Hagymás babsaláta
2014. február 1.
Mára még volt ebédem, így a mosás mellett csináltam estére hagymás babsalátát.Ti szoktatok csinálni? Én szeretem, sok zöldbabot tettem el tavaly, már unom a levest és főzeléket, ezért ezzel szoktam variálni. A recept szárazbabra vonatkozik, de zöldbabból ugyanígy kell csinálni..
Hozzávalók:
30 dkg nagy szemű szárazbab, 2 babérlevél, só
az öntethez:
3 dl víz, 3 evőkanál 10%-os ételecet, 1 evőkanál porcukor, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 közepes
vöröshagyma, 3 evőkanál kukoricacsíra-olaj (lehet másféle, ha lehet hidegen sajtolt olaj is)
1. Az átválogatott babot 3-4 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és friss vízben, a babérlevéllel fűszerezve, 1 csapott kiskanál sóval ízesítve puhára főzzük. Ha főzőleve túl sötét lenne, leöntjük róla, és újjal főzzük készre. Levében hagyjuk hűlni, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
2. Közben a vizet az ecettel, a cukorral meg a borssal ízesítjük.
3. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük és 10 percre kb. fél kiskanál sóval összeforgatjuk. Ezután a salátalébe szórjuk, végül az olajat meg a babot is belekeverjük.
Elnézést, nagyon el vagyok kettyenve, senkihez nem szólhattam hozzá, egész nap vacakolt az internet, nem tudom, mi az oka..Néhány percre volt, aztán mindig megszakadt..:(
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Jaj, ne is tuttasd a sóletet az eszembe! Imádom!! Sajnos a szárazbabtól kicsit fáj a gyomrom, de elszopogatok evés után egy Rennie-t..A lóbabot kihagytad, én azt is szeretem..:-)
Én nagyon szeretem hidegen is a tejfölös bablevest. :-)
Különben is, a babot minden formájában szeretem. Réges régen emlékszel még?... a sóletre... Sütőben kellett elkészíteni. Összefőtt mindenféle finomsággal. Én tudom hogy csináltam, isteni volt, de a tiédre kíváncsi lennék... :-)