészen lágyra főzni, bors, só ízlés szerint, csak bátran, elbírja, de az arányokat nem tudom, csak érzésre megy nálam... ez is. Míg rotyog a lé, pirítóba dobom a kenyeret és lereszelem a sajtot. Aztán a hagymára dobom a leveskockát, gyönyörű sárga lesz tőle. Egész pici vizet öntök rá, tényleg csak egy dl, aztán leveszem a tűzről. Jöhet a turmix, kicsit várni kell, hogy ne legyen túl forró és péppé zúzzuk a hagymás lötyit. :) Eztán vissza a lábasba, jöhet a "habarás" tejfölbe a liszt s mindezt a kihűlt turmixlébe. Elkeverni az egészet és felfőzni. Na most lehet vizet önteni bele, hígítani. Az íze mint a sajtnak! Sajtleves...
Aki szeretné még cifrázni, hagymakarikát kiszedhet az elején a turmix előtt és most vissza lehet helyezni.

Tálalás: levesbe beledobálni a kenyér/zsemlekockákat és rá szórni a sajtot. Aki szereti, frissen vágott metélő hagymát is csempészhet bele. Csodás, ahogy nyúlik az olvadt sajt és nagyon laktató.

Jó étvágyat hozzá!

kép:net

A bejegyzést írta: Ailet

Hozzászólások

időrendi sorrend

2011. december 12. 23:13

megtekintés Válasz erre: MindenHatÓ - 2011. december 12. 17:04

nem lehet rossz, ezt még itt is meg tudom csinálni. Kösziiiiii

Gyerekjáték, és tényleg finom. :) Egészségedre! :)
2011. december 12. 17:04
nem lehet rossz, ezt még itt is meg tudom csinálni. Kösziiiiii
2011. december 12. 10:59

megtekintés Válasz erre: Bíborka - 2011. december 12. 10:48

Imádom....nyami :P
Köszi.
Üdv, Bíborka

Szívesen :)
2011. december 12. 10:48
Imádom....nyami :P
Köszi.
Üdv, Bíborka
2011. december 12. 10:15

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 12. 10:02

Megosztottam, mert a lenti lájkolásnál mindig azt írja ki, hogy hiba, aztán frissítésnél eltűnik. :( Még jó, hogy odafent is van az a gomb. :)

Jól van na!! :) vettem az adást :)
2011. december 12. 10:02
Megosztottam, mert a lenti lájkolásnál mindig azt írja ki, hogy hiba, aztán frissítésnél eltűnik. :( Még jó, hogy odafent is van az a gomb. :)
2011. december 12. 09:59

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 12. 09:56

Cccc ennyi óhaj sóhaj... :) Teljesítve! Viheted:)

Puszi érte! :)))
2011. december 12. 09:56

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 12. 09:53

Így nagyon ott van!!! Látható bejelentkezés nélkül is? Mert akkor megosztanám!

Cccc ennyi óhaj sóhaj... :) Teljesítve! Viheted:)
2011. december 12. 09:53
Így nagyon ott van!!! Látható bejelentkezés nélkül is? Mert akkor megosztanám!
2011. december 12. 09:43

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 12. 09:34

Jól hangzik, már tegnap is olvastam. Egy valamit hiányolok egy fotót. :)

Hm... most főzzem meg? :) Majd ha kedvet kapok hozzá, csatolom a képet... :) vagy nézek egyet a neten... lustiiiiiii :)
2011. december 12. 09:34
Jól hangzik, már tegnap is olvastam. Egy valamit hiányolok egy fotót. :)
2011. december 12. 08:59

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. december 12. 00:28

Ez valóban guszta és biztosan finom. Ki fogom próbálni. Még soha nem ettem. De így leírva egészen hihető, és egy különlegességet sejtet.
Az is jó ötlet, ahogy a pirított "zsemlyekockát" készíted. Ez eszembe sem jutott. Pedig, ha sokadika van, vagy kíméletesre van szükség, a rántottleves betéthez is jó, habart tojás helyett. Kössz a tippet. :-)

Ügyes!
Éva

A lustaságom vezet mindig a legegyszerűbb megoldásokhoz, hogy kényelmesebb, olcsóbb legyen minden. :)

Köszi, egészségedre!
Pusz:Ailet
2011. december 12. 00:28
Ez valóban guszta és biztosan finom. Ki fogom próbálni. Még soha nem ettem. De így leírva egészen hihető, és egy különlegességet sejtet.
Az is jó ötlet, ahogy a pirított "zsemlyekockát" készíted. Ez eszembe sem jutott. Pedig, ha sokadika van, vagy kíméletesre van szükség, a rántottleves betéthez is jó, habart tojás helyett. Kössz a tippet. :-)

Ügyes!
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: